Περισσότερα νέα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

0

Εργασία καθ’ υπέρβαση του υποχρεωτικού ωραρίου των υπαλλήλων για το 2020

Εγγραφο σχετικά με το ύψος και τον τρόπο αποζημίωσης των υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου –της έδρας και των Περιφερειακών Ενοτήτων- για εργασία καθ’ υπέρβαση του υποχρεωτικού ωραρίου τους για τον φετινό χρόνο κοινοποίησε σήμερα, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Το έγγραφο απευθύνεται στα γραφεία των θεματικών και των χωρικών αντιπεριφερεαρχών καθώς και του Εκτελεστικού Γραμματέα, κι ακόμα προς τους προϊστάμενους των Γενικών Διευθύνσεων, τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων έδρας, Περιφερειακών Ενοτήτων και Αυτοτελών Διευθύνσεων και Τμημάτων, τον προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Πελοποννήσου, τον προϊστάμενο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και προς τα Νομικά Πρόσωπα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το έγγραφο του περιφερειάρχη –και τα υποδείγματα που το συνοδεύουν- είναι τα εξής:

Εγγραφο Περιφερειάρχη

Υπόδειγμα 1

Υπόδειγμα 2

Π. Νίκας: “Δεν υπάρχει ‘σύμπλευση’ με τον κ. Δέδε”

Συνέντευξη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2020 ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του, χθες Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.

Στην απόφαση, ενσωματώθηκε πρόταση 10 σημείων της παράταξης “Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο” ενώ έγινε αποδεκτή πρόταση του επικεφαλής της Γιώργου Δέδε για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής τουριστικής προβολής.

Αναφερόμενος σχετικά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνέντευξή του σήμερα Τρίτη, στην Τρίπολη, εξέφρασε ικανοποίηση για την υπερψήφιση του προγράμματος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο:

“Ασφαλώς το πρόγραμμα δεν δείχνει την στρατηγική μας. Ποιος απαιτεί μετά από 100 μέρες θητείας να έχουμε τέλεια άποψη για ένα τέτοιο μείζον θέμα; Το πρόγραμμα αυτό συνδέεται με την στρατηγική της κυβέρνησης”.

Ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς η συγκρότηση της επιτροπής τουρισμού, όπως προτάθηκε από τον Γ. Δέδε, δεσμευόμενος όσον αφορά τα 10 σημεία που έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης “Νέοι Δρόμοι” ότι “αυτά τα οποία δεχθήκαμε, θα τα κάνουμε πράξη άμεσα”.

Εξήγγειλε παράλληλα ότι στην μεθεπόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα έλθει προς έγκριση η συγκρότηση της γνωμοδοτικής επιτροπής, στην οποία -όπως είπε ο Π. Νίκας- “θα μετέχουν σχεδόν εξ ημισείας μέλη του Σώματος και παράγοντες του τουρισμου, της αγοράς. Ο,τι γίνει, θα γίνει με διαφάνεια. Τα ταξίδια τέλος. Η εκπροσώπηση της Περιφέρειας θα γίνεται από τους ανθρώπους του τουρισμού και επιχειρηματίες που ξέρουν τι χρειάζεται η αγορά και το πρέπει να γίνει”.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι αν και η Περιφέρεια Πελοποννήσου συγκεντρώνει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, δεν έχει κατορθώσει μέχρι τώρα να συνεισφέρει πάνω από το 2,5% στην “πίτα” του τουρισμού.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην προβολή μέσω του διαδικτύου, ενώ με έμφαση σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να γίνει ασφαλές το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας -“προχωρούμε στη συντήρηση του οδικού μας δικτύου, μετά από 5 ΕΣΠΑ έχουμε το χειρότερο οδικό δίκτυο της Ελλάδας. Δείτε την κατάσταση στον Ισθμό, την αδυναμία πρόσβασης σε αρχαιολογικούς χώρους και χώρους φυσικού κάλλους”.

‘ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΔΕΔΕ”

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ξεκαθάρισε ότι “δεν υπάρχει καμία σύμπλευση με τον κ. Δέδε” για να προσθέσει στη συνέχεια:

“Ξέρετε, στα συλλογικά όργανα δεν πηγαίνουμε να σκοτώσει ο ένας τον άλλον αλλά για να συνεργαστούμε. Η συνεργασία είναι μια ανηφόρα, μια δύσκολη κατάσταση. Η περιφερειακή αρχή έχει το 1/3 των συμβούλων, δεν έχουμε πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Γι’ αυτό απλώνουμε πάντα το χέρι της συνεργασίας.

Σε αυτή τη συγκεκριμένη φάση υπήρχε συνεργασία με τον κ. Δέδε και τον ευχαριστώ δημόσια. Σε πολλές άλλες δεν υπήρξε, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων για παράδειγμα. Δημόσια δηλώνω ότι ως δήμαρχο, στην προσπάθειά μου, με στήριξε και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Δέδες. Αυτή που δεν με στήριξε στον αγώνα μου ήταν η Περιφέρεια.

Ολους τους αντιμετωπίζω, όχι ως εχθρούς, αλλά ως πολιτικούς αντιπάλους ενδεχομένως και ως συνέλληνες, ως συνεργάτες σε μια κοινή προσπάθεια” σημείωσε ο Π. Νίκας, για να καταλήξει επισημαίνοντας:

“Γι’ αυτό δεν υβρίζω, δεν συκοφαντώ, δεν υπονομεύω. Αναζητώ πάντα τον κοινό τόπο. Προεκλογικά, όταν με ρωτούσαν για τον κ. Δέδε τους δήλωνα ότι έχω την καλύτερη εντύπωση. Και πρέπει να δηλώσω ότι το ίδιο ισχύει και για αρκετούς και από τους συμβούλους του κ. Τατούλη. Αλλίμονο, δεν ευθύνονται όλοι για κάποια αρνητικά σημεία, υπήρχαν και θετικά. Για τα αρνητικά ξέρω ποιοι ευθύνονται και θα το πω”.

“Να κλείσει μέσα στο 2020 το θέμα με τα απορρίμματα” κάλεσε ο περιφερειάρχης

“Στο Βέλο είχαμε σχεδόν το αναμενόμενο” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα Τρίτη 28 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη.

Η αναφορά του περιφερειάρχη είχε να κάνει με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πρόσφατα στον περιβάλλοντα χώρο μονάδας ανακύκλωσης, στο Μπολάτι, της Κορινθίας. Οπως είπε ο Π. Νίκας, συγκεκριμένα, “πήρε φωτιά ο περιβάλλων χώρος όπου παρανόμως, είναι αλήθεια, εναπόθετε απορρίμματα; σύμμικτα; υπόλειμμα; ο ιδιοκτήτης της μονάδας, αδειοδοτημένης εδώ κι 6 – 7 χρόνια. Δεν την αδειοδότησα εγώ, αλλά δεν είναι το θέμα η συγκεκριμένη μονάδα, αλλά η διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο” συνέχισε περιφερειάρχης, παρατηρώντας:

“Σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας γίνονται αυτά που γίνονται. Επί δέκα χρόνια διακηρύξεις και διαγγέλματα. Παρακαλώ να ενώσουμε δυνάμεις για να κλείσει αυτό το θέμα με τα σύμμικτα μέσα στο 2020. Αυτό που έγινε στο Βέλο γίνεται κι αλλού και θα πολλαπλασιαστεί” σημείωσε ο Π. Νίκας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ