Π. Νίκας για τα ΔΗΠΕΘΕ & Στελέχη της ΔΕΘ Helexpo Α.Ε. συνάντησε ο περιφερειάρχης

0

Π. Νίκας για τα ΔΗΠΕΘΕ: “Πρέπει να έχουν σοβαρή οικονομική στήριξη από ΥΠΠΟ και Περιφέρειες”

Πρέπει να υπάρξει σοβαρή οικονομική στήριξη των δημοτικών περιφερειακών θεάτρων (ΔΗΠΕΘΕ) τόσο από το υπουργείο Πολιτισμού, όσο και από τις Περιφέρειες.

Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, στο υπουργείο Πολιτισμού, στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν περιφερειάρχες και εκπρόσωποι δήμων στους οποίους λειτουργούν ΔΗΠΕΘΕ.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να συζητηθεί η αναδιοργάνωση του θεσμού των ΔΗΠΕΘΕ τον οποίον δρομολογεί το υπουργείο Πολιτισμού.

Στην παρέμβασή του, η οποία συνοδεύθηκε από ευμενή σχόλια των συμμετασχόντων, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι με βάση την αυτοδιοικητική εμπειρία του, θα πρέπει το νέο πλαίσιο για τα ΔΗΠΕΘΕ να λάβει υπόψη τα εξής:

– Να υπάρχει σοβαρή οικονομική συνδρομή των ΔΗΠΕΘΕ από το υπουργείο και τις Περιφέρειες για την ομαλή λειτουργία τους και να προβλέπεται μπόνους αναλογικά με την ποιότητα του έργου που παράγουν

– Τα περιφερειακά θέατρα να αποκτήσουν εν τοις πράγμασι περιφερειακό χαρακτήρα και η δράση τους να εξακτινώνεται σε ολόκληρη την Περιφέρεια

– Να υπάρχουν διαπεριφερειακές συνεργασίες

– Να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μεγάλες εγχώριες πολιτιστικές διοργανώσεις, όπως τα Φεστιβάλ της Επιδαύρου ή του Ηρωδείου

– Τέλος, η διοίκησή τους να παραμείνει στους δήμους, αλλά παράλληλα να συσταθεί με απόφαση υπουργού και μία καλλιτεχνική επιτροπή στην οποία να μετέχουν εκπρόσωποι από την Περιφέρεια και από το υπουργείο,  τους φορείς δηλαδή που θα συμβάλουν οικονομικά στη λειτουργία του κάθε ΔΗΠΕΘΕ.

Στελέχη της ΔΕΘ Helexpo Α.Ε. συνάντησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σύσκεψη φορέων του Τουρισμού

Εντονη κινητικότητα στα θέματα που αφορούν την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπήρξε σήμερα Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στην Τρίπολη.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αυτό ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε συνάντηση με στελέχη της ΔΕΘ Helexpo Α.Ε. και συγκεκριμένα, τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή Helexpo Αλέξανδρο Τσαξιρλή και τον σύμβουλο Παρασκευά Παρασκευόπουλο.

Στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης εξετάστηκαν ζητήματα συνεργασίας των δύο φορέων για την διοργάνωση εκθέσεων, στις οποίες συμμετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε από φέτος να υπάρχει υποστήριξη από  εξειδικευμένο σε θέματα τουρισμού επιστημονικό σύμβουλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συνάντησης υπήρξε πρόταση για ένταξη της “Peloponnisos Expo” στην εκθεσιακή ατζέντα της ΔΕΘ Helexpo Α.Ε., θέμα που που θα συζητηθεί αναλυτικότερα με τους τοπικούς φορείς και τους διοργανωτές της “Peloponnisos Expo”.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ

Σήμερα Τετάρτη, εξ άλλου, πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, τεχνική συνάντηση εργασίας στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη συνάντηση εξετάστηκε το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας για το 2020, προκειμένου να διαμορφωθεί και να εισαχθεί ως θέμα σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία προγραμματίζεται την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται, πάντως, πως δεδομένου ότι το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας είναι διαδραστικό και δυναμικό, φορείς οι οποίοι δεν κατέστη δυνατό να παραστούν στη σημερινή συνάντηση εργασίας μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους στην πιο κάτω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: karampela@arcadia.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here