Παρουσιάστηκε η «Νέα Αριστερά» / «Μπροστά μας δημιουργείται κάτι καινούργιο και ελπιδοφόρο»

0

«Μπροστά μας δημιουργείται κάτι καινούργιο και ελπιδοφόρο» ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης, κατα την ομιλία του στην παρουσίαση της «Νέας Αριστεράς», του ονόματος της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας που συγκροτήθηκε από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλουμε κάτι νέο» επεσήμανε ο επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας και συνέχισε: «Μια νέα, σύγχρονη, ευρωπαϊκή αριστερά. Μια αριστερά αξιόπιστη, μαχητική, οραματική. Μια αριστερά ευρύχωρη και ανοιχτόμυαλη που μιλά με ειλικρίνεια και σαφήνεια. Μια αριστερά που δεν κρύβει τις προθέσεις της: βρισκόμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε σε μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης».

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στα επιτεύγματα της διακυβέρνησης του Αλέξης Τσίπρα, χωρίς πάντως να κάνει ονομαστική αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό.

«Συναντηθήκαμε από διαφορετικές αφετηρίες σε έναν μεγάλο σταθμό της ιστορίας: την αριστερά στην κυβέρνηση της χώρας. Και δοκιμαστήκαμε. Μην περιμένετε να απαρνηθούμε αυτό που υπήρξαμε. Θα είμαστε για πάντα περήφανοι και περήφανες που πετύχαμε την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια με την κοινωνία όρθια και τα δημόσια οικονομικά σε τάξη, θα είμαστε περήφανοι και περήφανες για τις τομές στην κοινωνική και εργατική πολιτική, για την καταπολέμηση των ανισοτήτων, για την απόδοση της ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών, για την προώθηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης. Θα είμαστε βεβαίως περήφανοι και περήφανες για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από αυτά που καταφέραμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης.


Παράλληλα, άφησε βαρύτατες αιχμές κατά της Στέφανου Κασσελάκη και της νέας ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η βαρύτατη ήττα των εκλογών του 2023 δεν οδήγησε σε μια ουσιαστική και σε βάθος ιδεολογική και πολιτική συζήτηση» υπογράμμισε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Νέας Αριστεράς» και πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο «οδήγησε στην επικράτηση ενός νέου προέδρου και μιας νέας ηγετικής ομάδας που επενδύει αλλού στην κατασκευή εσωτερικών εχθρών, στην παραγωγή ενός αδιέξοδου σκανδαλολογικού λαϊκισμού, στην υποκατάσταση της πολιτικής από αποσπασματικά συνθήματα με αντιφατικές και συχνά εξαιρετικά συντηρητικές θέσεις».

«Το αποτέλεσμα είναι ήδη ορατό. Η αριστερά στη χώρα μας κινδυνεύει όχι από την εκλογική της συρρίκνωση, αλλά από κάτι πιο σοβαρό: την ιστορική της απαξίωση» τόνισε συνεχίζοντας ο κύριος Χαρίτσης.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι χαιρετισμοί Αχτιόγλου, Ηλιόπουλου, Τσακαλώτου

Για μια νέα αρχή μίλησε η Έφη Αχτσιόγλου, που πήρε πρώτη τον λόγο, και τόνισε πως δεν ήταν εύκολο να φύγουν απ’ τον χώρο που αγωνίστηκαν για χρόνια, δηλαδή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «εύκολο είναι αυτό που μπορεί να υπηρετήσει η συνείδησή σου και σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή για τη συνείδηση μας, για τον κόσμο της εργασίας, για να υπάρχει μια οικολογική πρόταση για την επόμενη μέρα».

Η κ. Αχτσιόγλου έθεσε ως πρώτο βήμα για τη νέα αρχή τη δημιουργία της εν λόγω κοινοβουλευτικής ομάδας. Κάλεσε τον κόσμο «να πιστέψει σε εμάς πριν από εμάς», εκφράζοντας την αισιοδοξία της πως «θα το πετύχουμε γιατί μπορούμε».

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε με νόημα ότι «σήμερα ξεκινάμε απ’ την αρχή αλλά όχι απ’ το μηδέν». Εξέφρασε τη «βαθιά» πίστη του ότι «υπάρχουν δυνατότητες ανατροπής», θέτοντας ως πρώτο βήμα «να μη δεχθούμε ούτε τη στασιμότητα ούτε τον εκφυλισμό».

«Δεν νοσταλγούμε παλιές καλές μέρες ή έτοιμες λύσεις», σημείωσε επίσης και έκανε λόγο για μια νέα «πολιτική δύναμη που δεν φοβάται την αλλαγή, που δεν φοβάται να μαθαίνει και να λειτουργεί μαζί με την κοινωνία» Κάλεσε τον κόσμο «να βάλουμε ξανά το περιεχόμενο στο κέντρο της πολιτικής» και έστειλε το μήνυμα πως «δεν συμβιβαζόμαστε με αυτό τον πολιτικό χάρτη, που αποδείχθηκε πολύ στενός για να χωρέσει τα όνειρα όλων των πολιτών».

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στη συνέχεια μίλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτική». Όπως υπογράμμισε, «δεν επιδιώκουμε να είμαστε στρατηγοί». Στο σημείο αυτό κάλεσε τον κόσμο να πρωταγωνιστήσει στο νέο εγχείρημα.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Νέα Αριστερά / Όσα ειπώθηκαν στα «πηγαδάκια» της παρουσίασης του νέου φορέα
Νέα Αριστερά / Όσα ειπώθηκαν στα «πηγαδάκια» της παρουσίασης του νέου φορέα
/tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ