«Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων της 199ης Επετείου Β΄ Εθνοσυνέλευσης»

1

Δελτίο Τύπου

Ύστερα από δύο χρονιά περιορισμών και αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων φέτος θα πραγματοποιηθούν με κάθε λαμπρότητα οι εορταστικές εκδηλώσεις της 199ης επετείου της «Β΄ Εν Άστρει Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων».

Μια ημέρα τιμής και μνήμης για το Άστρος αλλά και για όλον τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Το Σύνταγμα του Άστρους και τα Συντάγματα του Αγώνα έθεσαν τα θεμέλια μιας φιλελεύθερης και δημοκρατικής παράδοσης, η οποία, στα χρόνια που ακολούθησαν αποτέλεσε τον πυλώνα του ελληνικού συνταγματισμού.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Κατά τον φετινό εορτασμό η παρέλαση των μαθητών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Πολιτιστικών Συλλόγων θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του Άστρους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. “ΕΞΕΔΟΘΗ ΕΝ ΑΣΤΡΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΡΥΤΣΙΩΤΟΥ”Η Συνέλευση, στα πρότυπα των Συνταγμάτων της Γαλλικής Επανάστασης του 1789 μ.Χ., συνέταξε και τη «Διακήρυξη της Β΄ των Ελλήνων Συνελεύσεως» υπογραμμένη από 128 Πληρεξούσιους, μεταξύ των οποίων και ο Κολοκοτρώνης, «Εξεδόθη εν Άστρει εντός του Μουσείου του Καρυτσιώτου», λέει η διακήρυξη της Εθνοσυνέλευσης. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ “ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ”, συμφωνα με το κουτσομπολιό, ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΓΛΟΓΕΣ Η ΠΡΙΝ ΤΟ 2023… ΘΑ ΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΆ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here