Π.Μαντάς: Θέλω να πείσω τον κόσμο γιατί να ψηφίσει εμάς, να μας πιστέψει, για να μπορέσουμε να κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει και όχι γιατί να μην ψηφίσει κάποιον άλλον…

2

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών»του Παναγιώτη Μαντά

Χθες βράδυ, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών» του υποψηφίου δημάρχου,κ Π.Μαντά.

Αρκετοί ήταν οι φίλοι της παράταξης ,που τίμησαν με την παρουσία τους τον υποψήφιο δήμαρχο.

Καθώς ακόμα παραβρέθηκαν στα εγκαίνια, οι κ.κ π/σ Μπακούρης,Σκαντζός,Σωτηρόπουλος και Καμπισιούλης,ο πρόεδρος της αναπτυξιακής Πάρνωνα κ.Μπερέτσος, ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ.Β.Γιαννακάκος κ.α

Μετά το πέρας του Αγιασμού και των ευχών από τους ιερείς του δήμου μας που παραβρέθηκαν, ακολούθησε η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου.

Ο κ.Μαντάς ,ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, κάνοντας μια σύντομη αναφορά των έργων της 5ετούς θητείας του,που έδωσαν ανάπτυξη στην περιοχή και κατέληξε, ότι αυτό θα συνεχίσει να κάνει ,συνεργαζόμενος με όλους, πέρα από κομματικές αντιλήψεις,αντιπαραθέσεις  και πρακτικές που διχάζουν.

Εμείς δουλεύουμε ομαδικά και έχουμε αποτελέσματα που φαίνονται και με την νέα μας ανανεωμένη  ομάδα, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα και  ζητάμε πάλι την στήριξη σας ,για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Δείτε ολόκληρη  την ομιλία του κ.Π.Μαντά

Φίλες και φίλοι.

Στεκόμαστε μπροστά στο εκλογικό κέντρο της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης Πολιτών για το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Στέκομαι για δεύτερη φορά, πέντε χρόνια αργότερα από το 2014.

Και αντιμετωπίζω την ίδια ακριβώς εικόνα.

Θα ξεκινήσω με το τι δεν βλέπω σήμερα μπροστά μου..

 • Δε βλέπω μπροστά μου αποτυχημένους πρώην και νύν κομματικούς ακόλουθους.
 • Δε βλέπω μπροστά μου επαγγελματίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, που αναζητούν προσωρινή στέγη δίπλα μας
 • Δε Βλέπω εκπροσώπους πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών τζακιών, δε βλέπω ούτε τους κληρονόμους τους..
 • Δε βλέπω εχθρούς του χθες που να αγκαλιάζονται σήμερα στους βωμούς της διαπλοκής ή της λυκοφιλίας. Γενικά, όσο πίσω και να κοιτάξω, δε βλέπω εχθρούς, βλέπω μόνο φίλους.
 • Δε βλέπω φοβισμένους, εξαρτημένους και αγωνιώδεις νέους για να υλοποιηθεί το τάξιμο του διορισμού τους στο Δήμο ή όπου αλλού.
 • Δε βλέπω μίσος και έχθρα. Δε βλέπω ανθρώπους που αισθάνονται ότι έχουν αντίπαλους. Δεν πάμε σε πόλεμο, σε εκλογές πάμε. Και οι εκλογές είναι γλέντι όχι μάχη..

Βλέπω σε εσάς ήρεμα, σίγουρα, φιλικά και αποφασισμένα βλέμματα. Και αυτά με κάνουν να αισθάνομαι σίγουρος για τη Νίκη μας..

Φίλες και φίλοι

Στην αυτοδιοίκηση μετράει το απτό, το χειροπιαστό και όχι οι μεγαλοστομίες ή ο στόμφος. Σημασία δεν έχει τι λες, αλλά τι κάνεις.

Και σίγουρα μπορεί να έχουμε κάνει λάθη, αλλά μόνο όποιος δεν δουλεύει δεν έχει κάνει. Και θέλω να πιστεύω ότι ακόμα και όταν κάναμε το λάθος, το κάναμε ασυνείδητα.

Σε κάθε περίπτωση, ποτέ δεν κάναμε το ίδιο λάθος δεύτερη φορά.

Όλοι έχετε καταλάβει ότι είμαι ένας άνθρωπος που παίρνει την δουλειά του πολύ στα σοβαρά αλλά τον εαυτό του καθόλου.  Έχω την καλή ή κακή συνήθεια να τα παίρνω όλα προσωπικά.

Γίνεται μια διάκριση ανάμεσα στην υψηλή και τη λεγόμενη χαμηλή πολιτική, αλλά δεν είναι έτσι. Για μένα υψηλή πολιτική είναι να παρεμβαίνεις θετικά και να αλλάζεις προς το καλύτερο τη ζωή των πολιτών.

Ο φωτισμός, η καθαριότητα, το περιβάλλον, είναι ποιότητα ζωής. Για αυτό και εμείς όλον αυτόν τον καιρό επιμένουμε στον πολιτισμό της καθημερινότητας. Σε όλα αυτά τα μικρά που κάνουν τα μεγάλα.

Μετά από αυτά τα εννέα χρόνια στην αυτοδιοίκηση, που ζω την κοινωνία από μέσα, έχω βασικά μια πίστη στο ένστικτο των ανθρώπων.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ρίξω το επίπεδο της παράταξής μας και των συνεργατών μου μιλώντας αρνητικά για τους αντιπάλους μου.

Θέλω να πείσω τον κόσμο γιατί να ψηφίσει εμάς και όχι γιατί να μην ψηφίσει κάποιον άλλον. Και θα σας πω κάτι: Τον κόσμο τον θέλεις μαζί σου, να σε πιστέψει για να μπορέσεις να κάνεις τις αλλαγές που πρέπει.

Όχι απλώς, να σε ανεχτεί έναντι κάποιου άλλου, επειδή αυτός ο άλλος είναι χειρότερος από εσένα…

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος και να θεωρήσουμε ότι οι εκλογές είναι για τους υποψηφίους. Οι εκλογές είναι για τους δημότες και μόνο για αυτούς! Οι υποψήφιοι οφείλουμε να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένες προτάσεις και βεβαίως σοβαρό σχεδιασμό. Ο λαός του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας έχει ήδη αποδείξει ότι ψηφίζει προγράμματα, στοιχειοθετημένες προτάσεις και ολοκληρωμένες λύσεις!

Όχι κομματισμένα πρόσωπα.

Όταν υπάρχει πρόγραμμα, πρόταση και λύση έχεις τη δυνατότητα να πας στο δημοτικό συμβούλιο και να πεις αυτό που πολλές φορές μέχρι σήμερα είπαμε στα Δημοτικά Συμβούλια: «αυτά μας ζήτησαν, αυτά θα κάνουμε».

Η ομάδα παίζει ρόλο ως προς την ικανότητα υλοποίησης. Εγώ δεν παρουσιάστηκα ποτέ ούτε παρουσιάζομαι και τώρα ως τέλειος ή ως αλάνθαστος.

Ως ομάδα όμως έχουμε αποδείξει τι μπορούμε να κάνουμε και ως νέα ομάδα πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε και άλλα ακόμα μεγαλύτερα!

Φίλοι μου

Σήμερα η δημοτική μας παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών» και εγώ ως υποψήφιος Δήμαρχος παρουσιάζουμε στις δημότισσες και στους δημότες, ένα ψηφοδέλτιο δουλειάς και όχι εντυπώσεων. Ψηφοδέλτιο δουλειάς για το αύριο της Βόρειας Κυνουρίας.

Παρουσιάζουμε σήμερα ενενήντα συμπολίτες μας, που ζουν, δημιουργούν και κυρίως προκόβουν σε αυτόν εδώ τον τόπο. Χαίρονται τις ομορφιές του, αλλά βιώνουν συγχρόνως τα προβλήματά του και αγωνιούν για το μέλλον του. Και ακριβώς επειδή αγωνιούν αποφάσισαν να συμμετέχουν ενεργά, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προσφέρουν έργο όπου και όπως ο καθένας μπορεί.

Πρόκειται για συμπολίτες μας από όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους.

Άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών που εκπροσωπούν τον χώρο της επιστήμης, της αγροτιάς, της τέχνης, του εθελοντισμού, της νεολαίας.

Η δύναμη τούτου εδώ του τόπου είναι οι άνθρωποί του. Σε αυτούς ελπίζουμε και σε αυτούς εμπιστευόμαστε τις προοπτικές του τόπου μας. Από αυτούς αντλούμε δύναμη, νέες ιδέες και αισιοδοξία για το μέλλον.

Με μια ματιά στο πρώτο ψηφοδέλτιο της παράταξης μας, των εκλογών του 2010, λαμβάνει ο καθένας τις άμεσες πληροφορίες του. Μόνο τέσσερα από τα σαράντα άτομα που στελέχωναν εκείνο το ψηφοδέλτιο είναι και σήμερα υποψήφιοι. Όλοι σχεδόν από όσους άσκησαν τη δημοτική αρχή την περίοδο 2011 – 2019 βρίσκονται δίπλα μας. Εκτός των ψηφοδελτίων, σε ρόλο φιλικό, συμβουλευτικό με σκοπό την αξιοποίηση και τη μεταβίβαση της εμπειρίας τους στους νέους.

Η επιλογή των υποψηφίων μας αυτό ακριβώς επιδιώκει. Να φέρει στο προσκήνιο νέες δημιουργικές δυνάμεις και να τους δώσει την ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν σημαντικό έργο. Να βάλει στην πρώτη γραμμή ανθρώπους, που έχουν όραμα, σχέδια και θέληση να εκφράσουν τις σύγχρονες απαιτήσεις στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Ανθρώπους που όχι μόνο ξέρουν να οραματίζονται αλλά ξέρουν και να δουλεύουν.

Από μόνα τους τα πεπραγμένα μας βάζουν τον πήχη ψηλά. Έχουμε ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητά μας, έχουμε ήδη αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες, έχουμε κατακτήσει τη διαφάνεια, την ειλικρίνεια και τον άψογο τεχνοκρατικό σχεδιασμό. Αυτές είναι οι βασικές μας αρχές και η δέσμευση όλων μας απέναντι στους δημότες.

Καλούμαστε καθημερινά να πείσουμε με το έργο μας.

Με τις πράξεις αλλά και το ήθος όλων όσων δώσαμε, δίνουμε και θα δώσουμε μαζί και αυτόν τον αγώνα.

Και πιστεύω πως ναι.  Εχουμε καταφέρει και συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε ένα διαφορετικό πρότυπο άσκησης πολιτικής. Μία διαφορετική αντίληψη για τον ρόλο της αυτοδιοίκησης μακριά από λαϊκισμούς και δημαγωγίες.

Μπορούμε και συνεργαζόμαστε με όλους για την υλοποίηση των στόχων μας. Πέρα από στενές κομματικές αντιλήψεις, πολιτικές αντιπαραθέσεις και διχαστικές πρακτικές.

Δεν μας ταιριάζει η γκρίνια και η μιζέρια. Δεν προσπαθούμε και ποτέ δεν προσπαθήσαμε να λύσουμε τα προβλήματα με κινήσεις εντυπωσιασμού και κούφιες υποσχέσεις, αλλά με σχέδιο, σκληρή δουλειά και συγκεκριμένες λύσεις.

Έμεινα στα κοινά γιατί συναντήθηκα με την πολιτική της αληθινής ζωής που είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Έμεινα στα κοινά γιατί έζησα τη χαρά του κόσμου, όταν γινόταν κάτι μικρό ή μεγάλο που άλλαζε τη ζωή τους προς το καλύτερο.

 • Τη χαρά του Επαγγελματία Ψαρά, όταν είδε τη Βάρκα του να δένει με ασφάλεια στο Νέο Λιμάνι του Παραλίου Αστρους.
 • Τη Χαρά του επαγγελματία του τουρισμού όταν διαπίστωσε ότι η επισκεψιμότητα του Δήμου μας έχει τα τελευταία χρόνια διπλασιαστεί.
 • Τη χαρά του αγρότη παραγωγού αλλά και του δημότη καταναλωτή όταν πήγε για πρώτη φορά στη Νέα Λαϊκή Αγορά
 • Τη χαρά του επισκέπτη που όταν ήρθε στον τόπο μας διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν ποτέ γεμάτοι κάδοι σκουπιδιών, ούτε χωματερή.
 • Τη χαρά της ευαισθητοποιημένης νοικοκυράς όταν διαπίστωσε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει κάδους ανακύκλωσης για τα σκουπίδια της
 • Τη χαρά της οικογένειας που τα φέρνει δύσκολα πέρα, όταν διαπίστωσε ότι το παιδί μπορεί να κάνει δωρεάν μαθήματα στο κοινωνικό φροντιστήριο
 • Την ηρεμία της μητέρας για το καθημερινό κολατσιό των μαθητών του Δημοτικού σχολείου όσον αφορά και το κόστος αλλά και την ποιότητα του φαγητού του παιδιού.
 • Τη σιγουριά του επαγγελματία ότι δε θα κοπεί το νερό από τα νέα δίκτυα ύδρευσης.
 • Τη χαρά του αθλητή ή και του ερασιτέχνη παράγοντα της ομάδας του χωριού όταν μπήκε στο νέο γήπεδο.
 • Την σιγουριά του πατέρα και της μητέρας ότι τα παιδιά τους σύντομα θα παίζουν στις 12 νέες παιδικές χαρές
 • Και τόσα άλλα..

Συνεχίζω γιατί τώρα πιστεύω σε όλους εσάς και γιατί πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πολλά περισσότερα.

Ζητώ και πάλι από τους δημότες την εμπιστοσύνη τους.

Και τους υπόσχομαι ότι θα κάνω ότι μπορώ!

Και κυρίως, αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο, αν θέλετε και λίγο εγωιστικά, είναι να μπορώ και μετά από τέσσερα χρόνια να κυκλοφορώ στα χωριά μας, να συζητάω με τους φίλους και τους δημότες, με την ίδια άνεση που το κάνω και τώρα και με ψηλά το κεφάλι!

Ως ένας άνθρωπος που όλοι θα ξέρουν ότι έβαλε όλο του το είναι!…

Σας ευχαριστώ όλους..

Αυτή είναι η ώρα να παρουσιάσω τους φίλους και τις φίλες μας που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια μας σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Τα ψηφοδέλτια της νέας νίκης για τη Βόρεια Κυνουρία!!

Είναι ώρα δουλειάς και αγώνα για την επικράτηση της παράταξης μας με τα γνωστά πλέον εκλογικά ποσοστά που επιβεβαιώθηκαν από πρόσφατη δημοσκόπηση, αλλά και επιβεβαιώνονται κάθε μέρα από τα στόματα και τις καρδιές των συμπολιτών μας.

Που θα επιβεβαιωθεί από το λαό σε μια και μόνο ημέρα.

Στις 26 Μάη και μόνο τότε..

Καλό αγώνα σε όλους!! Με λόγο, με πρόταση , με έργο και με αξιοπρέπεια !! όπως αξίζει σε εμάς και στους συνδημότες μας!!!!

Όπως αξίζει στον τόπο μας!!!

Επιμέλεια-Παρουσίαση- Ρεπορτάζ, για το astros-kynourianews.gr: Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria -Κοιν.Σ.Επ

Πριν την έναρξη των εγκαινίων

Αγιασμός εκλογικού κέντρου

Παρουσίαση υποψηφίων δ/σ & τ/κ


Τέλος-Χαιρετισμοί υποψηφίου

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πολύ καψούρα διακρίνουμε κύριε Φώτη Τζιβελόπουλε-Team Promo Kynouria -Κοιν.Σ.Επ για τα εγκαίνια αυτού του συνδυασμού. Για τους άλλους συνδυασμούς του δήμου δεν είδαμε αντίστοιχη παρουσίαση και τόσα πολλά βίντεο. Αυτή είναι αντικειμενική ενημέρωση;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here