«Πεδίο μάχης» το ΚΙΝΑΛ μετά το διαζύγιο Γεννηματά – Βενιζέλου

0

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μετά το ρήξη μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και την ανακοίνωση αποχώρησης του τελευταίου από το κόμμα.

Υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΙΝΑΛ αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους για τις εθνικές εκλογές, καταγγέλλοντας την αιφνιδιαστική, όπως την χαρακτηρίζουν, απόφαση της Φώφης Γεννηματά να… «αδειάσει» τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ήδη ο Μάνος Επιτροπάκης, από τους υποστηρικτές Βενιζέλου στο ΚΙΝΑΛ, ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του με το ΚΙΝΑΛ, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της Φώφης Γεννηματά.

Στην ανακοίνωση του τονίζει:

«Μετά την αισχρή απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του Επικρατείας, είναι αυτονόητο πως όχι μόνο ΑΠΟΣΥΡΩ ΑΜΕΣΑ την υποψηφιότητα μου, αλλά θα δώσω και αγώνα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα με κάθε μέσο. Πράσινη Δούρου, πράσινα ΚΚΕ και δεκανίκια του Τσίπρα εγώ δεν στηρίζω»!

Manos Epitropakis@manoscello

Μετά την αισχρή απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του Επικρατείας, είναι αυτονόητο πως όχι μόνο ΑΠΟΣΥΡΩ ΑΜΕΣΑ την υποψηφιότητα μου, αλλά θα δώσω και αγώνα για την… https://www.facebook.com/1279587772/posts/10219191910090136/ 

208 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ταυτόχρονα,  ο Γιώργος Τόλιος, η Σοφία Θεολογίτου, αλλά και ακόμα δύο υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στην Κορινθία δήλωσαν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι.

Παράλληλα, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ζητούν την άμεση σύγκληση του οργάνου, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και να ληφθούν εάν χρειαστεί οι ανάλογες αποφάσεις. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιουνίου, ενώ την Τρίτη 4 του μηνός πρόκειται να συνεδριάσουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Διαμαντοπούλου υπέρ Βενιζέλου

Τη στήριξή της στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς, με ανάρτησή της στο facebook, η Άννα Διαμαντοπούλου μετά και τη ρήξη του με τη Φώφη Γεννηματά αλλά και την απόφασή του να αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώην υπουργός Παιδείας υποστηρίζει «ένα κόμμα, όσο μικρό κι αν είναι, είναι καταδικασμένο να αποτύχει όταν δεν έχει ιδέες, καταργούνται τα όργανα, οι διαδικασίες και η οργανωμένη άλλη άποψη. Όταν ένα κόμμα γίνεται διευρυμένο γραφείο του αρχηγού του έχει την αντίστοιχη πορεία και προοπτική».

«Εκπλήσσομαι με όσους σήμερα εκπλήσσονται με ό,τι συνέβη σήμερα στο ΚΙΝΑΛ», η Άννα Διαμαντοπούλου.

Καμίνης: Ευχαριστώ την Γεννηματά, θα δώσω τα πάντα για την παράταξη

Από τη μεριά του, ο  Γιώργος Καμίνης ευχαριστεί τη Φώφη Γεννηματά για την τοποθέτησή του στην κορυφή του ψηφοδελτίου Επικρατείας και δηλώνει ότι θα τα δώσει όλα για την παράταξη. Δεν μπορεί να περάσει πάντως απαρατήρητο το γεγονός πως ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων αποφεύγει να κάνει το παραμικρό σχόλιο για την κρίση που έχει ξεσπάσει στο ΚΙΝΑΛ

Στην ανακοίνωση του ο Γιώργος Καμίνης αναφέρει τα εξής:

“Ευχαριστώ την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά για τη μεγάλη τιμή να με προτείνει για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η ευθύνη που επωμίζομαι είναι μεγάλη. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την ενίσχυση και διεύρυνση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, ώστε σύντομα να ξαναγίνει κυρίαρχη”.

/tvxs.gr/n

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here