Παρουσίαση του επικαιροποιημένου τουριστικού site της Περιφέρειας Πελοποννήσου & Άλλα νέα…

0
Παρουσίαση του επικαιροποιημένου τουριστικού site της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 26 Apr 2021 11:12 AM PDT

Το νέο επικαιροποιημένο τουριστικού site της Περιφέρειας θα παρουσιαστεί σε Συνέντευξη Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί, αύριο, Τρίτη 27 Απριλίου και ώρα 12.00 μ.

Η συνέντευξη θα δοθεί στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη και οι δημοσιογράφοι των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων μπορούν να μετάσχουν διαδικτυακά, από τα κατά τόπους Διοικητήρια των Π.Ε.

Προγραμματική Σύμβαση για το Λιμάνι της Κυπαρισσίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

Posted: 26 Apr 2021 11:11 AM PDT

Την Προγραμματική Σύμβαση για την επισκευή του κρηπιδώματος του παλαιού προσήνεμου μόλου στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Αρχικά, υπέγραψε με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Νίκο Αλεξανδρόπουλο, στην Τρίπολη και το απόγευμα επισκέφθηκε την Κυπαρισσία, όπου την υπέγραψε και με το Δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη.

Με την εν λόγω σύμβαση, προβλέπεται η υλοποίηση ενός επιπλέον έργου, με το ποσό των 3.500.000 ευρώ, για τη συνέχιση των εργασιών στο λιμάνι της Κυπαρισσίας και συγκεκριμένα για την επισκευή του παλαιού προσήνεμου μόλου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κατά την επίσκεψή του στην Κυπαρισσία έκανε σύντομη αναφορά και σε άλλα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην εν λόγω περιοχή. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις αναγκαίες παρεμβάσεις στη χερσαία ζώνη του λιμανιού Κυπαρισσίας, για τις οποίες προχωρά η διαδικασία για τη μελέτη, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας, με τελικό στόχο να αποδοθεί το έργο ως σύνολο στους κατοίκους και επισκέπτες της Τριφυλίας. Επιπλέον, ο Π.Νίκας αναφέρθηκε στο αθλητικό κέντρο Κυπαρισσίας, το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσα στο 2021, στο γήπεδο της Ελαίας, στην ανάπλαση του προαυλίου χώρου στον Ι.Ν. Αγ. Σωτήρος (Μεταμορφώσεως) στους Χριστιάνους, ενώ, τέλος, αναφέρθηκε στο οδικό έργο από ‘Ικλαινα μέχρι Ρωμανό, για το οποίο προχωρά η διαδικασία με γρήγορους ρυθμούς από πλευράς Υπουργείου.

Σύσκεψη για θέματα υγείας και πρόνοιας

Posted: 26 Apr 2021 11:09 AM PDT

Σε υπηρεσιακή σύσκεψη το πρωί της Δευτέρας, σήμερα 26 Απριλίου, ο Περιφερειάρχης με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακούς παράγοντες συζήτησαν για θέματα υγείας και πρόνοιας.

Κατά τη συζήτηση και την ανάλυση των στοιχείων, διαπιστώθηκε μια σχετική ύφεση και στα κρούσματα και στο κρίσιμο ζήτημα των νοσηλευομένων, όσον αφορά τον κορωνοϊό. Τονίστηκε, ωστόσο, ότι αυτή η ύφεση, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει εφησυχασμό.

Στη συνέχεια, έγινε συζήτηση για όλα τα γηροκομεία τα οποία λειτουργούν στην Περιφέρεια και δόθηκε σχετική εντολή για αυστηρούς ελέγχους και από τους κοινωνικούς λειτουργούς και από τους επόπτες υγείας. Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν υπάρχει κάποια αρνητική εισήγηση ή καταγγελία ή οτιδήποτε άλλο σχετικά με την λειτουργία οίκων ευγηρίας. Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες, με αφορμή και αυτό το οποίο συνέβη στα Χανιά, οι έλεγχοι θα είναι συνεχόμενοι. Θα ελεγχθούν όλα όσα απαιτείται να περάσουν από έλεγχο.

‘Ιδρυση Γεωργικής Σχολής σε Καλαμάτα και Φιλιατρά

Posted: 26 Apr 2021 10:51 AM PDT

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συνάντησε σήμερα, Δευτέρα 26 Απριλίου, τον Βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά & τον Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Δημήτρη Πετρόπουλο.

Στην εν λόγω συνάντηση συμφωνήθηκε η ίδρυση και λειτουργία Γεωργικής Σχολής στην Καλαμάτα και τα Φιλιατρά, η οποία θα προσφέρει κατάρτιση στους αγρότες, όσον αφορά ζητήματα σχετικά με τις γεωργικές καλλιέργειες. Η σχολή θα επικουρηθεί και από τις Διευθύνσεις Γεωργίας της Περιφέρειας, οι οποίες θα καταθέσουν την εμπειρία τους στον τομέα αυτό. Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, “Πρέπει να βοηθήσουμε αλλά και να ωθήσουμε τον αγροτικό κόσμο στις νέες μεθόδους καλλιέργειας και γενικότερα να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε οι καλλιέργειες να είναι πιο ανταποδοτικές και πιο ανταγωνιστικές.” “Θα λειτουργήσει άμεσα η Γεωργική Σχολή και στην Καλαμάτα και στα Φιλιατρά”.

Στην ίδια κατεύθυνση, και με στόχο την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα, ενός τομέα πολλά υποσχόμενου στην Πελοποννησιακή γη, ο Περιφερειάρχης θα συναντηθεί μέσα στο επόμενο -σύντομο- χρονικό διάστημα με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ “Δήμητρα”, ώστε να εξεταστεί η εκπαίδευση στον γεωργικό τομέα στην Πελοπόννησο, εν τω συνόλω της.

Το θέμα των λαϊκών αγορών στη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Posted: 26 Apr 2021 10:22 AM PDT

Σε συνεδρίαση με την ‘Ενωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) μετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Δευτέρα 26 Απριλίου.
Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα, με κυριότερο το θέμα των λαϊκών αγορών. Να σημειωθεί ότι βασικό αίτημα της ΕΝΠΕ είναι να έχουν οι Περιφέρειες την ευθύνη λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

34 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα, Δευτέρα 26 Απριλίου

Posted: 26 Apr 2021 09:17 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ ( eody.gov.gr ) τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Πελοπόννησο σήμερα, Δευτέρα 26 Απριλίου, έως τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 34.
Αναλυτικά, καταγράφηκαν:
Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 6
Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ 8
Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 13
Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ 1
Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 6

Ενώ, μέχρι και σήμερα, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 144 άτομα οι 8 εκ των οποίων σε ΜΕΘ.
Συγκεκριμένα:
ΑΡΓΟΥΣ 20
ΝΑΥΠΛΙΟΥ 9
ΤΡΙΠΟΛΗΣ 41
ΚΟΡΙΝΘΟΥ 42 ( οι 6 ΜΕΘ )
ΣΠΑΡΤΗΣ 14
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 18 (οι 2 ΜΕΘ)

Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού σε ευρώ για την προμήθεια εκατό (100) Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με τον αντίστοιχο εξοπλισμό τους προϋπολογισμού 74.400,00 € με Φ.Π.Α.

Posted: 26 Apr 2021 07:54 AM PDT

Σας γνωρίζουμε την διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού σε ευρώ, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει τιμής, για την προμήθεια εκατό (100) Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με τον αντίστοιχο εξοπλισμό τους, για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Αρκαδίας και έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 74.400,00 € με Φ.Π.Α.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ_100 Η-Υ με ΑΔΑΜ και ΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-Πρώιμη συγκομιδή οινοπ. σταφυλιών περιόδου 2020-2021

Posted: 26 Apr 2021 04:32 AM PDT

Πρώιμη συγκομιδή οινοποιήσιμων σταφυλών περιόδου 2020-2021

Υπενθυμίζουμε στους αμπελοκαλλιεργητές -φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών που καλλιεργούν  εκτάσεις με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου μεγαλύτερες από 1 στρέμμα-ότι, η προθεσμία για την αίτηση ένταξης το μέτρο της πρώιμης συγκομιδής για την περίοδο 2020-2021, λήγει την Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου 2021  (1031/105581/19-04-2021 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1631/Β/21-4-2021)…..

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Posted: 26 Apr 2021 03:57 AM PDT

Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΙΜΗΣ  ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ   ΑΠΟ  26/04/2021

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here