«Πρώτη Πρόσληψη Μισθωτού» για νέους επιχειρηματίες

0

Ένα νέο πρόγραμμα με τίτλο «Πρόγραμμα Πρώτης Πρόσληψης Μισθωτού» πρόκειται να ξεκινήσει από τον ΟΑΕΔ στα μέσα Νοεμβρίου. Το νέο αυτό πρόγραμμα θα αφορά νέους επιχειρηματίες μέχρι 35 ετών και αυτοαπασχολούμενους για την ταυτόχρονη πρόσληψη ανέργων, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την κ. Καραμεσίνη, αφορά στην επιχορήγηση της πρώτης πρόσληψης μισθωτού από επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών».

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, νέοι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν τον πρώτο τους μισθωτό.

Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί για 12 μήνες μέρος του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του νεοπροσληφθέντος για πλήρη απασχόληση, ενώ εάν η πρόσληψη αφορά νέους ηλικίας έως 29 ετών, η επιχορήγηση είναι 18 μήνες.

Σύμφωνα με την κ. Καραμεσίνη “η επιδότηση είναι 50% το μηνιαίου μισθολογικού κόστους, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ μηνιαία, δεν υπάρχει δέσμευση για μετά τους 12 μήνες αλλά αν η επιχείρηση πάει καλά και ο εργοδότης είναι ευχαριστημένος η συνεργασία μπορεί να συνεχιστεί. Προϋπόθεση για τον επιχειρηματία είναι να μην έχει απασχολήσει στο παρελθόν άλλο προσωπικό και ο άνεργος θα πρέπει να έχει τρίμηνη εγγεγραμμένη ανεργία στο μητρώο του ΟΑΕΔ”.

.enallaktikos.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ