Προκόπης Παυλόπουλος από την Τρίπολη : “Εμείς οι Έλληνες επιβάλουμε την ισχύ του δικαίου” (vid)

0

Εμβληματική η νίκη των αγωνιστών στην Τριπολιτσά Η Τουρκία θα αντιληφθεί ότι εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να επιβάλλουμε την ισχύ του δικαίου και να αποτρέπουμε το δίκαιο του ισχυρού”, ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμα του από την Τρίπολη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ.Παυλόπουλος βρέθηκε  στην Τρίπολη, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου για τον εορτασμό της 198ης επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς .Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην δήλωση του ο κ. Παυλόπουλος μετά την κατάθεση στον Ανδριάντα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στην πλατεία Άρεως:

“Οι Έλληνες ως λαός και ως έθνος γιορτάζουμε και φέτος την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς, αυτής της εμβληματικής νίκης των αγωνιστών του 1821, που οφείλεται στην στρατιωτική ιδιοφυΐα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και η οποία άσκησε καταλυτική επιρροή στην τελική ευόδωση της Εθνεγερσίας και την μετέπειτα ίδρυση του νεώτερου ελληνικού κράτους.

Από την Τρίπολη λοιπόν στέλνουμε εμείς οι Έλληνες το εξής μήνυμα στην γείτονα Τουρκία. Για εμάς τους Έλληνες το παρελθόν υπάρχει για να διδάσκει και όχι για να μας διχάσει. Επιζητούμε την ειρήνη, την φιλία και την καλή γειτονία. Μόνο που η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει, πως αυτό προϋποθέτει από μέρους της τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου.

Από αυτόν τον σεβασμό εξαρτάται και οποιαδήποτε ευρωπαϊκή της προοπτική και σε αυτό δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις σε καμία περίπτωση από εμάς τους Έλληνες. Πέραν τούτου η Τουρκία οφείλει, να γνωρίζει πως εμείς αυτόν τον σεβασμό της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομιμότητας, θα τον επιβάλλουμε και τώρα η Τουρκία θα το ξέρει αυτό καλύτερα, γιατί δεν είμαστε μόνοι μας.

Έχουμε την στήριξη των εταίρων μας στην ΕΕ, των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ και την διεθνή κοινότητα μαζί μας. Η Τουρκία θα αντιληφθεί ότι εμείς οι Έλληνες ξέρουμε, να επιβάλλουμε την ισχύ του δικαίου και να αποτρέπουμε το δίκαιο του ισχυρού και αυτό το πράττουμε ενωμένοι όλοι υπό όρους αρραγούς ενότητας για κάθε τι που αφορά τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια. Χρόνια Πολλά!”

Δείτε την δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο βίντεο που ακολουθεί.

Δοξολογία παρουσία του ΠτΔ για την 198η Επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς (vid,ph)

198η Επέτειος Άλωσης Τριπολιτσάς | Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (vid,ph)

Δείτε LIVE την παρέλαση για την επέτειο της Άλωσης της Τρίπολης

Πηγή: http://www.drt915.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here