Π.Μαντάς:Μαζί αλλάζουμε την Βόρεια Κυνουρία , μαζί αλλάζουμε τη ζωή μας, χωρίς κομματικά δεκανίκια, χωρίς διακρίσεις, με απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των χρηματικών κονδυλίων…

0

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ σε κλίμα αισιοδοξίας στην κεντρική πλατεία του Άστρους,η προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Β.Κυνουρίας κ. Π,Μαντα.

Πλήθος δημοτών φίλων του συνδυασμού από όλη την Βόρεια Κυνουρία, έδωσαν ένα δυναμικό παρών.

Σας παραθέτουμε την ομιλία

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ θερμά που είστε σήμερα μαζί μας για να δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα της νίκης για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Σας υπόσχομαι πως το οδοιπορικό που ξεκινήσαμε πριν 5 χρόνια στον Δήμο μας, θα συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο, με πολλή δουλειά, με αξιοκρατία και διαφάνεια και στη νέα τετραετία. Σήμερα μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια γιατί εμείς κρατήσαμε τις υποσχέσεις μας. Το όραμα όλων μας για ένα δήμο αντάξιο των επιδιώξεων μας, γίνεται πράξη.

Φίλες και φίλοι,

Οι εκλογές, οι όποιες εκλογές, αποτελούν την πεμπτουσία, αλλά  και την πιο μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας.

Σ΄αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας δεν υπάρχουν αντίπαλοι κι εχθροί, υπάρχουν υποψήφιοι –συνυποψήφιοι και φίλοι, δεν υπάρχουν ατομισμός και μονόλογος, υπάρχουν συλλογικότητα, διάλογος και σύνθεση, γιατί κοινό στόχο όλων μας θα πρέπει να αποτελεί ο τόπος μας και το μέλλον του.

Γιαυτό και η σημερινή προεκλογική μου ομιλία δεν είναι μια κενή σειρά συνθημάτων. Γιαυτό και ολόκληρη η προεκλογική μας πορεία με στόχο τις εκλογές της Κυριακής, δεν περιείχε φανφάρες, ούτε προσωπικές κατηγορίες, ούτε λάσπη, ούτε απάντηση σε αυτού του είδους τις βολές που δεχθήκαμε όλοι ως παράταξη αλλά και εγώ προσωπικά.

Γιατί ξέρετε κάτι? Σήμερα μιλάμε εγώ και εσείς. Και μεταξύ μας δεν έβαλα ποτέ κανέναν. Μεταξύ μας δεν υπάρχουν λασπολόγοι, κουκουλοφόροι και ψεύτες.

Ποτέ Δήμαρχος αυτού του Δήμου δεν εξελέγη για δυο συνεχόμενες φορές. Πάντα οι εκλογές δημιουργούσαν εναλλαγή για το Δήμαρχο.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι το εγχείρημα μου δεν είχε ποτέ προηγούμενο στην ιστορία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Αλλά μήπως θα είναι η πρώτη φορά αυτά τα χρόνια που πρωτοτυπούμε?

 • Για πρώτη φορά ο Δήμος αποκτά ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
 • Για πρώτη φορά ο Δήμος αποκτά δίκτυα Βιολογικού Καθαρισμού
 • Για πρώτη φορά ανοίγουν δυο οργανωμένες εταιρείες ενοικίασης σκαφών αναψυχής στο Παράλιο Αστρος
 • Για πρώτη φορά ο Δήμος μας κλείνει χωματερές χωρίς να ανοίγει νέες
 • Για πρώτη φορά είδαμε στον τόπο μας κάδους ανακύκλωσης
 • Για πρώτη φορά πηγαίνουμε στη Λαϊκή αγορά χωρίς να κοιτάζουμε πίσω μας αν έρχεται αυτοκίνητο
 • Για πρώτη φορά οι γαλάζιες σημαίες της Ελλάδας απονεμήθηκαν σε όλους από εδώ.
 • Για πρώτη φορά έχουμε στα χέρια μας άδεια χρήσης νερού από τον Ανάββαλο
 • Για πρώτη φορά είδαμε το Δήμο μας να βραβεύεται για την οικονομική του διαχείριση και την αποτελεσματικότητα του.

Ε είναι καιρός να δούμε και το Λαό την Βόρειας Κυνουρίας να επιδοκιμάζει το έργο ενός Δήμαρχου για συνεχόμενη φορά. Γιατί το έργο μιας Δημοτικής Αρχής το επιδοκίμασε ξανα.. Το 2014. Και ήταν το έργο της ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ…

Μαζί αλλάζουμε την Βόρεια Κυνουρία , μαζί αλλάζουμε τη ζωή μας, χωρίς κομματικά δεκανίκια, χωρίς διακρίσεις, με απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των χρηματικών κονδυλίων, με μια διαφορετική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, με έναν δήμο στις υπηρεσίες του Δημότη.

Είναι σαν να βλέπω μπροστά στα μάτια μου, εκείνη την πορεία που έφερε όλους μας αλλά και εμένα προσωπικά κοντά στο χώρο της αυτοδιοίκησης, του Δήμου και της τοπικής πολιτικής.

Μας στηρίξατε και μας τιμήσατε. Όλους μας, αλλά και εμένα προσωπικά.

Και εμείς όμως, το ίδιο σας στηρίξαμε και σας τιμήσαμε. Δίπλα, στην αίθουσα του γραφείου Δημάρχου, πέρασα όλα σχεδόν τα 12ωρα των πέντε τελευταίων ετών.

Πορευτήκαμε μαζί και πετύχαμε πολλά.

Με μια πραγματικά ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση, που έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Που δεν ενέδωσε σε καμιά ιδεοληψία, αλλά έδρασε μόνο προς όφελος των δημοτών.

Βάλαμε τον πήχη ψηλά, γιατί αυτή ήταν η εντολή σας, η επιθυμία σας, και πετύχαμε εκεί όπου άλλοι απέτυχαν.

Είμαστε περήφανοι γιατί πετύχαμε πολλά, ίσως πιο πολλά απ’ αυτά που μπορούσαμε στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Όμως πάντα αυτά που κάνουμε είναι λιγότερα απ’ αυτά που θα θέλαμε, απ’ αυτά που έχει ανάγκη ο Δήμος μας.

Φίλες και φίλοι.

Ανανέωση, ανάπτυξη, αλλαγή, είναι λέξεις που ακούγονται κατά κόρον σε μια προεκλογική περίοδο.

Δεν θα μείνω στα τετριμμένα και τα κλισέ. Εξάλλου, ο τόπος μας είναι μικρός. Όλοι γνωριζόμαστε. Ο καθένας μας φέρνει μαζί του την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική του ταυτότητα.

 • Η Ανανέωση που στηρίζεται στο νεποτισμό και την κομματικοκρατία, είναι οπισθοδρόμηση και συντηρητισμός. Εμείς όταν μιλάμε με ανανέωση, παρουσιάζουμε ένα ψηφοδέλτιο ανανεωμένο κατά 60% απαλλαγμένο από βαρίδια και πολιτικούς γυρολόγους της αυτοδιοίκησης. Είναι παράδοση, είναι συνήθεια πλέον για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών να είναι ο φορέας που συγκεντρώνει ότι πιο ποιοτικό, ότι πιο δυναμικό, ότι πιο νεανικό από το δυναμικό της Βόρειας Κυνουρίας που θέλει να προσφέρει στον τόπο του.
 • Η Ανάπτυξη που τάζεται προεκλογικά και δεν συνοδεύεται από πρόγραμμα κοστολογημένο, ρεαλιστικό και ιεραρχημένο, είναι κενή λέξη. Η ανάπτυξη έρχεται μέσα από δουλειά, σχεδιασμό , οργάνωση και υποδομές. Και το δικό μας προεκλογικό πρόγραμμα τα περιέχει. Γιατί τα περιέχουν τα πεπραγμένα μας. Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε ολόκληρο το Δήμο μας.
 • Η Αλλαγή είναι επιθυμητή, όταν είναι Αλλαγή προς το καλύτερο. Από μόνη της δεν έχει έννοια. Τι θα αλλάξεις και πως θα το κάνεις. Η αλλαγή είναι αρνητική, όταν αφορά επιστροφή σε παλαιά πολιτικά πρότυπα. Πρότυπα που διαλύθηκαν. Διαλύθηκαν γιατί τα διαλύσατε εσείς. Εμείς ήμασταν απλώς οι εκφραστές της δικής σας λαϊκής θέλησης, της δικής σας εντολής για αλλαγή. Εντολή που λάβαμε το 2010 αλλά και το 2014.

 

 

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με διαφορετικές πολιτικές διαδρομές, και με διαφορετικές αφετηρίες, που συναντηθήκαμε και αποφασίσαμε να βάλουμε μπροστά την αυτοδιοικητική λογική από αυτό που διοικούσε μέχρι τότε. Το Διαίρει και Βασίλευε των κομματαρχών και  των τοπικών αρχόντων. Δουλέψαμε και δουλεύουμε ακόμα και σήμερα με τα κεφάλια κάτω. Απαλλαγμένοι από  τοπικισμούς, απαλλαγμένοι από κομματικά χρίσματα, απαλλαγμένοι από υποσχέσεις, συμφωνίες και ταξίματα. Με ότι είχαμε και έχουμε απέναντι μας δηλαδή.

Και συναντιόμαστε εδώ απόψε, για να ζητήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη σας, να ζητήσουμε να στηρίξετε το συνδυασμό μας, για να υλοποιήσουμε όσα υποσχόμαστε.

 

 • Τη συνέχιση της άντλησης πόρων μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ. Αποδείξαμε, στη χειρότερη περίοδο για τη χώρα μας, ότι μπορούμε να απορροφήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους για αναπτυξιακά έργα στο Δήμο μας. Σε αυτή την τραγική οικονομική περίοδο για τη χώρα μας, εμείς στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας με σκληρή δουλειά, περικοπή της σπατάλης και σωστή διαχείριση,  καταφέραμε έναν καταχρεωμένο και ανυπόληπτο Δήμο να τον νοικοκυρέψουμε και να τον κάνουμε αξιόπιστο σε όλους, παρόλο που οι κρατικοί πόροι προς τους Δήμους μειώθηκαν στο 80% περίπου.

Καταφέραμε με το σύνολο των ενεργειών μας, με ομαδική σκληρή δουλειά αιρετών και υπηρεσιών, να πραγματοποιήσουμε και να δρομολογήσουμε πράγματα, που δεν είχαν γίνει ούτε στις καλές εποχές των παχιών αγελάδων που το χρήμα έρρεε άφθονο προς τους Δήμους.

Συγχρηματοδοτούμενα έργα 17 εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν τον οικονομικό κορμό του νέου μας προγράμματος για την τετραετία 2019 – 2023. Είναι η πρώτη φορά στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας που η χρηματοδότηση του προεκλογικού προγράμματος τετραετίας έχει ήδη εξασφαλιστεί. Και όλα αυτά με απόλυτη νομιμότητα, διαφάνεια, εντιμότητα, αξιοπιστία και σεβασμό στα χρήματα των δημοτών μας και του ελληνικού λαού.

Αυτός είναι ο Δήμος που δημιουργήσαμε μέσα σε εννιά χρόνια. Και τον δημιουργήσαμε για να τον παραδώσουμε σε εσάς. Μόνο σε εσάς. Όχι στους κληρονόμους και απόγονους του βρώμικου υπόδικου παρελθόντος.

 • Το γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ο πυλώνας της ανάπτυξης και της προστασίας για τον τόπο μας, έχει ολοκληρωθεί και έχει πάρει την έγκριση του πρώτου και δεύτερο σταδίου. Απομένει η έγκριση του τρίτου και τελικού σταδίου για να γίνει νόμος του κράτους.
 • Βρισκόμαστε στο Αστρος, την έδρα του Δήμου. Οικισμός σύμφωνα με τον πολεοδομικό του ορισμό, προϋφιστάμενος του έτους 1923, στερούμενος ορίων και σχεδίου πόλης. Η πρώτη, η πιο καθοριστική πράξη του Γενικού πολεοδομικού σχεδίου, είναι η οριοθέτηση του οικισμού του Αστρους. Πρώτα η οριοθέτηση και μετά η πολεοδόμηση. Είπαμε σε αυτή την πλατεία ότι θα κάνουμε το Αστρος από χωριό, πόλη. Και κάποιοι, έσπευσαν να ειρωνευτούν. Τους έπεσε βαρύ και δύσπεπτο. Εμείς επιμένουμε. Πρέπει να το χωνέψουν. Εφαρμόζουμε ήδη τις θεσμοθετημένες χρήσεις Γής στην εκτός σχεδίου περιοχή του Αστρους.

Ότι έγινε όλα αυτά τα χρόνια, έγινε χωρίς καμιά έκπτωση στις υποχρεώσεις του Δήμου και στις υπηρεσίες προς τους δημότες.

Είμαστε ο Δήμος με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη από τους 26 της Πελοποννήσου. Τι σημαίνει αυτό? Αν κάποιος έχει ένα σπίτι 100τ.μ. στη Βόρεια Κυνουρία, πληρώνει για το Δήμο κατά μέσο όρο 45 ευρώ το χρόνο. Αν το σπίτι ήταν στο Λεωνίδιο, θα πλήρωνε 170ευρώ. Αν ήταν στην Τρίπολη, θα πλήρωνε 210 ευρώ. Στο Αργος 270ευρώ.

Με αυτά τα χρήματα, οι Δήμοι πληρώνουν τον ηλεκτροφωτισμό και την καθαριότητα. Και ενώ εμείς έχουμε τα φθηνότερα δημοτικά τέλη, έχουμε συγχρόνως επεξεργασία απορριμμάτων, αποκατεστημένη χωματερή και το καλύτερο σύστημα αποκομιδής. Λεωνίδιο , Τρίπολη και Άργος, όπως και οι 22 από τους 24 Δήμους της Πελοποννήσου, δεν έχουν τίποτα από όλα αυτά.

Η δουλειά μας αναγνωρίστηκε σε πανελλήνιο επίπεδο. Το κέντρο φιλελεύθερων μελετών Μάρκος Δραγούμης, πρόσφατα μας κατέταξε δευτέρους σε πανελλήνιο επίπεδο από τους δήμους της κατηγορία μας για το Δείκτη αποτελεσματικότητας της πολιτικής μας.

Και το κέντρο φιλελεύθερων μελετών Μάρκος Δραγούμης δεν είναι κάποιο ινστιτούτο που μοιράζει διακρίσεις και βραβεία επ αμοιβή. Το κύρος και η αναγνώριση συνοδεύουν το κύρος και την αναγνώριση των μελών του και των μελετητών που συνεργάζονται με αυτό.

Είναι μεγάλη τιμή,  μεγάλη υποχρέωση και ευθύνη, να αξιολογούν τόσο ψηλά σε πανελλήνιο επίπεδο το Δείκτη Αποτελεσματικότητας του Δήμου σου επιστήμονες αυτού του επιπέδου.

Είναι επίσης αποζημίωση για τον κόπο, τον χρόνο και το προσωπικό κόστος, να διαπιστώνεις ότι οι δείκτες του Δήμου που διοικείς, αυξάνονται τα τρία τελευταία χρόνια γραμμικά

Η συνέχιση αυτής της πορείας, δεν είναι άλλη, από το να φέρουμε σε ένα χρόνο από σήμερα, το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στην πρώτη θέση του Ελληνικού Δείκτη Αποτελεσματικότητας Δήμων της κατηγορίας του, από τη Δεύτερη που τον φέραμε το περασμένο έτος.

Είναι μια ακόμα καλή πρόκληση για να συνεχίσουμε..»

 Να συνεχίσουμε μαζί σας   

—————————————————————————————————-

Αυτά τα χρόνια καταφέραμε παρά  τη δραματική μείωση των τακτικών οικονομικών πόρων να  παραγάγουμε  έργο , χωρίς καμία αύξηση τελών προς τους δημότες.

Α . Με χρηστή και ισότιμη διαχείριση των μειωμένων  πόρων.

 • Η ΣΑΤΑ διατίθεται στο σύνολο της στα χωριά του Δήμου μας , αναλογικά με τον πληθυσμό τους.
 • Τα έργα στα χωριά έγιναν  αποκλειστικά σύμφωνα με τις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων και όχι με παρεμβάσεις της Δημοτικής αρχής ή του Δημάρχου. Γιατί δεν κάναμε  έργα για τους  εργολάβους δεν κάναμε  έργα  για την άγρα ψήφων. Τα παλιό σύνθημα «ΔΩΣΕ ΤΗ ΣΑΤΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ» έπαψε να ακούγεται. Είναι πλέον πάγια  τακτική μας.
 • Φτάσαμε στο σημείο, εκεί που στο παρελθόν η παχυλή ΣΑΤΑ πήγαινε για λειτουργικά έξοδα και μισθοδοσίες, να συμβαίνει το αντίθετο:  Κατανέμουμε διπλάσιο τεχνικό πρόγραμμα από τους πόρους της ΣΑΤΑ. Τα ποσά που εξοικονομούμε με την περιστολή των άσκοπων δαπανών να τα γυρίζουμε  επίσης στα χωριά για να διατεθούν  όπως   προγραμματίζουν τα τοπικά συμβούλια.

Β .  Έργα μεγάλης κλίμακας  από Ευρωπαϊκούς και άλλους Εθνικούς πόρους

Πολλές φορές έχω  πει ότι αναπτυξιακή πολιτική  με πόρους ΣΑΤΑ, δηλαδή με 265.000€ το χρόνο για όλο τον Δήμο,  δεν μπορεί να γίνει.  Για την ανάπτυξη υπάρχουν οι χρηματοδοτούμενοι ή  συγχρηματοδοτούμενοι εθνικοί  και  ευρωπαϊκοί πόροι. Προγράμματα ΕΣΠΑ, Πράσινο Ταμείο, Π.Δ.Ε.  Αυτούς πρέπει να ξέρεις να   διεκδικείς και να τους προσελκύεις.

 1. Με σχεδιασμό , σωστές και ώριμες μελέτες.
 2. Με οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις διαχειριστικές αρχές της Περιφέρειας και των υπουργείων ανεξαρτήτως προσώπων και κυβερνήσεων.

Εμείς αποδείξαμε ότι ξέρουμε

Συμπατριώτισσες-συμπατριώτες,

Εμείς δε μιλάμε με γενικότητες και αοριστολογίες, όπως γίνεται με διάφορα προεκλογικά προγράμματα, αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις.

Όλοι γνωρίζουν ότι μπορούμε να εκτελέσουμε μεγάλα έργα, γιατί το έχουμε αποδείξει. Το έργο του Αναβάλλου, ήταν μόνο ευχή και προεκλογική εξαγγελία για χρόνια. Τώρα δεν είναι πλέον.

Για τον Ανάβαλο είμαστε σε  συνεργασία με την Περιφέρεια, υπάρχει η προμελέτη, η οριστική μελέτη, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Έχουν υποβληθεί στο ΥΠΕΚΑ για έγκριση περιβαλλοντικών όρων. Το ΥΠΕΚΑ έχει απαντήσει ότι θα εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους, ύστερα από την έγκριση των μελετών για την πηγή και την υδροληψία που εκπονούνται από την  Περιφέρεια.

Ακόμα, έχουμε στα χέρια μας έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών που αναφέρει ότι θα χρηματοδοτήσει το έργο όταν του κατατεθούν οι εγκεκριμένες μελέτες.

Τέλος,  έχουμε εγγράψει τα δικαιώματα της Βόρειας Κυνουρίας στα νερά του Αναβάλου στο σχέδια διαχείρισης υδάτινων πόρων της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνουν ότι για το μεγαλύτερο έργο που σχεδιάζεται στον τόπο μας, εμείς κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά. Να το οργανώνουμε με γνώση, σοβαρότητα και ειλικρίνεια. Λέμε στον κόσμο την αλήθεια και αυτό πρέπει να είναι απόλυτα αποδεκτό. Γιατί γύρω μας βλέπουμε πλέον τα υπόλοιπα έργα που κατασκευάσαμε με την ίδια ακριβώς λογική.

Πρόκειται για ένα έργο που απαιτεί χρόνο, κόπο και προσπάθεια. Για να γίνει το έργο και όχι για να πούμε ότι θα γίνει. Εμείς βάζουμε τον κόπο και την προσπάθεια. Εσείς θα μας δώσετε το χρόνο.

———————————————————————————

Υπάρχουν στην επικαιρότητα των ημερών δυο θέματα που κυριάρχησαν και χρωμάτισαν την προεκλογική περίοδο. Είναι καλό τελειώνοντας να αναφερθώ σε αυτά, για να τα γνωρίζετε όλοι.

 • Η αγορά των οικοπέδων για την ανέγερση Δημαρχείου με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος είναι το πρώτο. Είδαμε όλοι, το βρώμικο υπόδικο παρελθόν του Δήμου μας να επιστρέφει σε πλήρη διάταξη, με όμοιες επιλογές και όμοιες πρακτικές.

Δεν τα κατάφεραν. Δεν θα τα καταφέρουν. Όσο είστε μαζί μας, θα τους διατηρούμε εκεί που πρέπει. Στο αποστειρωμένο ντουλάπι της ιστορίας…

 • Η υπόθεση της Δημοσιονομικής διόρθωσης για το Λιμάνι του Παραλίου Αστρους δε θα δημιουργήσει οικονομικές απαιτήσεις για το Δήμο μας. Εκτός από τη θετική έκβαση της δικαστικής προσβολής ενώπιων του Ελεγκτικού Συνεδρίου ήρθε και η επιβεβαίωση δια στόματος της προέδρου της Οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που έθεσε τα επιχειρήματα τους περί δήθεν οικονομικής καταστροφής στο καλάθι των αχρήστων.

Φίλες και Φίλοι.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας είναι ενιαίος. Αποτελείται από 26 κοινότητες, αλλά κατοικείται από 10000 κόσμο που έχει κοινά προβλήματα και κοινό πάθος για τη ζωή στον τόπο του. Ο ρόλος του Δήμου είναι να παρέχει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να μείνουν και να δημιουργήσουν οι δημότες στον τόπο τους. Κάθε παιδί που φεύγει για την Αθήνα ή το εξωτερικό είναι μια χαμένη οικογένεια, ένα χαμένο σπίτι για το μέλλον μας. Δεν μπορεί να μην είναι κοινή η προσπάθεια για να μείνουν τα παιδιά μας στον τόπο τους. Σε αυτή την προσπάθεια δεν χωρούν τοπικισμοί. Οι οριογραμμές δεν είναι ανάμεσα στα χωριά μας. Οι οριογραμμές είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που πασχίζουν να μας ενώσουν και σε αυτούς που πασχίζουν να μας χωρίσουν.

Βρισκόμαστε στην έδρα του Δήμου, στο Αστρος. Την κοινότητα του Δήμου μας που αν έχει δοκιμαστεί περισσότερο από άλλες σε πιέσεις ανθρώπων που ήθελαν να χωρίσουν και να διχάσουν. Επέστρεψε δυο φορές τις πιέσεις σε αυτούς που τις ασκούσαν. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο αισθητήριο του Αστρινού δημότη. Γιατί γνωρίζει περισσότερο από τους άλλους  ότι τα διλλήματα περί αστρινών και μη αστρινών είναι πλαστά και απέχουν πολύ λίγο από τις φασιστικές λογικές και πρακτικές. Έχω εμπιστοσύνη, γιατί το απέδειξαν δυο φορές μέχρι σήμερα. Το 2010 και το 2014. Θα το κάνουν πάλι.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Φτάσαμε στην τελική ευθεία των εκλογών. Για χρόνια μιλούσαμε εμείς κι εσείς. Ακούσαμε, διορθώσαμε, ξεχάσαμε, κάναμε λάθη και παραλείψεις.  Δεχθήκαμε και ακούσαμε την κριτική σας. Τώρα όμως, η ευθύνη και η εξουσία να επιλέξετε είναι σε εσάς. Οι εκλογές δεν είναι κρίση, είναι σύγκριση.

Σε αυτό το σημείο, για να επιβεβαιώσετε οι ίδιοι την διαφορά ανάμεσα στους ανθρώπους που διεκδικούν την ψήφο σας, σας παρακαλώ να ρίξετε μια συγκριτική ματιά στα έντυπα των προγραμμάτων των δυο συνδυασμών.

Να διαπιστώσετε μόνοι σας τι σημαίνει πλήρες εμπεριστατωμένο, κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα και τι σημαίνει απλή γενικόλογη έκθεση ιδεών. Γιατί με αυτό έχουμε να αντιπαρατεθούμε σήμερα. Με ανθρώπους που χωρίς σχέδιο για τον τόπο, αναφέρουν λέξεις και αοριστολογίες στο πρόγραμμα τους και το διακοσμούν με ωραίες φωτογραφίες.

Εμείς δε ζητάμε να επιλέξετε μόνο με βάση το συναίσθημα.

Ζητάμε να δείτε οι ίδιοι την πρόταση μας για τον τόπο, τη δική τους πρόταση και να επιλέξετε…

Δεν έχουμε εχθρούς και το γνωρίζετε όλοι.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συνδυασμούς και σε όλους τους υποψηφίους, αυτό επιτάσσει ο πολιτικός μας πολιτισμός, αυτό αρμόζει σε μια γιορτή της Δημοκρατίας.

Τώρα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι πολίτες του Δήμου μας.

Με τη σημερινή σας παρουσία επιβεβαιώνετε. Επιβεβαιώνετε την εμπιστοσύνη και τη στήριξη σας στην παράταξη μας. Τη στήριξη με πιο εμφατικό τρόπο από το 2014!!

Πάμε όλοι μαζί λοιπόν για τη νίκη στις εκλογές της Κυριακής. Τη δικής σας νίκη. Τη νίκη που δε χρειάζεται επιβεβαίωση δευτέρου γύρου. Μια νίκη μεγαλύτερη από αυτή του 2014!!

Συνδημότισσες – Συνδημότες,
Φίλες και φίλοι,
Μαζί συνεχίζουμε στο νέο προσκλητήριο νίκης, για νέα τετραετία, για νέες κατακτήσεις, για να πάμε το Δήμο μας ακόμη ψηλότερα.
Στις εκλογές της 18ης Μαΐου, ζητάμε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας. Πιστεύουμε ότι θα μας δώσετε την ευκαιρία και για την επόμενη πενταετία να υλοποιήσουμε όσα μπροστά σας δεσμευόμαστε.
Για έναν Δήμο ισχυρό.
το Δήμο του 2023!!
Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here