Πότε θα ανοίξει επιτέλους ,το Μουσείο του Άστρους ; Κάποιοι σίγουρα εξακολουθούν να μας δουλεύουν…

1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Η Δημοτική αρχή πιέζει και παίρνει μόνο υποσχέσεις …
Η Περιφέρεια τί ενέργειες έχει κάνει για το θέμα;
Οι βουλευτές μας,κ.κ Παπαηλιού,Βλάσης και Κωνσταντινόπουλος, τί λένε για αυτό,και ποιές είναι οι παρεμβάσεις τους;
Έχουν τελειώσει οι επισκευές τόσα χρόνια …και μετά πάλι τα ίδια !!Αναμένουμε το προσωπικό για να ανοίξει…και ξαφνικά ζητούν νέες πιστοποιήσεις καταλληλότητας!!

Γίνεται η παρακάτω συνάντηση…

 Συνάντηση με στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας ,με θέμα το Μουσείο Άστρους

Παίρνουμε πάλι νέες υποσχέσεις…με μια νέα προκήρυξη 5μηνης θέσης  για φύλακα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας ανακοινώνει την πρόσληψη (3) ατόμων,ένα (1) άτομο για το Μουσείο Άστρους

Για να μας πνίξουν την αγανάκτηση,στην συνέχεια, ανακοινώνεται το άνοιγμα του “Ιερού χώρου της Β Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων”,μετά από τις αλλεπάλληλες πιέσεις  και με έγγραφα όλα αυτά τα χρόνια, των αποδήμων Αστρινών προς την Εφορία Αρχαιοτήτων και προς το Υπουργείο Πολιτισμού…

Το αξιοσημείωτο είναι,ότι ο χώρος τώρα επιβλέπεται από συντοπίτη μας,που κάνει την πρακτική του σαν φύλακας και θα είναι εκεί για ορισμένους μήνες.Δηλαδή δεν έχει λυθεί το θέμα, ούτε για τον Ιερό χώρο!!

Ξεκίνησαν τώρα οι επισκέψεις από μαθητές σχολείων στον προαύλιο του Μουσείο και στον “Ιερό Χώρο”και οι δάσκαλοι τους δείχνουν εξωτερικά το μουσείο ,πρώην σχολή Καρυτσιώτη ,αναλύοντας την ιστορία ,με την υπόσχεση,ότι κάποια στιγμή θα δουν και το εσωτερικό του Μουσείου με  …ΤΑ ΣΠΑΝΙΑ ΕΥΡΉΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ!!

ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΊΣΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ!! ΚΑΙ  ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΠΩΣ ΦΗΜΟΛΟΓΕΊΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΆΦΗΣΑΝ ΠΟΤΕ, ΕΔΩ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ & ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ,  ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΤΟ ΑΠΟΦΆΣΙΣΑΝ,ΓΙΑΤΙ  ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΛΑΦΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΦΈΡΟΥΝ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ!!ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ & ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ.

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ!!

Επίσκεψη μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Άστρους,στον «Ιερό χώρο» της Β΄Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι, τοποθετήθηκε ο υπάλληλος με την 5 μήνη σύμβαση ,χωρίς να έχει δικαίωμα να ανοίξει το Μουσείο για το κοινό!!Τότε ποιο ήταν το νόημα της προκήρυξης; τα συμπεράσματα δικά σας…

ΕΜΕΙΣ σαν  τοπική κοινωνία τί κάνουμε;πού είναι οι παρεμβάσεις; οι πολιτιστικοί σύλλογοι,οι επαγγελματίες  της περιοχής ,σύλλογοι και φορείς,θα παραμένουμε θεατές? ή θα πρέπει να διεκδικήσουμε  πιο δυναμικά και οργανωμένα την άμεση  λειτουργία  του Μουσείου Άστρους.
Σήμερα κρίνετε αναγκαία η  διεκδίκηση κατασκευής και ενός νέου σύγχρονου μουσείου, για  την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, που θα μπορεί να αναδείξει και με νέες τεχνολογίες τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής μας.

Ανοίγοντας το Μουσείο χιλιάδες επισκέπτες θα γνωρίσουν την περιοχή και θα επισκεφτούν και τους άλλους αρχαιολογικούς χώρους στην Κυνουρία και  θα δώσουν και μια ανάσα στην τοπική οικονομία…

Το Μουσείο είναι έτοιμο και θα πρέπει να ανοίξει επιτέλους!! Για την “Εύα, που είναι ένας ακόμα σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος και έχουν γίνει παρεμβάσεις  από τους πολιτικούς της περιοχής ,δυστυχώς μέχρι να αναδειχθεί και να γίνει επισκέψιμη, θα περάσουν ακόμα πολλά χρόνια!!!

Έχουμε δίπλα μας τόσους Αρχαιολογικούς χώρους ,Κάστρα και Μοναστήρια που είναι επισκέψιμα και πρέπει και αυτά να τα γνωρίσουν οι επισκέπτες του τόπου μας…

Το astros-kynourianews.gr,καλεί  σε συνεργασία,τον Σύλλογο των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους,την δημοτική αρχή και όλους τους πολίτες, προσεχώς μέσα από τον ιστοτοπό μας σε ηλεκτρονική ψηφοφορία  για το θέμα αυτό.

Κοντά μας θέλουμε στην προσπάθεια αυτή, εκτός από τους ευαισθητοποιημένους πολίτες του δήμου μας και όλους τους απόδημους Έλληνες που έχουν δείξει μεγάλη ευαισθησία για το θέμα αυτό και συντάσσονται στο πλευρό μας.

Πιστεύουμε ότι ,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε,  συμμετέχοντας στην προσεχή ηλεκτρονική ψηφοφορία,να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και στην Κεντρική Εξουσία,για την οριστική λύση ,άμεσου ανοίγματος του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους και το Ιερού Χώρου.

Δείτε εδώ

Με εκτίμηση

Φώτης Τζιβελόπουλος

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Φώτη σε συγχαίρω που δεν ξεχνάς και που επανήλθες.

  Δεν χάψαμε την κοροιδία του προσωρινού ανοίγματός του “Ιερού Χώρου” της Β’ Εθνοσυνεύλεσης των Ελλήνων.

  Η τοπική κοινωνία μπορεί με λίγο βοήθεια να πάρει πίσω αυτά που της ανήκουν και θα το κάνει άμα συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή .

  Το Astros Kynouria News και όλος ο τοπικός ηλεκτρονικός τύπος μπορούν να παίξουν πρωτεύοντα και καταλυτικό ρόλο

  Είναι καιρός να αρχίσει η ηλεκτρονική συγκέτρωση υπογραφών για να καταλάβουν επιτέλους οι διαχειριστές και οι αντιπρόσωποι ότι δεν μπορούν πια να μας κοιροδεύουν , δεν τα χάφτουμε πια, ούτε θα περιμένουμε για πάντοτε ευγενικά και υπομονετικά για αυτά που μας ανήκουν

  Είμαστε παρόντες και δίπλα σου και καλούμε ολους τους φίλους να βοηθήσουν όσο μπορούν

  Φιλικά

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ