Πολύ καλοί ρυθμοί στο έργο παράκαμψης των Κάτω Δολιανών & Άλλα νέα της Περιφέρειας

0

Πολύ καλοί ρυθμοί στο έργο παράκαμψης των Κάτω Δολιανών

Posted: 09 Jun 2021 12:33 PM PDT

Με εξαιρετικά ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσεται το έργο της γέφυρας στην παράκαμψη των Κάτω Δολιανών, στον επαρχιακό δρόμο Τρίπολης – Αστρους, δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος ενημερώθηκε για την πρόοδο του συνολικού έργου.

Το εν λόγω έργο προβλέπει χωματουργικές εργασίες, τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικά, σήμανση, ενώ θα γίνει γεφύρωση του ποταμού Τάνου καθώς και κατασκευή δύο κάθετων οδών.

Καταγράφηκαν 17 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου

Posted: 09 Jun 2021 12:54 PM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 890.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 9 Ιουνίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 890, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 412.420 (ημερήσια μεταβολή +0,2%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 39 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.604 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 381 (65,0% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.532 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 106 (ημερήσια μεταβολή -16,54%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 139 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 15, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.346 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου καταγράφηκαν 17 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 10.870.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 1, στην Π.Ε. Αρκαδίας 2, στην Π.Ε. Κορινθίας 6, στην Π.Ε. Λακωνίας 7 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 1.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 52 άτομα (τα 2 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 4, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 3, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 13, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 12 (τα 2 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 6 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 14.

Συναντήσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με Θ. Λιβάνιο και Μ. Βορίδη μεθαύριο Παρασκευή

Posted: 09 Jun 2021 12:54 PM PDT

Σημαντικές συναντήσεις θα έχει μεθαύριο Παρασκευή 11 Ιουνίου, στην Αθήνα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρο Λιβάνιο και στη συνέχεια, στο υπουργείο Εσωτερικών, με τον υπουργό Μάκη Βορίδη.

Το έργο του λιμανιού υπέγραψε στο Λεωνίδιο ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 09 Jun 2021 12:53 PM PDT

Τη σύμβαση για την υλοποίηση του με προϋπολογισμό 5.580.000 ευρώ έργου προστασίας του λιμανιού Πλάκας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το βράδυ χθες Τρίτη 8 Ιουνίου, στο Λεωνίδιο, το οποίο επισκέφθηκε με κλιμάκιο στελεχών της Περιφέρειας καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

“Ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής, μπαίνει στην φάση υλοποίησης ένα έργο που θα έχει πολλαπλασιαστικό όφελος και για την περιοχή και θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξή της” σημείωσε ο περιφερειάρχης μετά την υπογραφή, στο Δημαρχείο του Λεωνιδίου, της με δαπάνη 2.804.434,08 ευρώ εργολαβικής σύμβασης για το λιμάνι, παρουσία του δημάρχου Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπου Λυσίκατου -τον οποίον ο Π. Νίκας συνεχάρη “για την τακτοποιημένη, όμορφη, πολιτισμένη πόλη του”.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν επίσης ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Σκαντζός και οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αθλητισμού Γιάννης Μαντζούνης και Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, αλλά και στελέχη του δήμου.

“ΑΡΧΕΙΟΝ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ” ΚΑΙ ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Ο περιφερειάρχης, στη συνέχεια, επισκέφθηκε το αρχοντικό Τσούχλου στο οποίο στεγάζεται o πολιτιστικός φορέας “Αρχείον Τσακωνιάς” και είχε συναντήσεις με τον πρόεδρό του Δημήτρη Τσιγκούνη, την αντιπρόεδρο Αννα Κουτίβα και άλλα μέλη της διοίκησης του εν λόγω φορέα -“ενός δραστήριου φορέα, σκοπός του οποίου είναι η διατήρηση της τσακώνικης παράδοσης και της τσακώνικης γλώσσας -απογόνου της δωρικής διαλέκτου” όπως τόνισε ο Π. Νίκας.

Επίσης, ο περιφερειάρχης συναντήθηκε και με την Ευγενία Ρουσάλη, εκπρόσωπο της ομάδας “Climb in Leonidio”, καθώς και με άλλους εθελοντές που υπηρετούν την κορυφαία πίστα αναρριχήσεων στη χώρα μας, η οποία βρίσκεται στο Λεωνίδιο.

“Κινούμαστε στην κατεύθυνση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με στόχο να στηριχθεί, αφ’ ενός το Αρχείον Τσακωνιάς μέσα από δράσεις όπως η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του αρχείου του καθώς και με τη συνδρομή της Περιφέρειας στις εκδηλώσεις που διοργανώνει, και αφ’ ετέρου το αθλητικό σωματείο που λειτουργεί εξαιρετικά αναδεικνύοντας το πάρκο των αναρριχήσεων” δήλωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια προτίθεται να στηρίξει επίσης και το τοπικό εργαστήριο κιλιμιού, στο ίδιο πλαίσιο που στήριξε και το εργαστήριο υφαντών στο Γεράκι της Λακωνίας.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, γνωστοποίησε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν και εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης στον δρόμο από το Αστρος στο Λεωνίδιο.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλλα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ του περιφερειάρχη και της δημοτικής Αρχής της Νότιας Κυνουρίας ήταν α) η παραχώρηση χρήσης του Κτηνιατρείου, β) ο κόμβος του Τυρού για τον οποίο προωθείται -σε συνεννόηση με τον δήμο- η δημοπράτηση ενιαίου έργου καθώς διαλύεται άμεσα και η δεύτερη σύμβαση, γ) το γήπεδο τένις στο Λεωνίδιο, η δημοπράτηση του οποίου προγραμματίζεται μέσα στον τρέχοντα Ιούνιο, δ) η συνέχιση παραχώρησης γκρέιντερ για την Πολιτική Προστασία, ε) ο δρόμος Αστρος – Λεωνίδιο που τελεί εν αναμονή έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, καθώς υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση, καθώς και στ) η μελέτη αναβάθμισης του επαρχιακού δρόμου Αστρος – Λεωνίδιο – Πηγάδι – Φωκιανός, στο τμήμα Λεωνίδιο – Φωκιανός, έργο με προϋπολογισμό 270.000 ευρώ, η δημοσιοποίηση της προκήρυξης του οποίου προγραμματίζεται πριν το τέλος του τρέχοντα Ιουνίου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χ. Λυσίκατος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη, τόσο για την παρουσία του, όσο και για την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας και του δήμου.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Μετά τις συναντήσεις του στο Λεωνίδιο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Ηρθα στο Λεωνίδιο για την υπογραφή της σύμβασης ενός πολύ σημαντικού έργου. Παράλληλα, όμως, είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω για εξ ίσου σημαντικά ζητήματα με τους ανθρώπους εδώ που αγωνίζονται για τη διάσωση και τη διαφύλαξη του Αρχείου της Τσακωνιάς, ανθρώπους που δουλεύουν για τον πολιτισμό, την ιδιοπροσωπία, την παράδοση της περιοχής. Ως Περιφέρεια  θα ενισχύσουμε τους ανθρώπους αυτούς, ώστε να έχουν περισσότερα μέσα για να αναδείξουν την περιοχή τους, γιατί αυτό προφανώς συνδέεται και με την οικονομική ανάπτυξή της.

Παράλληλα, θα υπάρξει μια υποστήριξη προς το αναρριχητικό πάρκο του Λεωνιδίου, ένα από τα πιο όμορφα πάρκα στην Ελλάδα, επισκέψιμο όλον τον χρόνο, το οποίο αποτελεί ένα στοιχείο – πόλο έλξης εναλλακτικού φυσιολατρικού τουρισμού για την περιοχή. Θα παρέχουμε απόλυτη υποστήριξη, σε συνεργασία με τον δήμο.

Παράλληλα αναμένουμε να έρθει και η μελέτη του κτηρίου που στεγάζει το Αρχείο της Τσακωνιάς, ένα κτήριο εμβληματικό και ιστορικό, το οποίο συνδέεται με γενιές και γενιές που έδρασαν την περιοχή. Θα δούμε τη μελέτη και θα συμβάλουμε κατά τις δυνατότητές μας.

Χαίρομαι γιατί είμαι σε μια περιοχή, που παρόλο τον μικρό της πληθυσμό είναι εξόχως δυναμική και ελπιδοφόρα. Εχει ανθρώπους που νοιάζονται για τα κοινά και το Λεωνίδιο αποτελεί ένα άξιο προς μίμηση παράδειγμα σε πάρα πολλά επίπεδα”.

Συμβάσεις έργων στη Λακωνία και προγραμματικές με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στην Σπάρτη

Posted: 09 Jun 2021 12:43 PM PDT

Δύο συμβάσεις έργων στη Λακωνία συνολικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ καθώς και δύο προγραμματικές συμβάσεις με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 9 Ιουνίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στην Σπάρτη.

Συγκεκριμένα, οι δύο εργολαβικές συμβάσεις αφορούν σε α) συντήρηση και σήμανση της επαρχιακής οδού Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένας από τη συμβολή με την εθνική οδό Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο (παράκαμψη Γυθείου) με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ και β) συντήρηση της επαρχιακής οδού Σκάλα – Γύθειο με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.

Οι δύο προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Ανατολικής Μάνης που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας με τον δήμαρχο Πέτρο Ανδρεάκο αφορούν, α) κατασκευή υποδομών για την αντιπυρική προστασία του Δήμου Ανατολικής Μάνης, με προϋπολογισμό 550.000 ευρώ και β) αποκατάσταση δημοτικής οδοποιίας στην πυρόπληκτηαπό τις πυρκαγιές πέρυσι τον Αύγουστο περιοχή του δήμου, με προϋπολογισμό 950.000 ευρώ.

“Η πολιτεία χρωστά στη Μάνη, όχι μόνο για την προσφορά της περιοχής αυτής στους εθνικούς μας αγώνες, αλλά και για τη συμβολή της στην οικονομία της χώρας, καθώς πρόκειται για έναν παγκοσμίως πολύ γνωστό τόπο που τον επισκέπτονται χιλιάδες κάθε χρόνο” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας μετά την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων, παρουσία και των αντιπεριφερειαρχών Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη και Εγγείων Βελτιώσεων Νίκωνα Τζινιέρη.

Προγραμματική σύμβαση για δάσος Πευκιά υπέγραψε ο περιφερειάρχης στο Ξυλόκαστρο

Posted: 09 Jun 2021 12:42 PM PDT

Την προγραμματική σύμβαση για την αναβάθμιση του αισθητικού δάσους Πευκιά υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου, στο Ξυλόκαστρο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσσης Τσιώτος.

Η εν λόγω σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του εν λόγω δήμου, με προϋπολογισμό 756.492 ευρώ, αφορά σε παρεμβάσεις προστασίας του δάσους του Πευκιά -ενός από τα συνολικά 19 χαρακτηρισμένα αισθητικά δάση της χώρας μας.

Ο περιφερειάρχης, μετά την υπογραφή της σύμβασης -παρουσία και των αντιπεριφερειαρχών Κορινθίας Τάσου Γκιολή και Υποδομών Αργολίδας – Κορινθίας Χάρη Βυτινιώτη- σημείωσε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες προστασίας του εν λόγω δάσους από την διάβρωση.

Κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο του Ξυλοκάστρου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε συναντήσεις με στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στις οποίες εξετάστηκε η εξέλιξη άλλων έργων στην περιοχή του.

“Αποφασισμένη η Περιφέρεια να συνδράμει την εκπαίδευση” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στη διαβούλευση με εκπαιδευτικούς φορείς

Posted: 09 Jun 2021 12:38 PM PDT

“Για την περιφερειακή Αρχή τα θέματα της εκπαίδευσης και των τριων βαθμίδων αποτελούν προτεραιότητα”, σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην παρέμβασή του κατά την μέσω τηλεδιάσκεψης διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 που έγινε σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου με φορείς της εκπαίδευσης της Περιφέρειας.

Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη δυνατότητα της Περιφέρειας να διαθέσει πόρους -από το ΕΣΠΑ, καθώς και από άλλα προγράμματα- προκειμένου να διευκολύνει και να υποστηρίξει την παροχή γνώσης στους μαθητές, ενώ τόνισε ότι η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη να συνδράμει για την συντήρηση, την κατασκευή και τον εξοπλισμό σχολείων, στο ενδεχόμενο που δεν διαθέτουν τις σχετικές πιστώσεις οι δήμοι και οι σχολικές επιτροπές.

“Τασσόμαστε υπέρ των ολοκληρωμένων σχολείων, όχι υπέρ των μονοθεσίων. Σκοπός μας πρέπει να είναι η προσφορά γνώσης στα παιδιά. Είναι κατανοητό πως όταν κλείνει έστω κι ένα μονοθέσιο σχολείο προκαλούνται προβλήματα στα χωριά, αλλά εφόσον τασσόμαστε υπέρ της προσφοράς γνώσης προς τα παιδιά θα πρέπει να τασσόμαστε και υπέρ σχολείων πλήρως στελεχωμένων με εκπαιδευτικούς” δήλωσε σε άλλο σημείο ο περιφερειάρχης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια τάσσεται υπέρ των πρότυπων και πειραματικών σχολείων.

“Σχολείο σημαίνει παιδιά και προς αυτά θα διατεθούν πιστώσεις από την Περιφέρεια. Τα κλειστά σχολεία είναι απλώς κτήρια που παραχωρούνται στους δήμους για χρήσεις που εκείνοι αποφασίζουν” σημείωσε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης.

Στην διαβούλευση σήμερα μετείχαν επίσης, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Πολιτισμού και Παιδείας Αθηνά Κόρκα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Οικονομόπουλος κι ακόμα οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αργολίδας Κατερίνα Δουράνου, Αρκαδίας Φώτης Γκέσουρας, Κορινθίας Δημήτρης Ντρίμερης, Λακωνίας (αναπληρωτής) Αντώνης Κωνστάνταρος και εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, όπως επίσης οι διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αργολίδας Βασίλης Πολύδωρος, Κορινθίας

Δημήτρης Ασβεστόπουλος και Μεσσηνίας Νίκος Πεφάνης. Συμμετείχαν ακόμα, ο διευθυντής της ΕΥΔΕΠ Αντώνης Ψαράκης με στελέχη της υπηρεσίας, ειδικοί σύμβουλοι διαχείρισης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2021 – 2027 καθώς και σύμβουλοι της Περιφέρειας.

Η τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με τους αντιπεριφερειάρχες Θ. Βερούτη και Αθ. Κόρκα να συνοψίζουν τα σημαντικότερα σημεία της. Επίσης, συμφωνήθηκε πως οι φορείς θα αποστείλουν, το συντομότερο δυνατό, πιο συγκεκριμένες προτάσεις για έργα και δράσεις, σε συνάρτηση και αναφορικά με τους ειδικούς στόχους που αποτελούν τα βασικά σημεία συζήτησης του ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Τα βασικά σημεία που επισημάνθηκαν από τους μετασχόντες στην διαβούλευση, μπορείτε να δείτε εδώ.

Π. Νίκας, “η εκπαίδευση και η γνώση που παράγεται στα πανεπιστήμια, βασική και καίρια παράμετρος ανάπτυξης της Περιφέρειας”

Posted: 09 Jun 2021 12:36 PM PDT

“Βασική και καίρια παράμετρος ανάπτυξης της Περιφέρειας είναι η εκπαίδευση και η γνώση που παράγεται στα πανεπιστήμια” σημείωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 που έγινε χθες Τρίτη 8 Ιουνίου μεταξύ της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου πρέπει να στηριχθεί στη διεθνή κοινότητα, καθώς “μέσω της γνώσης και έρευνας την οποία προάγει δίνει αξία στην κοινωνία”.

Στη χθεσινή διαβούλευση έλαβαν μέρος επίσης, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας Αθηνά Κόρκα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής, ο διευθυντής της ΕΥΔΕΠ Αντώνης Ψαράκης με στελέχη της υπηρεσίας, ειδικοί σύμβουλοι διαχείρισης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2021 – 2027 καθώς και σύμβουλοι της Περιφέρειας.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΑΕΙ της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αθ. Κατσής έδωσε έμφαση στην καινοτομία και την στήριξη της επιχειρηματικότητας, ενώ συζητήθηκε επιπλέον και η προοπτική σχεδιασμού δράσεων ψηφιοποίησης του Πανεπιστημίου και δόθηκε ιδιαίτερη βάση στη σύνδεση της έρευνας που παράγεται στο εν λόγω ϊδρυμα με την αγορά εργασίας.

Ο Αντ. Ψαράκης, τέλος, αναφέρθηκε στο πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να προσφέρει το Πανεπιστήμιο, κάνοντας λόγο ειδικότερα στην “έξυπνη εξειδίκευση” και στην “αύξηση της καινοτομίας”.

Η τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με τους αντιπεριφερειάρχες Χρ. Λαμπρόπουλο και Θ. Βερούτη να συνοψίζουν τα σημαντικότερα σημεία της, παρατηρώντας πως το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αποτελεί σημαντικό συνεργάτη της Περιφέρειας.

Επίσης, συμφωνήθηκε πως το Πανεπιστήμιο θα αποστείλει το συντομότερο δυνατό πιο συγκεκριμένες προτάσεις για έργα και δράσεις, σε συνάρτηση και αναφορικά με τους ειδικούς στόχους που αποτελούν τα βασικά σημεία συζήτησης του ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Τα βασικά σημεία της διαβούλευσης μπορείτε να δείτε εδώ.

Συνάντηση του περιφερειάρχη με στελέχη της Eurobank

Posted: 09 Jun 2021 12:34 PM PDT

Συνάντηση με στελέχη της Eurobank είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Στη συνάντηση αυτή υπογράφηκαν οι συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της εν λόγω τράπεζας για την τήρηση σε αυτήν, όπως προέκυψε μετά από τον σχετικό διαγωνισμό, των χρηματικών διαθεσίμων της Περιφέρειας.

Ακόμα, κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε διερεύνηση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης έργων της Περιφέρειας σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει το ισχύον νομικό πλαίσιο, παράλληλα δε εκφράστηκε κατ’ αρχήν ενδιαφέρον για την διαχείριση του ΒΙΟΠΑ Μεγαλόπολης.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here