Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ανατολική Κορινθία & ‘Αλλα νέα της Περιφέρειας

0

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ανατολική Κορινθία

Posted: 23 Jul 2020 11:12 AM PDT

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου, για δεύτερη ημέρα, να καίει ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Τετάρτη στις Κεγχρεές.

Όπως ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος και σήμερα βρέθηκε επί τόπου-, η φωτιά αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων.

Ο εξαιρετικά δυνατός άνεμος δυσχεραίνει το έργο των ισχυρότατων πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν, με 236 πυροσβέστες, 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Παρασκευή σε Αργολίδα και Κορινθία, σύμφωνα με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

Posted: 23 Jul 2020 11:11 AM PDT

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κόρινθο, Αργολίδα και Λέσβο.

 

Ο χάρτης επικινδυνότητας της ΓΓΠΠ

Κινητικότητα για την δημοπράτηση της αναβάθμισης του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου

Posted: 23 Jul 2020 11:10 AM PDT

Με στόχο την όσο το δυνατόν πιο άμεση δημοπράτηση των έργων αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου συγκλήθηκε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου, στην Π.Ε. Κορινθίας.

Στην εν λόγω σύσκεψη εξετάστηκε το θέμα των απαιτούμενων μελετών και αποφασίστηκε να συμπληρωθούν όσες χρειάζεται να γίνουν, “ώστε να δημοπρατηθεί άμεσα ένα έργο 3.000.000 ευρώ” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Οι εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου θα εμπλουτιστούν με ένα κτήριο που θα ικανοποιεί πολλαπλές ανάγκες και δραστηριότητες, ενώ προβλέπεται επίσης και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Συνεδρίασε στην Τρίπολη το Δ.Σ. της “Αρκαδία” Α.Ε.

Posted: 23 Jul 2020 11:01 AM PDT

Η σύγκληση κοινής σύσκεψης μεταξύ στελεχών της Περιφέρειας, της “Αρκαδία” Α.Ε. και της “Αρκαδία 2020” ΤΑΠ ΤοΚ αποφασίστηκε στη συνεδρίαση, στην Τρίπολη, σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου, του Δ.Σ. της “Αρκαδία” Α.Ε.

Αντικείμενο της κοινής σύσκεψης θα είναι ο συντονισμός των φορέων που ασχολούνται με το σημαντικό θέμα της μετάβασης της περιοχής της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή.

Συναντήσεις με σωματεία της Π.Ε. Κορινθίας είχε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 23 Jul 2020 10:59 AM PDT

Συνάντηση με το Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Κορινθίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου, στην Π.Ε. Κορινθίας, με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφερειακής Ενότητας.

Στη συνάντηση, ο περιφερειάρχης έδωσε εντολή για την ενοικίαση αίθουσας προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα έλλειψης χώρου στον οποίον θα διενεργούνται οι γραπτές εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών. Επιπλέον, η αίθουσα θα εξοπλιστεί με όλο το απαραίτητο υλικό -στο οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αλλά και ειδικά θωράκια ανά τραπέζι για την προστασία της υγείας των υποψηφίων οδηγών.

“Το θέμα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε έναν μήνα” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας, εξ άλλου, συναντήθηκε και με τον Σύνδεσμο επαγγελματιών ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων νομού Κορινθίας, οι εκπρόσωποι του οποίου περιέγραψαν στον περιφερειάρχη την δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω των συνεπειών της πανδημίας στον τουρισμό.

Ο σύνδεσμος μετέφερε στον περιφερειάρχη τα γενικού περιεχομένου αιτήματα του κλάδου, τα οποία ο Π. Νίκας δεσμεύθηκε ότι θα προωθήσει στην κυβέρνηση.

 

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για το τουριστικό info kiosk στον Ισθμό

Posted: 23 Jul 2020 10:54 AM PDT

Προγραμματική σύμβαση για την οργάνωση και τη λειτουργία περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης στον Ισθμό υπογράφηκε στην Κόρινθο σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Πελοπόννησος Α.Ε. και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Στη σύμβαση, την οποία υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος της Α.Ε. Σωτήρης Μουρίκης και ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι η όλη λειτουργία του περιπτέρου θα επιβλέπεται από την Περιφέρεια που θα καλύπτει και τις δαπάνες λειτουργίας, ενώ από την πλευρά του ο δήμος θα έχει τη γενική επίβλεψη και την αρμοδιότητα για την καθαριότητα του χώρου στο δεύτερο αυτό περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης, μετά από εκείνο στην Σπάρτη.

Επίσης η Περιφέρεια, σε συνεννόηση με την Διώρυγα Α.Ε. που είναι ιδιοκτήτρια του χώρου, θα αναλάβει να προβεί στην πλήρη ανάπλαση του χώρου γύρω από το περίπτερο, τοποθετώντας -μεταξύ άλλων- νέα κάγκελα, πάτωμα, διαβάσεις πεζών με “μάτια γάτας”, προχωρώντας παράλληλα στη φύτευση δέντρων και θάμνων, έτσι ώστε -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας- “μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να περιέλθει και το περίπτερο και ο περιβάλλων χώρος του σε άριστη κατάσταση”.

Σημειώνεται, τέλος, ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει εργολαβία για τον πλήρη καθαρισμό της περιοχής του Ισθμού από τα ξερά χορτάρια.

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα στην Κόρινθο για το νέο Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας

Posted: 23 Jul 2020 10:48 AM PDT

Σε σύσκεψη στην Π.Ε. Κορινθίας σχετικά με τον προγραμματισμό που αφορά το νέο Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας, προήδρευσε σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Οπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη, η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων θα αναλάβει βασικά στοιχεία της μελέτης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα με στόχο το έργο να έχει δημοπρατηθεί μέχρι τα τέλη του 2020.

Το κτήριο θα έχει εμβαδό 4.000 τ.μ. και τα βασικά στοιχεία του, όπως σημείωσε ο Π. Νίκας, θα είναι “η απλότητα, η λιτότητα, η ενεργειακή αυτονομία, ενώ η αρχιτεκτονική του θα έχει σχέση με το αρχιτεκτονικό ύφος της Κορινθίας”.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω κτήριο θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Ποσειδωνίας, μεταξύ Κορίνθου και Λουτρακίου, στρατηγικό σημείο με εύκολη πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο.

Σύντομα καθαρισμός της μετρικής γραμμής Κόρινθος – Δερβένι, “στις ράγες” η διαδικασία για το μάστερ πλαν ανάδειξης του χώρου

Posted: 23 Jul 2020 10:40 AM PDT

Σύντομα θα ξεκινήσει υλοποίηση εργολαβίας για τον καθαρισμό της μήκους 60 χιλιομέτρων μετρικής γραμμής στη διαδρομή Κόρινθος – Δερβένι, η οποία έχει παραχωρηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την ΓΑΙΑΟΣΕ με χρησιδάνειο. Με την εν λόγω εργολαβία θα απομακρυνθούν από τη γραμμή σκουπίδια, χόρτα κλπ.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου, στην Π.Ε. Κορινθίας.

Παράλληλα, στην ίδια σύσκεψη συμφωνήθηκε να προωθηθεί ταχύτατα το μάστερ πλαν, το οποίο θα αναδείξει τον τρόπο ανάδειξης και αξιοποίησης του πιο πάνω χώρου.

Αυτό θα γίνει με την εκπόνηση των μελετών που θα υποδείξει το μάστερ πλαν, προκειμένου να υλοποιηθεί το σημαντικό αυτό πολιτιστικό και περιβαλλοντικό έργο.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ

Posted: 23 Jul 2020 10:37 AM PDT

Θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία απασχόλησαν τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε στην Τρίπολη, σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου, με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Γιάννη Βαρδακαστάνη.

Ειδικότερα, στη συνάντηση -παρουσία και του προέδρου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου Νίκου Καραλή-, εξετάστηκε η δυνατότητα στήριξης των ατόμων με αναπηρία μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει και νέα συνάντηση για την από κοινού προώθηση ενεργειών προς αυτόν τον σκοπό.

Ο περιφερειάρχης τόνισε, εξ άλλου, ότι η στόχευση της υπ’ αυτόν περιφερειακής αρχής είναι να δίνεται δυνατότητα πρόσβασης των αμεα σε όλα τα κτήρια της Περιφέρειας -στόχος που, όπως είπε, έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here