Ποιος ευθύνεται και αργοπεθαίνει η πλατάνα ,δίπλα στην πηγή “Παράγκα”;

2

Η πηγή “Παράγκα”βρίσκεται απέναντι από το εκκλησάκι του Αγ.Χριστόφορου, ανεβαίνοντας προς τον Αγιάννη.

Εκεί, όπως λένε οι παλαιότεροι,υπήρχε μια “Παράγκα” όπου ξαπόσταιναν οι περαστικοί για τα χωριά τους και πότιζαν τα ζώα τους, γεγονός που έδωσε και την ονομασία αυτή…

  Μετά από την προτροπή ενεργών δημοτών για να αναδείξουμε το θέμα,σας παρουσιάζουμε σήμερα φωτογραφίες,που δείχνουν την πλήρη εγκατάλειψη της πηγής και την πλατάνα, η οποία κοντεύει να ξεραθεί.

Η πηγή δεν φέρνει νερό στο σημείο! της εξόδου κάπου χάνεται, υπάρχουν λάστιχα ύδρευσης χωμένα δίπλα στην πηγή που!δεν ξέρουμε πού καταλήγουν!…Πριν 2 χρόνια πληροφορηθήκαμε,ότι ομάδα εθελοντών καθάρισε την πηγή, η οποία λειτουργούσε κανονικά και η πλατάνα ήταν ζωντανή,ενώ σήμερα κινδυνεύει να ξεραθεί.Οι εθελοντές  και σήμερα είναι πρόθυμοι να την ξανακαθαρίσουν,αλλά όπως πληροφορηθήκαμε,την προηγούμενη φορά, δέχθηκαν από την Αρχαιολογική Υπηρεσία παρατήρηση γιατί καθάρισαν την πηγή και να μην το ξανακάνουν γιατί θα επέμβει ο εισαγγελέα;!!

Καλούμε την δημοτική αρχή,να δείξει την ευαισθησία της και να έρθει σε συνεννόηση με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, αν τελικά είναι αρμοδιότητα της,να γίνει άμεσα κάτι,για να σωθεί η πλατάνα και να αναδειχθεί και η πηγή  “Παράγκα”όπως της πρέπει!

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews.gr:Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ