Σε κατηγορία κινδύνου 4 για πυρκαγιά το σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου αύριο Δευτέρα 2 Αυγούστου & Άλλα νέα…

0

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για το νομό Μεσσηνίας (κατηγορία κινδύνου 4) αύριο Δευτέρα 2 Αυγούστου

Posted: 01 Aug 2021 07:55 AM PDT

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 2 Αυγούστου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για το νομό Μεσσηνίας (κατηγορία κινδύνου 4), σε όλους τους δήμους του.

Οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην προβούν σε καμία ενέργεια που θα είναι αιτία εκδήλωσης πυρκαγιάς. Εφιστάται ιδιαιτέρως την προσοχή σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και σε όσους απασχολούνται στην ύπαιθρο να αποφύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στους εθνικούς δρυμούς, δάση και σε ευπαθείς περιοχές.

Οι περιοχές απαγόρευσης κυκλοφορίας αναφέρονται στην υπ. αριθμ. 203699/02-07-2021 με ΑΔΑ 99ΛΣ7Λ1-Δ8Ο απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.

Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα

Την πιο πάνω απόφαση μπορείτε να δείτε εδώ.

Σε κατηγορία κινδύνου 4 για πυρκαγιά το σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου αύριο Δευτέρα 2 Αυγούστου

Posted: 01 Aug 2021 05:35 AM PDT

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς τον οποίον εξέδωσε Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 2 Αυγούστου.

Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο σύνολο των Π Ε. Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας και στον μεγαλύτερο τμήμα της Π.Ε. Αρκαδίας.

Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι δήμοι της περιφέρειας έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αργολίδα αύριο Δευτέρα 2 Αυγούστου

Posted: 01 Aug 2021 05:30 AM PDT

Σύμφωνα με την πρόγνωση Καιρικών Φαινομένων και τον ημερήσιο Χάρτη Πρόληψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για αύριο Δευτέρα 2 Αυγούστου ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Π.Ε Αργολίδας είναι πολύ υψηλός (κατηγορία 4).

Στο πλαίσιο αυτό, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στους εθνικούς δρυμούς, δάση και σε ευπαθείς περιοχές. Οι περιοχές για το νομό Αργολίδας, αναφέρονται στην απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζου με αριθμό 174258/09-06-2021 (ΑΔΑ: ΨΕΔΧ7Λ1-5ΜΞ).

Οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην προβούν σε καμία ενέργεια που θα είναι αιτία εκδήλωσης πυρκαγιάς. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα

Τη πιο πάνω σχετική απόφαση μπορείτε να δείτε εδώ.

Εκδίδεται στην Καλαμάτα η πρώτη εφημερίδα “Σάλπιγξ Ελληνική” 

Posted: 31 Jul 2021 11:00 PM PDT

Λίγους μήνες μετά την απελευθέρωση της Καλαμάτας κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας “Σάλπιγξ Ελληνική” με διευθυντή τον αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Φαρμακίδη. Τυπώθηκε στην τυπογραφικά μηχανή που είχε φέρει μαζί του ο Δημήτριος Υψηλάντης και είχε εγκατασταθεί στο τούρκικο τζαμί, κοντά στην είσοδο του κάστρου.

Κυκλοφόρησαν μόνον τρία φύλλα γιατί ο Φαρμακίδης αποχώρησε, μη αντέχοντας τις επεμβάσεις και την λογοκρισία στο έργο του. Στο πρώτο φύλλο (1 Αυγούστου) δημοσιεύτηκε η Προκήρυξη του Αλέξανδρου Υψηλάντη για την επανάσταση στη Μολδοβλαχία. Στο δεύτερο φύλλο (5 Αυγούστου)  δημοσιεύτηκε έκκληση του Δημήτριου Υψηλάντη προς τους κατοίκους της Λιβαδειάς. Στο τρίτο φύλλο (20 Αυγούστου)  καταχωρήθηκε η «Προειδοποίησις εις τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς» της Μεσσηνιακής Γερουσίας.

«Σάλπιγξ Ελληνική», εξώφυλλο 1 Αυγούστου 1821

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here