Προβληματισμός & Επαγρύπνηση μέχρι το οριστικό άνοιγμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους-Το νέο Δ.Σ

1

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Γ.Σ του Συλλόγου των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους. Πρόεδρος της Γ.Σ ήταν ο κ. Ιωάννης Καμπύλης, ο  οποίος στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Παναγιώτη Κουτίβα.

Αυτός με την σειρά του, έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της θητείας του απερχόμενου ΔΣ, καθώς και μια αναφορά στην προσφορά του στην μακρόχρονη θητεία του, καθώς και των συνεργατών του, με ιδιαίτερη αναφορά στον αείμνηστο συντοπίτη μας κ. Νικόδημο, χάρη του οποίου ξεκίνησαν μαζί της δημιουργία αυτού του Συλλόγου.

Στην συνέχεια, ο κ. Ι.Καμπύλης έκανε μια σύντομη τοποθέτηση, θέτοντας και τον οικονομικό απολογισμό του Συλλόγου, ενώ ο δήμαρχος κ. Γ. Καμπύλης,  αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει από την παρούσα δημοτική αρχή, για την επίσπευση των ενεργειών και την ολοκλήρωση της μελέτης, για το άνοιγμα του Μουσείου.

Επιπλέον , έγινε αναφορά σε πολιτικούς του παρελθόντος, που από θέσεις ευθύνης βοήθησαν τον Σύλλογο οικονομικά, ώστε να μπορεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα. Δεν ξέχασαν να ευχαριστήσουν τον συντοπίτη μας υφυπουργό κ. Β.Κοντοζαμάνη για την βοήθειά του και τον φίλο του εφοπλιστή κ. Μαρτίνο, ο οποίος παρείχε δωρεάν την μελέτη που χρειάζεται ακόμα για τον άνοιγμα του Μουσείου και θα είναι διαθέσιμη σε λίγες μέρες. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των κ.κ. Κ.Παπαγιαννόπουλου, Κ.Μπάρλα, Φ.Τζιβελόπουλου, Ι.Δαλιάνη και ερωτήματα και διευκρινήσεις, από τους κ.κ. Γιώργο Δαλιάνη και Μιχάλη Άρχοντα…

Να σημειωθεί πως δεν έλλειψαν οι έντονοι διάλογοι, διαφωνίες κι αντιπαραθέσεις, σχετικά με τον τρόπο της διεκδίκησης  της επαναλειτουργίας του μουσείου, καθώς ακούστηκε κι η πρόταση, το νέο ΔΣ  να προτείνει με το άνοιγμα του Μουσείου, μετά και την κατάθεση σχετικής μελέτης να γίνουν και οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να  μπορέσει να γίνει επισκέψιμος και ο θόλος  που φιλοξενεί τα μεγαλύτερα αγάλματα με βάρος, ώστε να γίνουν εκθέσιμα προς τον επισκέπτη.

Το γενικό συμπέρασμα που προέκυψε με μεγάλη αποδοχή είναι, πως εξαιτίας των προφάσεων που βρίσκει συνεχώς η Αρχαιολογική  Υπηρεσία  για να μη ανοίξει το Μουσείο όλα αυτά τα χρόνια, θα πρέπει να  μας προβληματίσει και να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις που κάποιοι υπονομεύουν, όπως όλα δείχνουν, ίσως και το οριστικό κλείσιμο του μουσείου!

Θα πρέπει να κινηθούμε όλοι μαζί δυναμικά με το νέο Δ.Σ και σε συνεργασία με το Σωματείο των επαγγελματιών “Ο Καρυτσιώτης”,που  θα πρέπει να δώσει δυναμικό  παρών και να συμμετέχει στις διεκδικήσεις αυτές, γιατί το άνοιγμα του Μουσείου θα είναι και μια ανάσα  για την τοπική οικονομία….

Στην συνέχεια ακολούθησαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ με τους κάτωθι υποψηφίους:

 • Σμαράγδη Αρβανίτη
 • Ιωάννης Καμπύλης
 • Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος
 • Τρισεύγενη Κολοβού
 • Κωνσταντίνος Μπάρλας
 • Πέτρη Δικαίου

Με εξελικτική επιτροπή:

 • Kώστας Χ. Μπάρλας
 • Ιωάννης Τσιώρος
 • Αλέξανδρος Παπαγιαννόπουλος

Μετά το πέρας της διαδικασίας ψηφοφορίας, ακολούθησε η καταμέτρηση των ψήφων και εξελέγησαν οι παρακάτω :

 • Σμαράγδη Αρβανίτη ( πρώτη σε σταυρούς)Πρόεδρος
 • Ιωάννης Καμπύλης Γραμματέας
 • Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος Αντιπρόεδρος
 • Τρισεύγενη Κολοβού Ταμίας
 • Πέτρη Δικαίου Μέλος

Μετά από νέα  συνεδρίαση ,προέκυψε το νέο ΔΣ.

Δείτε παρακάτω τα σχετικά videos με τις τοποθετήσεις και τα ερωτήματα…

Επιμέλεια-ρεπορτάζ Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo kynouria

Έναρξη Γ.Σ ενημέρωση από τον πρόεδρο κ.Π.Κουτίβα

Οικονομικός απολογισμός

Τοποθέτηση δημάρχου κ.Γ.Καμπύλη

Τοποθέτηση του κ.Κ.Παπαγιαννόπουλου

Τοποθέτηση κ.Κώστα Μπάρλα

Τοποθέτηση κ.Φώτη Τζιβελόπουλου

Τοποθέτηση κ.Γιάννη Δαλιάνη

Ερωτήματα κ.κ Γεωργίου Δαλιάνη, Μ.Αρχοντα-διάλογοι

Υποψήφιοι για το νέο Δ.Σ

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Η τοπική κοινωνία μπορεί να ανοίξει το μουσείο, όταν φανερά ,ξάστερα ,γραπτά και δημόσια καταθέσει σύντομα, πριν είναι πολύ αργά, μια αιτιολογημένη θέση στι γενική γραμματέα του ΥΠΠΟΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΑΡΚ, που θα τα λέει όλα και όλοι μαζί επίσης θα λέμε τα ίδια φανερά και κρυφά. Ο δήμαρχος μας έχει τον πρώτο λόγο και την ευκαρία να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια και καλείται να δημοσιεύσει την παγίδα της μελετης της πρόφασης της στατικότητας, για να απαιτήσουμε δημόσια τις ευθύνες του ΥΠΠΟΑ , που είναι καταγραμμένες, ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, κυριε δημαρχε σας παρακαλούμε κάνετε το καθήκον σας στην τοπικη κοινωνία. Ευχαριστούμε το παλιό Δ.Σ. και πρόεδρο για τις μεγάλες προσφορές τους.Χαιρετίζουμε το νεο Δ.Σ. του συλλόγου καλή δύμαμη ΜΠΟΡΕΙΤΕ. (έχουμε μεγάλη εμπειρία 5-6 χρόνια ,εγγραφα και ξερουμε πολλά, θα την μοιράσουμε με το νεο Δ.Σ του συλλόγου)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here