Πρόγραμμα διαχείρισης και καταπολέμησης κουνουπιών στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για το έτος 2020

0

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών που εφαρμόζει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας πραγματοποιήθηκε από 21 έως 23 Αυγούστου η 6η εφαρμογή κουνουποκτονίας του Δήμου για το 2020.

Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν εφαρμογές ακμαιοκτονίας στο αστικό περιβάλλον του Δήμου και συγκεκριμένα στις Κοινότητες Αγίου Ανδρέα (Χερονήσι), Άστρους, Βερβένων, Κορακοβουνίου, Κουτρούφων, Παραλίου Άστρος, Μελιγούς, Ξηροπηγάδου, Δολιανών, στον οικισμό Αρκαδικού χωριού και στον βιολογικό του Άστρους.

Συγκεκριμένα σε όλα τα φρεάτια του Δήμου, αλλά και σε πολλές εντοπισμένες εστίες ανάπαυσης ενήλικων κουνουπιών, όπως μάνδρες, ρέματα, καλαμιές κλπ.

Παράλληλα έγινε προνυμφοκτονία στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον σε μικρές υδάτινες επιφάνειες στάσιμων υδάτων και δειγματοληψίες καταμέτρησης προνυμφών πριν και μετά την εφαρμογή.

Το πρόγραμμα, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, λειτουργεί συμπληρωματικά προς τις δράσεις του έργου καταπολέμησης κουνουπιών που εκτελείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με στόχο την ενίσχυση των αποτελεσμάτων του και την μέγιστη μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών σε τοπικό επίπεδο.

Η ευαισθητοποίηση, η συμβολή και η βοήθεια του κάθε πολίτη ξεχωριστά είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον περιορισμό εστιών ανάπτυξης κουνουπιών εντός των ιδιωτικών τους χώρων.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας θα συνεχίσει τις συντονισμένες προσπάθειες για την πληρέστερη εφαρμογή του προγράμματος κουνουποκτονίας και τους φθινοπωρινούς μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ