Προς ανώνυμα και ψευδώνυμα “παπαγαλάκια”

0

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε αποδέκτες ανώνυμων σχολίων  από ανώνυμα παπαγαλάκια με “φασιστικές νοοτροπίες”που ενοχλούνται καθώς φαίνεται με τα γραφόμενα, από την ελεύθερη έκφραση και το βήμα που δίνουμε σε όλους,είτε είναι υποψήφιοι είτε ενεργοί πολίτες.

Ο τοπικός ιστότοπος astros-kynourianews.gr,πιστό στις αρχές και τις αξίες του,δεν δημοσιεύει  κανένα ανώνυμο σχόλιο που ευτελίζει πρόσωπα ή δημιουργεί κλίμα υπέρ ή κατά κάποιου ,σπιλώνοντας πρόσωπα με ανακρίβειες και ανταλλάγματα.

Το astros-kynourianews.gr,δημιουργήθηκε για να δώσει βήμα ελεύθερης έκφρασης σε όλους εσάς για να εκφράζετε δημοκρατικά τις απόψεις σας,είτε μέσα από άρθρα,είτε μέσα από  εκπομπές που οργανώνουμε,πάντα μέσα  στους κανόνες δεοντολογίας μας.

Δεν φίμωσε ποτέ κανένα ή έκανε  μοντάζ  ,στα λεγόμενα των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων,δ/σ, και δημοτών.

Για τους παραπάνω λόγους,εμείς δεν γινόμαστε υποχείρια κανενός,για να εκφράσουμε τις απόψεις μας ,για να καλέσουμε κάποιον για να μιλήσει,κάνουμε πράξη την “Αντικειμενική και Ανεξάρτητη Ενημέρωση”κάτι ασυνήθιστο ως φαίνεται για κάποιους  και τους ενοχλεί.

 Σας παραθέτουμε παρακάτω την πρόσκληση που κάναμε προς όλους τους υποψηφίους,καθώς και τις προτάσεις που κάνουμε για την επόμενη δημοτική αρχή που θα επιλέξουν οι δημότες της Βόρειας Κυνουρίας και όχι τα ΜΜΕ της περιοχής.

Ευχόμαστε και πάλι καλή επιτυχία προς όλους τους υποψηφίους χωρίς διακρίσεις…και να κερδίσει αυτός που θα μας πείσει, ότι θα κάνει το δήμο μας καλύτερο και θα συνεργαστεί με όλους.

Και για τα ανώνυμα και ψευδώνυμα “παπαγαλάκια”,ας προσθέσουν και τις δικές τους σκέψεις μαζί με αυτά που προτείνουμε εμείς παρακάτω,αν πραγματικά αγαπούν τον τόπο μας!

Με εκτίμηση

Φώτης Τζιβελόπουλος

 

Ανοικτή πρόσκληση υποψηφίων – Οι Ενεργοί Πολίτες οργανώνονται εν όψει εκλογών, μέσα από το Astros-kynourianews.gr

Είναι γεγονός ότι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον δήμο μας και ο καθένας ξεχωριστά με τον τρόπο του, αγαπούν  τον τόπο μας. Πρόθεσή τους είναι να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και  όλες οι απόψεις και οι προτάσεις αξίζει να γίνουν αντικείμενο συζήτησης, καθώς κάθε μία μπορεί να είναι αξιοποιήσιμη περισσότερο ή λιγότερο.

Οι διαφορετικές απόψεις είναι πλούτος, όταν αξιοποιούνται και βοηθούν στην καλύτερη επεξεργασία των θεμάτων και των προβλημάτων.

Είμαστε συνδημότες και όχι εχθροί.

Κανένας δεν είναι «σωτήρας». Απλά υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και διαφορετικές εκτιμήσεις.

Πολλά από αυτά που ευαγγελίζονται οι υποψήφιοι είναι κοινά και αρκετά διαφορετικά. Κάποια θα αποδειχθούν σωστά, κάποια λάθος.

Μέσα από τον διάλογο και την επεξεργασία των προτάσεων, συνήθως αναδεικνύεται το σωστό, αλλά ίσως και όχι. Μπορεί να χρειάζεται χρόνος.

Όλοι έχουν ιδέες και μάλιστα πολλές. Προκειμένου όμως να επιλεγούν οι ρεαλιστικές, πρέπει να εκτιμηθούν από ανθρώπους  που γνωρίζουν το αντικείμενο της κάθε πρότασης και είναι ειδικοί.

Κάθε πρόβλημα πρέπει να μελετηθεί επιστημονικά και να επιλεγεί πολιτικά. Οι ρόλοι είναι διακριτοί. Οι ειδικοί μελετούν και προτείνουν τις ενδεδειγμένες λύσεις και οι υπεύθυνοι πολιτικοί επιλέγουν αυτή που εκτιμούν ως εφαρμόσιμη.

Σήμερα, λοιπόν, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στης 26 Μαΐου αναρωτιόμαστε όλοι  «πού θα πάει άραγε το καράβι του Δήμου μας», μιας και όπως φαίνεται στις δημοτικές εκλογές υπάρχει μόνο το Δημαρχείο και κανένας άλλος στόχος!

Η αυτοδιοίκηση δεν είναι παραπαίδι της πολιτικής. Είναι μεράκι, είναι ένας ξεχωριστός τρόπος σκέψης και προσωπικής αντίληψης για τα κοινά και τη δημοκρατία. Και προπαντός είναι λαϊκός θεσμός που προϋποθέτει ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες, με συμμετοχή και δράση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα πρέπει να περιμένουμε τίποτα να αλλάξει.

Οι δήμαρχοι, επιπλέον και οι περιφερειάρχες, φυσικά, δεν είναι «μόνο για να μαζεύουν τα σκουπίδια», όπως λένε στα καφενεία και στις πλατείες, μπορούν και οφείλουν να έχουν άποψη για τα γενικότερα πολιτικά ζητήματα, διότι η δουλειά τους, δηλαδή η διαχείριση των τοπικών υποθέσεων ,επηρεάζεται σημαντικά από τις πολιτικές εξελίξεις.

Αρκεί να μην ξεχνούν ότι τα τοπικά προβλήματα (που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να δουν και αδυνατούν να χειριστούν οι της κεντρικής πολιτικής σκηνής) πρέπει να ιεραρχούνται πρώτα σωστά.

Ο Δήμος μας όπως και κάθε δήμος χρειάζεται ανθρώπους με όρεξη και μεράκι που θα δουλέψουν τόσο για την ποιότητα ζωής των νέων όσο και των ανθρώπων την τρίτης ηλικίας. Η επιλογή είναι δική μας! Το τί θα ψηφίσει ο καθένας είναι ατομικό δικαίωμα, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και κοινωνική υποχρέωση να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

O τοπικός  ιστότοπος Astros-kynourianews.gr, θέλοντας να συμβάλει θετικά στα κοινά όπως κάνει πάντα, δίνει βήμα στους υποψηφίους δημάρχους, περιφερειάρχες,καθώς σε π/σ,δ/σ ,προέδρους δ/κ & τ/κ και στους ενεργούς πολίτες, να καταθέσουν τόσο τις προτάσεις τους, καθώς και να αντιπαρατεθούν για μεγάλα θέματα που αφορούν το μέλλον και την  ανάπτυξη τού δήμου μας.

Επίσης ,μπορείτε να μας στέλνετε τα ερωτήματα σας επώνυμα, για να τα υποβάλουμε σε εκπομπές που θα οργανώσουμε με τους υποψηφίους.

Εμείς διεκδικούμε για τον τόπο μας ως ενεργοί πολίτες τα παρακάτω :

 • Όραμα από την δημοτική αρχή και στρατηγικό σχέδιο, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τα προβλήματά του.
 • Η νέα δημοτική αρχή να βρίσκεται καθημερινά δίπλα στον πολίτη και κοντά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας, οργανώνοντας δράσεις που ενισχύουν την τοπική αγορά, φροντίζοντας παράλληλα  για την σωστή τουριστική προβολή και την επέκταση της τουριστικής περιόδου, καθ όλη της διάρκεια του έτους, με διάφορες μορφές τουρισμού, τον  εναλλακτικό και θρησκευτικό τουρισμό.
 • Άμεσο άνοιγμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους, ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Εύας, καθώς και όλων των άλλων μνημείων της περιοχής μας.
 • Μείωση  της γραφειοκρατίας, με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης από τον δήμο και εισπράττοντας λογικά δημοτικά τέλη….
 • Ολοκληρωμένη πολιτική αλληλεγγύης και την συγκρότηση ενός ισχυρού δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης ,με επέκταση και ανάπτυξη μόνιμων δημοτικών υποδομών για όσους χρειάζονται βοήθεια και την άμεση κατασκευή του Γηροκομείου.
 • Αναπτυξιακά έργα που θα αναβαθμίσουν την περιοχή και θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας για να κρατηθούν οι νέοι στον τόπο μας..
 • Να ξεκινήσουν άμεσα οι συνδέσεις του βιολογικού καθαρισμού με χαμηλές χρεώσεις και πολλές δόσεις των τελών σύνδεσης.
 • Έγκαιρη ,σωστή και ολοκληρωμένη συντήρηση  σε όλα τα  σχολεία , παιδικούς σταθμούς. και αθλητικούς χώρους…
 • Θέλουμε ένα καθαρό και φωτεινό δήμο, με αναπλάσεις και  φωτισμό των εισόδων αρχικά της έδρας του δήμου μας και στην συνέχεια σε όλα τα χωριά.
 • Ασφάλεια και αστυνόμευση   της περιοχής, ασφάλεια στους δρόμους και στα πεζοδρόμια! Κυκλοφοριακή ρύθμιση,άμεση εφαρμογή αποσυμφόρησης του κέντρου του Άστρους.
 • Ανακύκλωση στην πηγή ,που ενισχύει και καθιστά αποδοτικότερη την ανακύκλωση, που συνεπάγεται μείωση των δημοτικών τελών.
 • Σεβασμός των δημόσιων χώρων και τα δικαιωμάτων των πεζών, των ΑΜΕΑ κλπ .Εξασφάλιση ασφαλών  και πιστοποιημένων παιδικών χαρών.
 • Διαφάνεια στην λειτουργία του Δήμου και έντιμη διαχείριση των οικονομικών του.
 • Καλή συνεργασία δημοτικής αρχής και εργαζομένων, την πρόσληψη νέου προσωπικού, την ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου και υπηρεσίες «έξυπνης» πόλης….
 • Αξιοποίηση όλων των έντιμων και δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας μας…

Παρακαλούμε,στείλτε μας και τις δικές σας προτάσεις για να μας απαντήσουν όλοι οι υποψήφιοι ,τί θα κάνουν την επόμενη ημέρα της εκλογής τους.

Επικοινωνία: info@astros-kynourianews.gr

Με εκτίμηση

Φώτης Τζιβελόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here