Πότε θα ανοίξει επιτέλους ,το Μουσείο του Άστρους ;ΓΙΑΤΙ το «Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους»,με τόσους αρχαιολογικούς θησαυρούς να παραμένει ακόμα κλειστό;

1

Χθες μετά το πέρας της εκδήλωσης στον Ιερό Χώρο της Β Εθνοσυνελεύσεως των Ελλήνων,διαβάστηκε ανακοίνωση της Αρχαιολογικής υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία, το Μουσείο θα ήταν ανοικτό για το κοινό, μέχρι 11:30 πμ, ενώ η ώρα ήδη ήταν 11:20 και ο κόσμος πήγαινε να παρακολουθήσει την παρέλαση!!Πέρυσι συνέβη κάτι παρόμοιο, μας είχαν πει ότι ήταν παράλειψη της υπηρεσίας που δεν είχε βγάλει κάποια ανακοίνωση νωρίτερα…Φέτος πάλι τα ίδια…

Εμείς σαν τοπική κοινωνία, σας παραθέτουμε παρακάτω την τελευταία μας παρέμβαση ,σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Μουσείου.

Χιλιάδες υπογραφές των κατοίκων της περιοχής, κατατέθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού,για το οριστικό άνοιγμα του Μουσείου…

Καιρός είναι να κάνουν κάτι και οι βουλευτές του νομού μας και να δεσμευτούν οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες και δήμαρχοι,τί θα κάνουν την επόμενη ημέρα της εκλογής τους  για το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άστρους,που έχει μείνει στις υποσχέσεις τόσα χρόνια!!

Επιμέλεια-Παρουσίαση- Ρεπορτάζ, για το astros-kynourianews.gr: Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria -Κοιν.Σ.Επ

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τελικά φαίνεται ότι θα ανοίξει,ας αφήσουμε την στάχτη στα μάτια μας, όταν θελήσουν να ανοίξουν το μουσείο και τον “Ιερό Χώρο” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων οι αρμόδιοι , τουλάχιστον ένας από τους αρμόδιους, που είναι ο δήμαρχος, ο περιφερειάρχης, οι βουλευτές μας και οι διαχειριστές του ΥΠΟΑ, τελεία και πάβλα.

    Οι αρμόδιοι διαχειριστές του ΥΠΠΟΑ ούτε θέλουν ούτε μπορούν , μας το λένε καθημερινά με τα έργα τους , είναι πια φως φανάρι, δεν ανοίγουν το μουσείο ούτε δέκα λεπτά την ημέρα της γιορτής , ούτε φέτος ,ούτε πέρυσι, ποτέ , δεν τους ξεγράφουμε ,ούτε ξεχνάμε τίποτα θα τα βρούμε κάποτε μπροστά μας, έλεος πιά …. δεν ανοίγουν ούτε τον “Ιερό Χώρο” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, μας έμεινε ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης.

    Εκλογές έχουμε, οι πολίτες που ενδιαφέρονται , ας πούμε ο σύλλογος επαγγελματιών που τους αφορά άμεσα και όλοι, ας ρωτήσουν όλους τους υποψηφίους αιρετούς μας τι θα κάνουν για το μουσείο , και κάτι τουλάχιστον έλεος πιά …. για τον “Ιερό Χώρο” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων , και ας ψηφίσουν μαζύ με όλα τά άλλα ανάλογα.

    “Δεν χάφτουμε τίποτα, εμείς μόνοι μας θα ανοίξουμε τον “Ιερό Χώρο “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και το Μουσείο Άστρους”, δεν πάει άλλο, ήρθε η ώρα να σπάσουμε τις αλυσίδες του κλειδοαμπαρώματος της ντροπής

    “Το κλειδοαμπάρωμα της ντροπής: Δεν υπήρξε ποτέ απόφαση να κλείσει O “Iερός Χώρος ” της Β” Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων από την αρμοδία αρχή του Υπουργείου Πολιτισμού.”

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here