Προορισμό ημερήσιας εξόρμησης στην λιμνοθάλασσα του Μουστού, είχε η ομάδα του Συλλόγου «Φυσιολάτρης Νίκαιας»

0

Προορισμό ημερήσιας εξόρμησης της ομάδας του Συλλόγου «Φυσιολάτρης Νίκαιας», αποτέλεσε η ευρύτερη περιοχή του Πάρνωνα, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020. Ξεκινώντας το πρωί από την λιμνοθάλασσα του Μουστού, τα 30 περίπου μέλη του Συλλόγου ξεναγήθηκαν από τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης και στη συνέχεια πραγματοποίησαν μια σύντομη πεζοπορία στον υγρότοπο που την τρέχουσα περίοδο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για φωτογράφηση της φύσης και παρατήρηση πουλιών.

Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για το καθεστώς προστασίας που διέπει την προστατευόμενη περιοχή ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά διάφορα είδη υδρόβιων που στην πλειοψηφία ανήκαν στα είδη Anas platyrhynchos (πρασινοκέφαλη πάπια), Anas penelope (σφυριχτάρι), Anas crecca (κιρκίρι), Fulica atra (φαλαρίδα) και στο είδος Gallinula chloropus (νερόκοτα). Παρατηρήθηκε επίσης μεγάλος αριθμός από τα είδη ερωδιών Ardea cinerea (σταχτοτσικνιάς), ενώ ακόμα καταγράφηκε το είδος Ardea purpurea (πορφυροτσικνιάς) καθώς επίσης και ένα νεαρό Phoenicopterus roseus (φοινικόπτερο).
Κατόπιν, τα μέλη της ομάδας του Φυσιολάτρη συνέχισαν την εξόρμησή τους στον ιστορικό Πραστό πεζοπορώντας στο μονοπάτι που συνδέει τον Πραστό με τον οικισμό της Καστάνιτσας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here