«Προσωπικότητες Βερβένων» εκδήλωση που οργάνωσε «Η Κνακεάτις Άρτεμις»

0
 Το Σάββατο 11/8/2018, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Μορφωτικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Βερβένων «Η Κνακεάτις Άρτεμις» μίλησε στα Βέρβενα με θέμα «Προσωπικότητες Βερβένων» ο καθηγητής αρχαιολογίας στο Α.Π. Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Β. Φάκλαρης.

Τον ομιλητή παρουσίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Π. Τσιλικάς. Η ομιλία έγινε στο Δημοτικό Σχολείο Βερβένων. Ο καθηγητής Π.Β. Φάκλαρης γέννημα θρέμμα των Βερβένων και γνώστης της ιστορίας του τόπου του και όχι μόνο, μετά από κοπιαστική έρευνα σε παλαιά αρχεία, σπάνιες φωτογραφίες, προσωπικές μαρτυρίες, παρουσίασε σχεδόν την ιστορία 3 αιώνων αυτού του πολύ σημαντικού χωριού της Κυνουρίας.

Όπως πάντα γλαφυρός στον λόγο του μάγεψε τους ακροατές του και τους έκανε υπερήφανους για τους πολύ σημαντικούς προγόνους τους. Επίσης γέννησε μέσα μας έναν προβληματισμό που δεν αφορά μόνο τα Βέρβενα αλλά και όλη την Ελλάδα, πως ένας τόπος που γεννά τέτοιες προσωπικότητες κατάντησε να είναι η πιο υπερχρεωμένη χώρα της Ευρώπης. Που είναι η ευθύνη μας απέναντι στην κληρονομιά που μας άφησαν μήπως δώσαμε «τα άγια τοις κυσί»;

Φίλιππος Μπεκύρος
Φωτογραφία του Φίλιππος Μπεκύρος.
Φωτογραφία του Φίλιππος Μπεκύρος.
Φωτογραφία του Φίλιππος Μπεκύρος.Φωτογραφία του Φίλιππος Μπεκύρος.
Φωτογραφία του Φίλιππος Μπεκύρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here