Προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου & Άλλα νέα…

0
Συγχαρητήρια από τον Περιφερειάρχη στους δασκάλους του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Posted: 14 Apr 2021 09:28 AM PDT

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας έλαβε επιστολή από 12 δασκάλους του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και προέβη στην παρακάτω δήλωση:

“Υπάρχει, πράγματι, ελπίδα για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και η ελπίδα αυτή απορρέει από την ενυπόγραφη επιστολή που έλαβα από 11 δασκάλους και τον διευθυντή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, οι οποίοι εξηγούν με την επιστολή τους γιατί επιθυμούν το Σχολείο τους να λειτουργήσει ως Πειραματικό Σχολείο. Πράγματι, το χαμηλό επίπεδο της εκπαίδευσης στη χώρα μας, επιβάλει την ανάγκη να κινηθούμε με θάρρος στον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος από το Νηπιαγωγείο μέχρι και τα Πανεπιστήμια, διότι έτσι μόνο μπορούμε να υπηρετήσουμε τις ανάγκες του μέλλοντος και να δώσουμε εφόδια στη νεολαία μας. Τα σχολεία μας ανήκουν στη νεολαία, στους μαθητές και σε κανέναν άλλον και πρέπει να υπηρετούμε τις ανάγκες τους και τα οράματά τους για το μέλλον.

Συγχαίρω θερμά τους εκπαιδευτικούς του 10 ΔΣΚ και τον Διευθυντή του Γιάννη Χριστόπουλο και είμαι στο πλευρό τους για οτιδήποτε ζητήσουν.

Δείτε εδώ την επιστολή.

Παραδόθηκε το Master Plan για το περιβαλλοντικό πάρκο στην Π.Ε. Κορινθίας

Posted: 14 Apr 2021 09:20 AM PDT

Παραδόθηκε σήμερα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, από την ομάδα των ορισμένων μελετητών, το Master Plan για την αξιοποίηση του χώρου εκατέρωθεν της ανενεργού μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι.

Στο Master Plan προβλέπεται η περιβαλλοντική αξιοποίηση του εν λόγω χώρου που είναι περίπου 800 στρέμματα.

Με την υλοποίηση του προβλεπόμενου έργου θα αλλάξει εντελώς η εικόνα ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας, η οποία μέχρι τώρα, λόγω των πολλών ενεργών χωματερών υποφέρει περιβαλλοντικά.
Ποδηλατόδρομοι, πεζόδρομοι, χώροι πολιτισμού, αναψυχής, έκφρασης και δημιουργίας είναι τα προβλεπόμενα από το Master Plan. Πρόκειται για ένα οραματικό έργο, για το οποίο υπάρχει δέσμευση υλοποίησής του, τουλάχιστον μέχρι το Λέχαιο, σε πρώτη φάση.

Συνεργασία του Περιφερειάρχη για θέματα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

Posted: 14 Apr 2021 08:49 AM PDT

Το μεσημέρι, σήμερα, Τετάρτη 14 Απριλίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε την τουριστική περιοχή του Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη. Μετά το τέλος της επίσκεψης σε χώρους ενδιαφέροντος, ακολούθησε σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο Λουτρακίου, παρουσία επίσης του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσου Γκιολή και στελεχών του Δήμου, σχετικά με τα παρακάτω ζητήματα:

  • εξεύρεση βραχυπρόθεσμης λύσης του προβλήματος απορριμμάτων, καθώς το Λουτράκι αντιμετωπίζει δυσκολίες, που όμως θα τακτοποιηθούν οριστικά με την έναρξη λειτουργίας του έργου διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Για το ίδιο ζήτημα ο Περιφερειάρχης έδωσε οδηγία να προχωρήσει γρήγορα το έργο του Σταθμού Μεταφόρτωσης των Αγίων Θεοδώρων
  • συντονισμός ενεργειών σχετικά με τη διοργάνωση του “Ράλλυ Ακρόπολις”, που διεκδικούν η Περιφέρεια και ο Δήμος από κοινού, ενόψει της επικείμενης σχετικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το πρωί στην Αθήνα
  • για το δρόμο: Ισθμός – Λουτράκι – Περαχώρα, ο Περιφερειάρχης έδωσε εντολή να γίνει σύντομα η διαγράμμισή του
  • η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διαθέσει το ποσό των 100.000 ευρώ και μαζί με το Δήμο, από κοινού, θα προβούν σε τεχνικό έργο βελτίωσης των προσβάσεων στη Λίμνη Βουλιαγμένη περιμετρικά και στο Ηραίο, δύο σημεία ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος
  • εργολαβία της Περιφέρειας, προϋπολογισμού 600.000, είναι σε εξέλιξη για τη βελτίωση του οδικού δικτύου του τμήματος Λουτράκι – Περαχώρα – Πίσια.
  • Τέλος, συζήτηση έγινε και για την τοποθέτηση συγκροτήματος χώρων υγιεινής(WC) στην περιοχή του Ισθμού για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, έργο το οποίο θα γίνει με συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου και θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι.
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού σε ευρώ για την προμήθεια εκατό (100) Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με τον αντίστοιχο εξοπλισμό τους προϋπολογισμού 74.400,00 € με Φ.Π.Α.

Posted: 14 Apr 2021 08:40 AM PDT

Σας γνωρίζουμε την διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού σε ευρώ, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει τιμής, για την προμήθεια εκατό (100) Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με τον αντίστοιχο εξοπλισμό τους, για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Αρκαδίας και έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 74.400,00 € με Φ.Π.Α.

Μπορείτε να βρείτε την διακήρυξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ με ΑΔΑΜ και ΑΔΑ

H Δ/νση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου στο 46ο διαδικτυακό Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο (19-20 Ιουνίου 2020)

Posted: 14 Apr 2021 04:34 AM PDT

Η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών (ΙΕΑ) εκπροσωπώντας περισσότερες από 50 ειδικότητες/εξειδικεύσεις και τομείς ειδικού ενδιαφέροντος, ενεργεί ως κέντρο γνώσης για την Ιατρική και τη Δημόσια Υγεία, με σαφή αναφορά στην κοινωνία. Ειδικότερα η ΙΕΑ παρέχει τη δυνατότητα διεπιστημονικής προσέγγισης και συζήτησης/αντιπαράθεσης -μέσω του ΕΠΙΣ και άλλων δι-εταιρικών πρωτοβουλιών- για τη διαμόρφωση κοινής γλώσσας και ενιαίου κώδικα επικοινωνίας στην ολιστική διαχείριση της υγείας και της ασθένειας στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα του ελληνικού πιλότου με την συνδρομή της συντονιστικής ομάδας του έργου, παρουσίασαν το διεπιστημονικό πρόγραμμα SMART BEAR:

“Συλλογή και επεξεργασία δεδομένων μεγάλης κλίμακας για την υποστήριξη ηλικιωμένων με προβλήματα υγείας.”

Ομάδα παρουσίασης :

Ε. Ηλιάδου, Δ. Κικίδης, L. Gallo, G. Di Pietro, Τ. Ρεντούμης, Σ. Καμαρινόπουλος, Γ. Σπανουδάκης, Α. Μπίμπας

από τους παρακάτω φορείς:

Α’ Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο»,

Consiglio Nazionale delle Ricerche, Rome, Italy,

Δήμος Παλαιού Φαλήρου,

Δ/νση Δημόσιας Υγείας Περιφέρεια Πελοποννήσου,

SPHYNX Technology Solutions AG, Zug, Switzerland

Η ομάδα έργου, όπως τονίστηκε στη σχετική παρέμβαση-παρουσίαση της, ανέλυσε νέα δεδομένα τα οποία αποδεικνύουν ότι οι βασικότερες αιτίες νοσηρότητας των υπερηλίκων σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι τα καρδιαγγειακά προβλήματα, η βαρηκοΐα, τα προβλήματα ισορροπίας, οι γνωσιακές διαταραχές και ψυχικές παθήσεις. Το ερευνητικό πρόγραμμα SmartBear στοχεύει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής της ευάλωτης αυτής ηλικιακής ομάδας ενσωματώνοντας νέες αλλά και υπάρχουσες τεχνολογίες σε μια ενιαία τεχνολογική λύση που θα βοηθά στην διαχείριση των συγκεκριμένων παθήσεων. Το έργο διαχειρίζεται μία κοινοπραξία 27 μελών, υπό την χορηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Horizon 2020).

Εκτός από την ηλικία τους (>67 ετών) και την επιθυμία να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εμφανίζουν τουλάχιστον δύο από τις πέντε κλινικές οντότητες που αναφέρονται παραπάνω. Ανάλογα με το εξατομικευμένο προφίλ υγείας και συνηθειών τους, θα τους παρασχεθεί δωρεάν μία σειρά έξυπνων συσκευών και αισθητήρων. Μια ενιαία ηλεκτρονική πλατφόρμα θα συλλέγει και επεξεργάζεται πληροφορίες σχετικές με συνήθειές τους, βιολογικούς δείκτες τους και παραμέτρους του περιβάλλοντος στο οποίο κατοικούν δημιουργώντας εξατομικευμένες προτάσεις υγείας όπως σύσταση για επαφή με ιατρό, παρακίνηση σε φυσική δραστηριότητα, ασκήσεις αποκατάστασης της ισορροπίας, ρύθμιση ακουστικών, διατροφικές συμβουλές.

Υπολογίζεται πως 5000 συμμετέχοντες από 6 Ευρωπαϊκές χώρες θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει 4 χρόνια. Η Ελλάδα θα συμμετέχει στο έργο στοχεύοντας να εντάξει 1000 άτομα διαμοιρασμένα τα 700 στον δήμο Π. Φαλήρου και τα 300 πιλοτικά στους δήμους Τρίπολης Π.Ε. Αρκαδίας και Άργους – Μυκηνών της Π.Ε. Αργολίδας.

Συμπερασματικά οι εργασίες του προγράμματος στοχεύουν στην διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους και την προαγωγή της συνολικής ευημερίας τους. Η δημιουργία μιας ενιαίας τεχνολογικής λύσης για την ενίσχυση της αυτοδιαχείρισης προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπερήλικες θα αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα στην ανεξάρτητη διαβίωσή τους αλλά και τον σχεδιασμό αποτελεσματικότερων πολιτικών δημόσιας υγείας.

Συμμετοχή της Περιφέρειας στην FOOD EXPO DIGITAL 2021

Posted: 14 Apr 2021 04:30 AM PDT

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετάσχει στη διαδικτυακή έκθεση “FOOD EXPO DIGITAL”, που θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 18 Ιουνίου 2021. Σκοπός της Περιφέρειας, με την παρουσία της σε ευρέως αναγνωρισμένες εκθέσεις, είναι να προβάλλει και να προωθήσει τον αγροτοδιατροφικό τομέα της και, παράλληλα, να συμβάλλει στη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για τους συμμετέχοντες, με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Δείτε την πρόσκληση ενδιαφέροντος εδώ.

Δείτε την αίτηση συμμετοχής εδώ.

Προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 14 Apr 2021 04:25 AM PDT

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, έχουν εκδοθεί μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων “Ίριδα” πάνω από 100.000 πρωτόκολλα.
Ταυτόχρονα, στην Περιφέρεια, λειτουργεί το διπλογραφικό σύστημα, σύστημα μέσω του οποίου εξασφαλίζεται η διαφάνεια όσον αφορά τη διαχείριση των πόρων.

Δήλωση Π.Νίκα για τις εξελίξεις με το Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Posted: 14 Apr 2021 04:02 AM PDT

Σχετικά με τις εξελίξεις όσον αφορά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ο Περιφερειάρχης προέβει στην παρακάτω δήλωση:

“Είμαι πολύ χαρούμενος που υλοποιείται η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης και των έργων εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”. Η συγκεκριμένη ενέργεια θα δώσει τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη του αεροδρομίου και δι’ αυτής στην ανάπτυξη ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.”

Ξεκινά αύριο 15 Απριλίου η αντιπυρική περίοδος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Posted: 14 Apr 2021 03:59 AM PDT

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, κοινοποιήθηκε από τη Δ/νση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ έγγραφο προς όλες τις Αρμόδιες Αρχές, με θέμα: “Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση Δασικών Πυρκαγιών”.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η αντιπυρική περίοδος ξεκινά αύριο 15 Απριλίου.

Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here