Προώθηση αθλητικών έργων στην Π.Ε. Αρκαδίας & Άλλα νέα…

0
Προώθηση αθλητικών έργων στην Π.Ε. Αρκαδίας

Posted: 08 Mar 2021 11:15 AM PST

Τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο συνάντησε σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιάννης Μαντζούνης, στα γραφεία της Π.Ε. Αρκαδίας.

Στη συνάντηση αυτή, παρουσία στελεχών από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων Αρκαδίας, αλλά και της έδρας, συζητήθηκε ο συντονισμός και η προώθηση των έργων αθλητισμού στην Αρκαδία.

Καταγράφηκαν 43 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου

Posted: 08 Mar 2021 11:14 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 1.165.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 8 Μαρτίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 1.165, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 206.281 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων 51,7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 64 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.887 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 477 (67,1% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.416 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 337 (ημερήσια μεταβολή -21,45%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 367 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 39, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.797 θάνατοι. Το 95,7% είχε

υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 43 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 5.093.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 7, στην Π.Ε. Αρκαδίας 5, στην Π.Ε. Κορινθίας 28, στην Π.Ε. Λακωνίας 1 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 2.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαρτίου καταγράφηκαν συνολικά 157 κρούσματα (89 το Σάββατο και 68 την Κυριακή), στην Αργολίδα 40 (28 και 12), στην Αρκαδία 23 (11 και 12), στην Κορινθία 60 (37 και 23), στη Λακωνία 8 (1 και 7) και στη Μεσσηνία 26 (12 και 14).

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 144 άτομα (τα 9 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 18, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 26, Παναρκαδικό Τρίπολης 30, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 41 (τα 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 5 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 24 (3 σε ΜΕΘ).

Απαισιόδοξο το σενάριο για την εξέλιξη της covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 08 Mar 2021 11:13 AM PST

Δύσκολες αναμένονται οι επόμενες ημέρες, όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας της covid-19, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, μετά την ενημέρωση που είχε σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου.

Με βάση την ενημέρωση αυτή, ο περιφερειάρχης έκανε λόγο για πολύ δύσκολη κατάσταση στην Κορινθία, στην Αργολίδα -ιδίως στις περιοχές Αργους και Ναυπλίου-, αλλά και στην Τρίπολη.

Σε επισφαλή θέση προκύπτει ότι περιέρχεται και η Π.Ε. Μεσσηνίας, ενώ η μοναδική Περιφερειακή Ενότητα από την οποία έρχονται αισιόδοξα μηνύματα, βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ, είναι η Λακωνία.

Για μία ακόμα φορά, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι θα πρέπει οι πολίτες να τηρούν επακριβώς τα μέτρα που υποδεικνύει ο ΕΟΔΥ.

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα για την ανασυγκρότηση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 08 Mar 2021 11:11 AM PST

Η ανασυγκρότηση των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου.

“Η κατάσταση, από πλευράς υλικού, είναι απαράδεκτη” σημείωσε ο περιφερειάρχης στην εν λόγω σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι πέντε χωρικοί αντιπεριφερειάρχες -Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, Κορινθίας Τάσος Γκιολής, Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος-, όπως επίσης και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής.

Κατά την σύσκεψη προσδιορίστηκαν τα κρατικά κτήρια -συνολικά 5 χώροι, ένας ανά Περιφερειακή Ενότητα- όπου θα φυλάσσεται το νέο υλικό για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, του οποίου η προμήθεια θα ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Το υλικό αυτό περιλαμβάνει, σκηνές, πτυσσόμενα κρεβάτια, είδη κλινοστρωμνής, κι ακόμα γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος, φανούς θυέλλης, δεξαμενές νερού κ.α.

Την ευθύνη για τις πιο πάνω ενέργειες θα έχει απολύτως ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, όπως επισήμανε ο Π. Νίκας προσθέτοντας ότι επικεφαλής στις κατά υπηρεσίες Π.Π. ανά Περιφερειακή Ενότητα θα τοποθετηθούν πολιτικοί μηχανικοί.

Εξ άλλου, στην ίδια σημερινή σύσκεψη δόθηκε από τον περιφερειάρχη εντολή να ξεκινήσουν όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας, εν όψει της επόμενης θερινής περιόδου, καθαρισμούς πρανών και καθαρισμούς – διανοίξεις δασικών δρόμων, μετά από τις σχετικές συνεννοήσεις με την Δασική Υπηρεσία και το Δασαρχείο.

“Να υπάρξει επιτέλους μια σοβαρή προνοιακή πολιτική” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, στον οποίον επιδόθηκε ο προνοιακός χάρτης της Περιφέρειας

Posted: 08 Mar 2021 11:10 AM PST

Παραδόθηκε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ο Προνοιακός χάρτης της Περιφέρειας, από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου, στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε, ειδικότερα, στην Περιφέρεια υπάρχουν συνολικά 331 δομές πρόνοιας, δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα, από τις οποίες 322 τελούν εν λειτουργία. Ειδικότερα, έχουν καταγραφεί 128 νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και 99 ιδιωτικού δικαίου, καθώς και 104 αστικές εταιρείες. Από τα 128 νπδδ, τα 43 είναι διάφορες εθελοντικές οργανώσεις, τα 22 αφορούν σε άτομα με αναπηρία, τα 2 σε εξαρτημένα άτομα και τα 22 σε χρόνια πάσχοντες.

“Προκύπτει ότι υπάρχουν ελλείψεις σε πολύ σημαντικούς τομείς, όπως η υποστήριξη οικογενειών, η βοήθεια προς εξαρτημένους, η βοήθεια προς φυλακισμένους και αποφυλακισμένους καθώς και η βοήθεια προς τους χρονίως πάσχοντες” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι “θα ακολουθήσουν συσκέψεις με τους εκπροσώπους των εν λόγω φορέων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίες συσκέψεις θα αποτελέσουν ταυτόχρονα και δημόσια διαβούλευση αναφορικά με το νέο ΕΣΠΑ”.

Ο Π. Νίκας διευκρίνισε ότι μέσω αυτής της διαδικασίας επιδιώκεται να γίνει

“διερεύνηση, ιχνηλάτηση, των προνοιακών αναγκών σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, έτσι ώστε με συστηματικό τρόπο να διαπιστώσουμε τι βοήθεια χρειάζεται ποιος, καθώς και τον τρόπο που θα την δώσουμε, με στόχο να υπάρξει επιτέλους μια σοβαρή προνοιακή πολιτική”.

“Θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά” τόνισε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι παράλληλα, μέσω του νέου ΕΣΠΑ, θα υποστηριχθούν διοργανώσεις και εκδηλώσεις”.

Σύσκεψη με το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο “Αντώνης Τρίτσης” για το 1821

Posted: 08 Mar 2021 11:08 AM PST

Η πρόταση που έχει υποβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” και της σχετικής πρόσκλησης με τίτλο “Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021”, συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου, με την Ιωάννα Πρίφτη προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής του υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ).

Στη σημερινή σύσκεψη, με τη συμμετοχή και της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Αννας Καλογεροπούλου, όπως επίσης εκπροσώπων της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” -μεταξύ των οποίων ο γενικός διευθυντής λειτουργίας Αθανάσιος Κανταρτζής και η υπεύθυνη του Τμήματος Συντονισμού με ΟΤΑ και φορείς Κάτια Πετροπούλου- αναλύθηκε η πρόταση της Περιφέρειας, η οποία θα δημοσιοποιηθεί αύριο, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και άλλη παρόμοια σύσκεψη, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για την χρηματοδότηση των έργων που θα προκριθούν.

Σημειώνεται ότι η πρόσκληση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, στον άξονα προτεραιότητας “Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός”, με τίτλο “Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021” απευθυνόταν από το υπουργείο Εσωτερικών προς τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας μας, προκειμένου να εισηγηθούν δράσεις και έργα στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Οπως τόνισε δε ο περιφερειάρχης, η Περιφέρεια αποσύρει το ενδιαφέρον της για ανάλογα έργα που δρομολογούν οι δήμοι μέσω αντίστοιχων προτάσεων στο πλαίσιο του εν λόγω πρόγραμματος.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου

Posted: 08 Mar 2021 11:07 AM PST

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην Τρίπολη, σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου, με τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα.

Η συνάντηση, όπως έγινε γνωστό, αφορούσε σε διάφορα υπηρεσιακά ζητήματα.

*Φωτογραφία αρχείου

Σύσκεψη για θέματα τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 08 Mar 2021 11:06 AM PST

Την επιπλέον βοήθεια προς τον τουριστικό κλάδο συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε στην Τρίπολη σήμερα, Δευτέρα 8 Μαρτίου, με την αρμόδια για τον Τουρισμό αντιπεριφερειάρχη Αννα Καλογεροπούλου και με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Οπως τονίστηκε στη συνάντηση, η συνδρομή στον κλάδο του τουρισμού κρίνεται απαραίτητη καθώς τα στοιχεία μέχρι τώρα δείχνουν ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα υπάρξει σημαντικό τουριστικό ρεύμα.

Δελτίο πιστοποίησης τιμών υγρών καυσίμων από 05/03/2021 έως 08/03/2021 ανά περιοχή Π.Ε. Αρκαδίας

Posted: 08 Mar 2021 01:42 AM PST

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here