Πόσο στοιχίζει η “προεκλογική συμφωνία” Νίκα – Μπένου;

0

Απόλυτη δικαίωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, σε ότι αφορά το «προμελετημένο έγκλημα» – συμμαχία Νίκα – Μπένου, είναι το συμπέρασμα των ανακοινώσεων του κ. Μπένου σχετικά με το “Διάζωμα” και το Πολιτιστικό Πρόγραμμα Μορέας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Αφού ο κ. Μπένος όψιμα θυμήθηκε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, κατά την παρουσίαση του συγκεκριμένου προγράμματος έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκε μέρος της αλήθειας της προεκλογικής συμφωνίας Νίκα – Μπένου σε ένα δυνατό “deal” με πρόσχημα τη δήθεν ανάδειξη του πολιτισμού.

Πολύ γλαφυρά τα όσα ακούστηκαν για την πολιτιστική διαδρομή και το πρόγραμμα, πολύ … συναίσθημα και πολύ προπαγάνδα.

Οι εμπνευστές της συμφωνίας αυτής όμως, δεν αποκάλυψαν τίποτα για την ταμπακιέρα.

Πόσα εκατομμύρια ευρώ κοστίζει το πρόγραμμα “Μορέας” του κ. Μπένου και του κ. Νίκα;

Ποιός θα είναι ο δικαιούχος και ποιός ο φορέας υλοποίησης

Ποια διαγωνιστική διαδικασία θα ακολουθηθεί;

Πάγια θέση της Περιφερειακής αρχής και του Πέτρου Τατούλη είναι ότι ο πολιτισμός δεν μπορεί να διαχειρίζεται από ιδιώτες, Μ.Κ.Ο. ή όποιους άλλους θέλουν να εμφανίζονται ως “εθελοντές”, ενώ το μόνο τους ενδιαφέρον είναι να διαχειριστούν το δημόσιο χρήμα.

Στη νέα περιφερειακή περίοδο ο Πέτρος Τατούλης και η παράταξη της “Νέας Πελοποννήσου” θα υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον και δεν θα επιτρέψουν το σπουδαίο πολιτιστικό αγαθό της Πελοποννήσου να μετατραπεί σε οικονομικό όφελος Μ.Κ.Ο. ή ιδιωτικών συμφερόντων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην πρόσφατη επιτροπή παρακολούθησης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για το συνολικό του έργο στον πολιτισμό ύψους 72 εκατομμυρίων ευρώ σε απόλυτη συνεργασία με τις Εφορίες Αρχαιοτήτων, χωρίς ούτε ένα ευρώ να έχει δοθεί σε Μ.Κ.Ο. ή «ευαίσθητους ιδιώτες» που έχουν ως προκάλυμμα την πολιτιστική τους ευαισθησία, αλλά ουσιαστική τους επιδίωξη είναι να μετατρέψουν τον πολιτισμό σε “business”.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η άποψη που διατύπωσε ο κ. Μπένος και για τα προγράμματα χωρικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προγράμματα που ο Πέτρος Τατούλης δημιούργησε εκ του μηδενός, που ο ίδιος εξασφάλισε εκατομμύρια ευρώ και τα οποία θα τα διαχειριστούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές.

Ο κ. Μπένος ωστόσο δήλωσε ότι τα προγράμματα αυτά χρειάζονται «ομπρέλα».
“Πόσο στοιχίζει αυτή η ομπρέλα και ποιος θα την κρατάει;”

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ