Προσλήψεις: Στα σκαριά προκήρυξη για 400 θέσεις ιατρικού προσωπικού

0

Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ο Υφυπουργός Υγείας, αναφέρθηκε στις προσλήψεις προσωπικού που έχουν πραγματοποιηθεί την περίοδο της πανδημίας και σε αυτές που έρχονται.

Με αφορμή τα παράπονα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για ελλείψεις σε προσωπικό στα νοσοκομεία, ο κ. Κοντοζαμάνης ρωτήθηκε από το News4Health για τα σχέδια της κυβέρνησης προκειμένου να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα σε μία περίοδο που ο κορονοϊός στερεί υγειονομικό προσωπικό.

Ο Υφυπουργός Υγείας αρχικά έκανε ένα απολογισμό του έργου της κυβέρνησης στο τομέα των προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού.

Αρχικά υπογράμμισε ότι στην αρχή της πανδημίας είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση την πρόσληψη 2000 ατόμων επικουρικού προσωπικού και τελικά έχει ξεπεραστεί ο αριθμό των 6.500.

Οι προκηρύξεις για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού

«Υπάρχει σε εξέλιξη μία κρίση 943 ιατρών, η οποία ολοκληρώνεται στα τέλη Σεπτέμβρη – αρχές Οκτώβρη και θα είναι διαθέσιμοι στα νοσοκομεία»

Παράλληλα ανέφερε ότι πριν ένα μήνα προκηρύχτηκαν 81 θέσεις ιατρικού προσωπικού ενώ σημείωσε ότι τις επόμενες μέρες θα προκηρυχτούν επιπλέον 400 θέσεις ιατρικού προσωπικού οι μισές εκ των οποίων για τις ΜΕΘ προκειμένου να ενισχύσουν τις υπάρχουσες αλλά και τις καινούριες, οι οποίες αυτή τη στιγμή ετοιμάζονται.

«Υπάρχει, επίσης, προγραμματισμός για επιπλέον θέσεις ιατρικού προσωπικού κυρίως για θέσεις που έχουν βγει άγονες» κατέληξε ο Υφυπουργός Υγείας.

Διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ

Ο κ. Κοντοζαμάνης ενημέρωσε ότι οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι 901. Όσον αφορά τις κλινες ΜΕΘ αποκλειστικά για τον κορονοϊό ανέφερε ότι έχουμε 200 διαθέσιμες ως χώρα.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει προγραμματισμός και με τις δωρεές να φτάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 1200 Μονάδων Εντατικής Θεραπείας

.news4health.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here