Πότε και πώς κατασκευάστηκε η γέφυρα που κατέρρευσε [Βίντεο

0

ροβληματισμό στις αρμόδιες αρχές και ανησυχία στους πολίτες προκάλεσε η κατάρρευση, χθες, της γέφυρας στην Καβάλα.

Στην πόλη μεταβαίνει σήμερα η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, μαζί με κλιμάκιο μηχανικών της Εγνατίας Οδού προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την έκταση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με την κατάρρευση της γέφυρας σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Καβάλας.

Ταυτόχρονα, με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών αναμένεται να μεταβεί άμεσα στην Καβάλα κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων.

Διαβάστε επίσηςΚατέρρευσε γέφυρα στην Καβάλα

Πρόκειται για τη δεύτερη κατάρρευση γέφυρας στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έπειτα απ΄ αυτή του Κομψάτου, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση.

«Είτε υπάρχει έλλειμμα στη συντήρηση, που είναι στην ευθύνη των δήμων και της Περιφέρειας, είτε υπάρχουν σοβαρά κατασκευαστικά λάθη και είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε τι ακριβώς συμβαίνει και να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν. Από εκεί και πέρα η αντίδραση της κυβέρνησης είναι άμεση και θα κάνουμε ό,τι πρέπει», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Σύμφωνα με το kavalanews.gr, η γέφυρα κατασκευάστηκε το 1986 από εργολαβία, με φορέα την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καβάλας. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα της πόλης, μέρος του τότε εθνικού οδικού δικτύου, το οποίο, αφενός έλυσε σοβαρά συγκοινωνιακά προβλήματα του αστικού ιστού, εξυπηρετούσε και όλα τα φορτηγά που περνούσαν από την πόλη, μέχρι να κατασκευαστεί η Εγνατία.

/tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here