Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Πάνω από 200 και πάλι τα νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, 160 οι νοσηλείες

Posted: 01 Sep 2021 10:48 AM PDT

Πάνω από 200 παρέμειναν και σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, τα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενώ αντίστοιχα υψηλός παραμένει και ο αριθμός των νοσηλειών, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων αφορά μη εμβολιασμένους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.871.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 1 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.871, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 590.832 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 51,1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 185 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.378 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 346 (58,4% άνδρες) με διάμεση ηλικία 65 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 319 (92,2%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 27 (7,8%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.980 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 267 (ημερήσια μεταβολή +11,72%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 256 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 47, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.743 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 203 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 19.533.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 26, στην Π.Ε. Αρκαδίας 34, στην Π.Ε. Κορινθίας 53, στην Π.Ε. Λακωνίας 15 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 75.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 160 άτομα (τα 6 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 6 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 7, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 21, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 27 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 25 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 74.

Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην Αθήνα για τα πυρόπληκτα, ταχύτητα παρεμβάσεων, ζωοτροφές μέσω των καταστάσεων του ΕΛΓΑ

Posted: 01 Sep 2021 10:47 AM PDT

Σε ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν αναδειχθεί στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου.

Στην σύσκεψη εξετάστηκαν τα βήματα που έχουν γίνει και καθορίστηκε ο σχεδιασμός για τις άμεσες παρεμβάσεις στις περιοχές της Περιφέρειας που επλήγησαν από τις φετινές πυρκαγιές, τόσο τις πρόσφατες σε Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία, όσο και από αυτές στις αρχές του καλοκαιριού σε Κορινθία και Αργολίδα.

Συμμετείχαν, μαζί με τον περιφερειάρχη στη σημερινή σύσκεψη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, ο γενικός γραμματέας δημοσίων επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δημήτρης Σκάλκος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος καθώς και άλλα στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ – ΤΕΧΝΙΚΑ

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η παροχή συνδρομής προς τους κτηνοτρόφους με ζωοτροφές, η διανομή της οποίας θα γίνεται αποκλειστικά με βάση τις καταστάσεις του ΕΛΓΑ με τα ζώα που έχουν δηλωθεί από τον κάθε κτηνοτρόφο. Η χρονική διάρκεια της συνδρομής θα καθοριστεί από την πολιτεία.

Οσον αφορά τις άμεσες παρεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές, προκειμένου να υπάρξει προστασία τους από πλημμυρικά φαινόμενα κατά τον ερχόμενο χειμώνα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε ότι με τις πρώτες πιστώσεις που έχουν διατεθεί, εξελίσσεται ήδη εργολαβία στον Δήμο Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία, ενώ μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου θα έχουν ξεκινήσει ανάλογες παρεμβάσεις στα πυρόπληκτα της Αρκαδίας (Δήμοι Μεγαλόπολης και Γορτυνίας) και της Μεσσηνίας (Δήμοι Οιχαλίας και Πύλου – Νέστορος).

Στην ίδια σύσκεψη στην Αθήνα, ο Π. Νίκας πληροφορήθηκε ότι άμεσα η Περιφέρεια θα λάβει επιπλέον πίστωση, μέχρι και 1.000.000 ευρώ, προκειμένου να γίνουν οι άμεσες ενέργειες για την θωράκιση των πυρόπληκτων περιοχών.

Νέα ανάλογη σύσκεψη με τα πιο πάνω κυβερνητικά στελέχη θα έχει ο περιφερειάρχης στην Αθήνα και την ερχόμενη εβδομάδα.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΚΟΥΣ

Σε τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Π. Νίκας μετά την επιστροφή του από την Αθήνα, αργά το μεσημέρι σήμερα -με τη συμμετοχή των αντιπεριφερειαρχών Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζου, Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου, Κορινθίας Τάσου Γκιολή, Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη και Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Νίκωνα Τζινιέρη, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας- ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε με το κυβερνητικό κλιμάκιο στην ελληνική πρωτεύουσα και ζήτησε μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου να έχουν προχωρήσει από τις υπηρεσίες όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να συγκροτηθούν οι εργολαβίες και να ξεκινήσουν να υλοποιούνται άμεσα οι επείγουσες παρεμβάσεις.

Κάλεσε επίσης τις αρμόδιες υπηρεσίες των 5 Π.Ε. να προχωρήσουν άμεσα στην πλήρη καταγραφή όλων των επικίνδυνων υδατορεμάτων στις πυρόπληκτες περιοχές, μαζί με τον εκτιμώμενο προϋπολογισμό για τον καθαρισμό τους, έτσι ώστε αυτός να αρχίσει να υλοποιείται άμεσα και καθ’ όλο το μήκος τους -από τα βουνά μέχρι τους αποδέκτες τους, όπως τόνισε ο Π. Νίκας.

Γνωστοποίησε δε ότι ήδη έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών προς τις Κτηματικές Υπηρεσίες, η οποία καθορίζει την κατεπείγουσα διαδικασία για τους καθαρισμούς ρεμάτων στις πυρόπληκτες περιοχές, με στόχο να αποφευχθούν τυχόν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των εν λόγω παρεμβάσεων.

Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών προς τις Κτηματικές Υπηρεσίες

Posted: 01 Sep 2021 10:44 AM PDT

Με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιό του προς τις Κτηματικές Υπηρεσίες το υπουργείο Οικονομικών δίνει συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με την διάθεση και διαχείριση προϊόντων αμμοληψίας, στο πλαίσιο καθορισμού και κατασκευής αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων σε ορεινές και πεδινές κοίτες,  με έμφαση στις πυρόπληκτες περιοχές.

Στην εν λόγω εγκύκλιο επισημαίνεται ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ότι “πριν την έκδοση της απόφασης αδειοδότησης για τον καθαρισμό του υδατορέματος, θα πρέπει η Περιφέρεια να έρθει σε συνεννόηση – συνεργασία με την οικεία καθ’ ύλην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία, προκειμένου να εξευρεθούν χώροι για την εναπόθεση των φερτών υλικών, οι οποίοι και θα πρέπει να προσδιορίζονται στην απόφαση αδειοδότησης του καθαρισμού του υδατορέματος, της οικείας Περιφέρειας.

Σημειώνεται ότι η σχετική διαδικασία θα πρέπει να γίνεται άμεσα και κατά προτεραιότητα, στις περιπτώσεις εκείνες που αφορούν σε εκτέλεση άμεσων αντιπλημμυρικών έργων, μετά από πυρκαγιές ή φυσικές καταστροφές”.

Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου μπορείτε να δείτε εδώ.

Επιχορήγηση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές

Posted: 01 Sep 2021 10:42 AM PDT

Την δυνατότητα για την επιχορήγηση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές επισημαίνει με σχετική επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Κουλοχέρης.

Στην εν λόγω επιστολή σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι “προβλέπεται η επιχορήγηση για την αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες σε επιχειρήσεις (βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, που ασκούν νόμιμη οικονομική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από τη μορφή τους, συμπεριλαμβανομένων και των ατομικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, μεταποίηση ή εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας) και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, ίση με ποσοστό της εκτιμηθείσας ζημίας.

Η επιχορήγηση καλύπτει υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία σε στοιχεία ενεργητικού, όπως κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμός, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, καθώς και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου και του εγγείου κεφαλαίου και των αποθηκευμένων προϊόντων, τα οποία καταγράφηκαν ως κατεστραμμένα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου παρατηρούνται σημαντικές και εκτεταμένες ζημίες σε αριθμό πληγεισών επιχειρήσεων ή σε μέγεθος καταστροφής, μπορεί να παρέχεται προκαταβολή έναντι του συνολικού ποσού της επιχορήγησης, μετά από αιτιολογημένο αίτημα του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη. Στην περίπτωση που ακολουθηθεί η διαδικασία της προκαταβολής, η περιφέρεια διαβιβάζει στο υπουργείο Οικονομικών, σταδιακά, επιμέρους καταστάσεις των πληττόμενων επιχειρήσεων και φορέων και των εκτιμώμενων ζημιών, για τις οποίες ολοκληρώνεται κάθε φορά η εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών, υπογεγραμμένες από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής κρατικής αρωγής, χωρίς να απαιτείται η συγκέντρωση του συνόλου των δικαιολογητικών για το σύνολο των επιχειρήσεων και των μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέων”.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής μπορείτε να δείτε εδώ.

Πίνακας δημοσίευσης 30-8-2021

Posted: 01 Sep 2021 01:05 AM PDT

Διακήρυξη δημοπρασίας για τη ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΕΠ.Ο. ΑΣΤΡΟΣ – ΛΕΩΝΙΔΙΟ – ΠΗΓΑΔΙ – ΦΩΚΙΑΝΟΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΩΝΙΔΙΟ-ΦΩΚΙΑΝΟΣ

Posted: 01 Sep 2021 12:45 AM PDT

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αρκαδίας προκηρύσσει «Ανοικτό Διαγωνισμό » για την ανάθεση του έργου: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΕΠ.Ο. ΑΣΤΡΟΣ – ΛΕΩΝΙΔΙΟ – ΠΗΓΑΔΙ – ΦΩΚΙΑΝΟΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΩΝΙΔΙΟ- ΦΩΚΙΑΝΟΣ»

Προϋπολογισμού Προεκτιμώμενης Αμοιβής: Διακοσίων Εβδομήντα χιλιάδων Ευρώ ( 270.000 € )

Μπορείτε να δείτε τη διακήρυξη και τα σχετικά αρχεία εδώ:

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ σωστη ADA

001.ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΝΕΑ- 31.8.2021 ADAM

espd-request-v2

Υποχρέωση υποβολής αίτησης δήλωσης κατεχόμενων κυψελών Π.Ε. Αργολίδας

Posted: 31 Aug 2021 11:52 PM PDT

ΩΡΑΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ 5ο ΔΙΜΗΝΟ

Posted: 31 Aug 2021 11:39 PM PDT

ΩΡΑΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ 5ο ΔΙΜΗΝΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΎΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 01-09-2021

Posted: 31 Aug 2021 11:38 PM PDT

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 01-09-2021

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here