Π. Νίκας, “πρέπει να ενταθεί ο ρυθμός εμβολιασμών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”& Άλλα νέα…

0
Π. Νίκας, “πρέπει να ενταθεί ο ρυθμός εμβολιασμών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”

Posted: 09 Jul 2021 09:35 AM PDT

Να ενταθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου ποσοστιαία είναι σημαντικά χαμηλότερος από τον πανελλαδικό, κάλεσε για μία ακόμα φορά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του στην Καλαμάτα, το βράδυ χθες Πέμπτη 8 Ιουλίου.

Ο περιφερειάρχης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, επανέλαβε την θέση του ότι θα πρέπει να θεσπιστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός, τουλάχιστον σε συγκεκριμένους κλάδους εργαζομένων και οπωσδήποτε στον δημόσιο τομέα, προκειμένου να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο από την πολιτεία “τείχος προστασίας”.

“Καταλαβαίνω και τα δικαιώματα και κάποιον που έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να υπονομεύει τη ζωή, την υγεία και την προσπάθεια η οποία γίνεται σε εθνικό επίπεδο” τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, μεταξύ άλλων.

Η ΔΗΛΩΣΗ

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης απαντώντας στην εφημερίδα “Ελευθερία” δήλωσε τα εξής:

“Θέλω να παρακαλέσω, επειδή η Πελοπόννησος έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 32% -που είναι σοβαρή απόκλιση και από τον μέσο όρο και από την Αττική- να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος. Γιατί αυτοί οι οποίοι δεν εμβολιάζονται, υπονομεύουν την προσπάθεια η οποία γίνεται και σε εθνικό επίπεδο και την υγεία αυτών που έχουν εμβολιαστεί. Δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα.

Εγώ έχω προτείνει ο εμβολιασμός να είναι υποχρεωτικός για τις δημόσιες υπηρεσίες, για τους ένστολους, για τους εκπαιδευτικούς. Εν πάση περιπτώσει, για ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, ο οποίος πρέπει να δίνει το παράδειγμα της σωστής συμπεριφοράς, υποχρεωτικός εμβολιασμός. Πρέπει να ληφθούν μέτρα -πώς όταν πηγαίνεις το παιδάκι στην πρώτη δημοτικού σε ρωτάει ο διευθυντής του σχολείου ‘έχει κάνει τα εμβόλια το παιδί;’.

Αλήθεια τι περιμένουμε; Εχω την εντύπωση ότι πολιτικές του τύπου πόρτα – πόρτα και παρακάλια και το ένα και το άλλο μας έχουν τελειώσει. Αν θέλουμε ως χώρα να κρατηθούμε όρθιοι, πρέπει να προχωρήσουμε σε ενέργειες αποφασιστικής φύσεως. Καταλαβαίνω και τα δικαιώματα και κάποιον που έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να υπονομεύει τη ζωή, την υγεία και την προσπάθεια η οποία γίνεται σε εθνικό επίπεδο. Είμαι βέβαιος ότι θα ληφθούν μέτρα σε όλες τις χώρες προς την κατεύθυνση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ιδιαίτερα από αυτούς από τους οποίους εξαρτάται η ζωή, η υγεία του κοινωνικού συνόλου. Παρακαλώ λοιπόν πάρα πολύ, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, αλλά και τα παιδιά μας.

Επιτρέπεται το 99% όσων πάσχουν αυτή τη στιγμή βαριά από κορονοϊό να μην έχουν εμβολιαστεί; Και να ταλαιπωρούμαστε, γιατί δεν ταλαιπωρούνται μόνο αυτοί. Ταλαιπωρείται ένα ολόκληρο σύστημα στις εντατικές. Λοιπόν, πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα οι Πελοποννήσιοι. Πρέπει να πορευθούμε όλοι μαζί στην ελευθερία, να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας, να επιστρέψουμε στις δραστηριότητές μας -προφανώς τα επιδόματα δεν μπορεί να είναι επ’ άπειρον- και να διορθώσουμε ό,τι αδυναμίες είχαμε.

Η Περιφέρεια δίνει το παράδειγμα, έχει διαθέσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Πώς τα έχει διαθέσει; Από πού τα έχει διαθέσει; Εχει κόψει έργα, αυτό έχει κάνει. Εργα τα οποία είχε ανάγκη το κοινωνικό σύνολο. Ε, αυτά δεν μπορούν να πάνε στο βρόντο. Λοιπόν, αυτή είναι η θέση μου, ευθεία, χωρίς παρακάλια, χωρίς πόρτα – πόρτα και χωρίς όλα αυτά. Να εμβολιαστούν όλοι. Είναι αντικοινωνική η συμπεριφορά του μη εμβολιασμού”.

Καταγράφηκαν 66 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου

Posted: 09 Jul 2021 09:42 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 1.997.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 9 Ιουλίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 1.997, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 435.018 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 148 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.889 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 141 (67,4% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.782 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 59 (ημερήσια μεταβολή -13,24%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 53 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 12, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.785 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου καταγράφηκαν 66 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 11.381.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 9, στην Π.Ε. Αρκαδίας 10, στην Π.Ε. Κορινθίας 24, στην Π.Ε. Λακωνίας 0 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 23.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 10 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 0, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 1, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 2, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 1, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 1 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 5.

Συναντήσεις είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην Αθήνα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Posted: 09 Jul 2021 09:42 AM PDT

Συνάντηση στην Αθήνα είχε σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, με τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και άλλα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το αντικείμενο της συνάντησης αφορούσε τις δυνατότητες χρηματοδότησης μεγάλων οδικών έργων στην Περιφέρεια, για τα οποία έχει ενημέρωση και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Βάση της συζήτησης αποτέλεσε το γεγονός ότι οι πιστώσεις του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027 για έργα υποδομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου περιορίζεται μόλις στα 28.000.000 ευρώ.

“Ολα τα ζητήματα που αφορούν καίρια έργα της Περιφέρειας, τα έθεσα εκ νέου, για μία ακόμα φορά, και στον γ.γ. Υποδομών, εν όψει και της έλευσης, μέσα στον Ιούλιο, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφέρειά μας” σημείωσε ο Π. Νίκας.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφθηκε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου συζήτησε το θέμα του φυσικού αερίου σε συνάντησή του με στελέχη του εν λόγω υπουργείου.

Οπως δήλωσε ο Π. Νίκας, η εκτίμηση που αποκόμισε από τη σημερινή του συνάντηση είναι ότι τα πράγματα όσον αφορά το φυσικό αέριο σε Αργος, Ναύπλιο, Σπάρτη και Καλαμάτα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, με βασικό παράγοντα να αποτελεί η χρηματοδότηση των 20.000.000 ευρώ που έχει διασφαλίσει η Περιφέρεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου προς όλα τα μεγάλα αστικά της κέντρα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Σάββατο σε Αργολίδα, Κορινθία και Λακωνία

Posted: 09 Jul 2021 09:39 AM PDT

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) προβλέπεται για την περιοχή την Αργολίδα καθώς και τις περιοχές της ανατολικής Κορινθίας όπως επίσης της ανατολικής Λακωνίας και της χερσονήσου του Μαλέα αύριο Σάββατο 10 Ιουλίου.

Αυτό σημειώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με βάση τον χάρτη επικινδυνότητας που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σήμερα Παρασκευή 9 του μήνα

Στο πλαίσιο αυτό όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες των Π.Ε. Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα.

Στην υπόλοιπη Περιφέρεια η κατάσταση επικινδυνότητας είναι στην κατηγορία 3.

Συμβάσεις δύο έργων στην Αρκαδία με προϋπολογισμό 1,5 εκ ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 09 Jul 2021 09:32 AM PDT

Τις συμβάσεις υλοποίησης δύο έργων στην Αρκαδία, συνολικού προϋπολογισμού 1.570.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, η μία σύμβαση αφορά το προϋπολογισμού 800.000 ευρώ -από πιστώσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας- έργο βελτίωσης, συντήρησης και αναβάθμισης ασφάλειας της εθνικής οδού Τρίπολης – Πύργου κατά τμήματα, από την Τρίπολη έως το Λευκοχώρι. Η δαπάνη του έργου σύμφωνα με το εργολαβικό συμφωνητικό ανέρχεται σε 264.690,34 ευρώ.

Η δεύτερη σύμβαση αφορά το με προϋπολογισμό 770.000 ευρώ -από πιστώσεις του 4ου ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης- έργο οριστικής αποκατάστασης της βατότητας δημοτικού δρόμου μέσα στο Μακρύσι, ο οποίος είχε υποστεί κατολίσθηση. Η δαπάνη, σύμφωνα με το εργολαβικό συμφωνητικό, ανέρχεται σε 414.228, 32 ευρώ.

Στο ΠΕΠ Πελοποννήσου με απόφαση του περιφερειάρχη Π. Νίκα η  εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη μαθητών με αναπηρία

Posted: 09 Jul 2021 09:29 AM PDT

Η εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κατά το σχολικό έτος 2021 – 2022, εντάχθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στο ΠΕΠ με συνολική δημόσια δαπάνη 628.880 ευρώ.

Η εν λόγω πράξη αφορά στην υλοποίηση εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για το σχολικό έτος 2021 – 2022 όσον αφορά στην ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, η οποία συμπεριλαμβάνει και την υποστήριξη των με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης μαθητών με αναπηρία, λόγω κινητικών αναπηριών κ.λ.π., και των πασχόντων από χρόνια νοσήματα μαθητών, που φοιτούν σε σχολικές μονάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, προσλαμβάνονται οι απαραίτητοι αναπληρωτές Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) καθώς και οι απαραίτητοι αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) (Σχολικοί Νοσηλευτές) για όσους μαθητές χρήζουν σχετικής υποστήριξης στο σχολικό περιβάλλον.

Στόχος της πράξης είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στο κοινωνικό γίγνεσθαι, με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, την αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.

Διεθνείς αγώνες πρακτικής σκοποβολής στο σκοπευτήριο Κορίνθου

Posted: 09 Jul 2021 09:18 AM PDT

Με τη συμμετοχή αθλητών από 11 διαφορετικές χώρες διεξήχθησαν από την Τετάρτη 30 Ιουνίου έως την Κυριακή 4 Ιουλίου, στο σκοπευτήριο Κορίνθου -και για πρώτη φορά στη χώρα μας-, οι διεθνείς αγώνες πρακτικής σκοποβολής στο λειόκανο (κάνη χωρίς εσωτερικές ραβδώσεις) όπλο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής εξέφρασε ευχαριστίες προς όσους συνέβαλαν στο βέλτιστο αποτέλεσμα, ενώ αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον πρόεδρο του Ομίλου Αθλητικής Σκοποβολής Κορινθίας, κατά την οποία τονίστηκε ότι τέτοιας εμβέλειας αγώνες λειτουργούν ως πόλος έλξης επισκεπτών από όλον τον κόσμο, αλλά και ανάδειξης των όμορφων περιοχών του τόπου μας.

Οι επόμενοι διεθνείς αγώνες σκοποβολής είναι προγραμματισμένοι για το 2023.

Αυτοψία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας στο έργο Καλό Νερό – όρια Μεσσηνίας με Ηλεία

Posted: 09 Jul 2021 09:17 AM PDT

Αυτοψία στο έργο αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στον άξονα Πύργος Ηλείας – Καλό Νερό που εκτελεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε επί τόπου με την διευθύντρια της ΕΥΔΕ (Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων) Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Ακριβή Χάραρη και τους επιβλέποντες.

Παρόντες ήταν επίσης οι πρόεδροι Ελαίας Αρης Σκλάβος, Καλού Νερού Γιάννης Γαλάνης και  Αγαλιανής Ιούλιος Παρασκευόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 29,8 εκ. ευρώ, έχει μήκος παρέμβασης 54  χιλιόμετρα και σκοπός του είναι να βελτιώσει με τις παρεμβάσεις του τα χαρακτηριστικά του υφιστάμενου τμήματος της εθνικής οδού προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο της οδικής ασφάλειας.

Ηδη έχουν υλοποιηθεί οι προκαταρκτικές εργασίες καθαρισμών και ενίσχυσης του φωτισμού σε ορισμένους κόμβους, στο τμήμα από τον κόμβο του Καλού Νερού έως τα όρια Μεσσηνίας – Ηλείας, ενώ επίσης ξεκίνησαν και οι ασφαλτοστρώσεις στο εν λόγω τμήμα με αντιολισθηρή ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας.

Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση για την μέχρι τώρα πορεία αλλά και την δρομολογημένη εξέλιξη του έργου, στο πλαίσιο της οποίας ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την αύξηση του επιπέδου ηλεκτροφωτισμού σε όλες τις διασταυρώσεις, όπου παρατηρείται αυξημένη κυκλοφορία.

Παράλληλα ζητήθηκε να γίνει προσαρμογή με ασφαλτοστρώσεις σε όλες τις κάθετες οδούς του εθνικού άξονα αλλά και στον κόμβο του Καλού Νερού προς Καλαμάτα και Κυπαρισσία. Ειδικότερα για το σημείο αυτό ζητήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη να εφαρμοστεί ασφαλτική στρώση και στο τμήμα Καλό Νερό – Κυπαρισσία. Επιπλέον, για τον κόμβο του Καλού Νερού ζητήθηκε να γίνει ανασχεδιασμός του ηλεκτροφωτισμού του και να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση, καθώς απαιτείται αντικατάσταση κυρίως των τσιμεντένιων στύλων, λόγω της παλαιότητάς τους.

Εναρξη του έργου αναβάθμισης του οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Μεσσηνίας

Posted: 09 Jul 2021 09:16 AM PDT

Ξεκινά από την προσεχή εβδομάδα η προϋπολογισμού 200.000 ευρώ εργολαβία για τον ηλεκτροφωτισμό των κόμβων και λοιπών σημείων του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Μεσσηνίας.

Η έναρξη του έργου θα γίνει από την έξοδο του Καλού Νερού έως την είσοδο της Κυπαρισσίας και από την έξοδο της Κυπαρισσίας προς τα Φιλιατρά.

Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθεί έλεγχος του υπόγειου δικτύου φωτισμού για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων και στη συνέχεια θα γίνουν οι παρεμβάσεις αντικατάστασης των φωτιστικών που δεν λειτουργούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και χρόνια δεν υπήρχε ανάλογη εργολαβία, αν και οι ανάγκες ήταν πάντα στο επίπεδο οδοφωτισμού αυξημένες.

Το έργο, εκτός από τις πιο πάνω παρεμβάσεις προβλέπει αντίστοιχες εργασίες στο Δώριο, στην περιοχή Γιαννίτσαινας, στη γέφυρα της Μαυροζούμαινας, στο Βασιλικό και στο Χατζή, ενώ προγραμματίζεται να δημοπρατηθεί και νέα εργολαβία με το ίδιο αντικείμενο, με σκοπό την αντιμετώπιση των θεμάτων φωτισμού του εθνικού και επαρχιακού δικτύου μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here