Πόσο θα μειωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ μετά τη μείωση του ΦΠΑ

0

Μμείωση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς ρεύματος φέρνει αυτομάτως μείωση κατά 7% του λογαριασμού στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα αυξήσει τις δυνατότητες των καταναλωτών να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους για να κάνουν διακανονισμούς.

Αυτό επεσήμανε την Τετάρτη, 8 Μαΐου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ,  Μανόλης Παναγιωτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ TV, σημειώνοντας ότι «γι’ αυτό το υποδεχθήκαμε, εκτός από την κοινωνική ευαισθησία και ως επιχείρηση, πάρα πολύ θετικά αυτό το μέτρο» ενώ διευκρίνισε ότι η μείωση θα φανεί από τους επόμενους λογαριασμούς, του Μαΐου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Μανόλης Παναγιωτάκηςαπέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, παρά την αύξηση του κόστους που έχει μεσολαβήσει ενώ διαβεβαίωσε ότι υπάρχει υπερεπάρκεια στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα ηλεκτροδότησης στα νησιά. Επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταρρεύσει η ΔΕΗ και ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει με κέρδη, καθώς οι ζημιές που ανακοινώθηκαν για το 2018 είναι σε μεγάλο βαθμό λογιστικές.

Σε σχέση με την τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ, ο επικεφαλής της επιχείρησης σημείωσε ότι αυτό αφορά τη ΔΕΗ και το fund, το οποίο θα δώσει κάποια χρήματα έναντι εκχώρησης των οφειλών. «Οι καταναλωτές», σημείωσε, «δεν θα έχουν καμία διαφορά σε σχέση μ’ αυτό που συμβαίνει σήμερα. Θα έχουν να κάνουν με τη ΔΕΗ και μόνο με τη ΔΕΗ».

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας, τονίζοντας ότι «θα είναι σαφώς καλύτερα τα πράγματα αυτή τη φορά» και ότι «ελπίζουμε αυτή τη φορά να έχουμε σοβαρές προσφορές».

tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here