17/4:ΛΑΚΩΝΙΑ…Π.ΝΙΚΑΣ ΑΠΟ ΑΡΕΟΠΟΛΗ&ΓΥΘΕΙΟ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ & ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

0
Συνεχίζοντας τις επισκέψεις σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, ο υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας βρέθηκε, χθες Δευτέρα 15.04, στην Αρεόπολη και το Γύθειο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Παναγιώτης Νίκας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους της Αρεόπολης και του Γυθείου, να ακούσει τους προβληματισμούς τους και να ανταλλάξουν απόψεις για το μέλλον της Περιφέρειας.
Η “Βαριά βιομηχανία” της περιοχής είναι ο τουρισμός, ο οποίος δεν έχει την αντιμετώπιση που του αρμόζει. Ποιά τουριστική ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει με αυτό το οδικό δίκτυο; Μετά από 9 χρόνια διοίκησης του απερχόμενου Περιφερειάρχη, δύο αναξιοποίητα ΕΣΠΑ και εκατομμύρια ευρώ χαμένα, οι δρόμοι παραμένουν στην ίδια απαράδεκτη κατάσταση.
 
Η ανάπτυξη του τόπου θα καθυστερεί, όσο υπάρχει πρόβλημα με τα απορρίμματα. Η πλήρης αποτυχία αντιμετώπισης του προβλήματος δείχνει την ανικανότητα και την αδιαφορία του απερχόμενου Περιφερειάρχη. Ξοδεύτηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για προβολή, ενώ ταυτόχρονα δόθηκαν 13 εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα για τα σκουπίδια!
 
Αν δεν επενδύσουμε ορθολογικά στον τόπο μας, δε μπορούμε να επενδύσουμε στον τουρισμό.
 
Από ένα ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο θα επωφεληθεί και η γεωργία. Ο πρωτογενής είναι ένας άλλος πλουτοπαραγωγικός τομέας για τη Λακωνία και την Πελοπόννησο, που πρέπει να στηριχθεί ουσιαστικά, με εκσυγχρονισμό στα μέσα και παρεμβάσεις στην άρδευση.
 
Για όλα αυτά, η περιφέρεια έχει εγκληματικές ευθύνες. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, να εκμεταλλευτούμε επιτέλους τους κοινοτικούς πόρους και να φέρουμε την ανάπτυξη στον τόπο μας.
 
Η Αρεόπολη, το Γύθειο, η Λακωνία και η Πελοπόννησος αξίζουν καλύτερα.

 

Παναγιώτης Ε. Νίκας
Δήμαρχος Καλαμάτας
υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις σε όλη την Περιφέρεια, σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου, ο υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, θα βρίσκεται στη Λακωνία. 

 
– στις 19.00 θα χαιρετίσει σε εκδήλωση που οργανώνει ο υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λακωνίας Τάκης Καρράς, στο Βλαχιώτη Λακωνίας(Κέντρο Ερατώ) 
 
– στις 20:30 θα βρεθεί στο ξενοδοχείο SPARTA INN, όπου θα συζητήσει με γυναίκες της Λακωνίας για τα προβλήματά τους, τις ανάγκες τους και τις λύσεις που μπορεί να δώσει μία διοίκηση στην Περιφέρεια που νοιάζεται πραγματικά για εκείνες.

 
Παναγιώτης Ε. Νίκας
Δήμαρχος Καλαμάτας
υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here