Σε τεχνοκρατικό επίπεδο θα απαντηθεί το έγγραφο της Ε.Ε. για την ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αισιοδοξία εκφράζει ο περιφερειάρχης Π. Νίκας & Άλλα νέα…

0
Σε τεχνοκρατικό επίπεδο θα απαντηθεί το έγγραφο της Ε.Ε. για την ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αισιοδοξία εκφράζει ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 10 Jul 2020 11:43 AM PDT

Σε τεχνοκρατικό επίπεδο, από αρμόδιους παράγοντες της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα δοθεί η απάντηση στα ερωτήματα που τίθενται σε έγγραφο αρμόδιας υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφορικά με την ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, αλλά και περίπου 15 άλλες μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων, που βρίσκονται υπό κατασκευή.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του σήμερα Παρασκευή 10 Ιουλίου, εξέφρασε αισιοδοξία μαζί και την εκτίμηση ότι “θα υπάρξει επάρκεια στις απαντήσεις” και ότι “το έργο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί”.

Σημειώνεται ότι τα ερωτήματα στο εν λόγω έγγραφο αφορούν τα ποσοστά της ανακύκλωσης, το κόστος διαχείρισης ανά τόνο, τη λειτουργία των ΧΥΤΥ, την μεταβατική διαχείριση, τη διαχείριση του κομπόστ κ.α.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαίδευση των εργαζομένων στον Τουρισμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα

Posted: 10 Jul 2020 11:42 AM PDT

Εξαιρετικά επιτυχημένα παρέμβαση, χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας την εκπαίδευση των εργαζομένων στον τουρισμό, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έγινε με τηλεκπαίδευση με τη συνεργασία μεταξύ των Περιφερειών Πελοποννήσου, Κρήτης και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

“Αρχίζει μια δημιουργική και αποδοτική συνεργασία τόσο με την Περιφέρεια Κρήτης ιδιαίτερα σε θέματα τουριστικού, αλλά και αγροτικού ενδιαφέροντος -τομείς στους οποίους η Κρήτη πράγματι βρίσκεται μπροστά από άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας-, όσο και με το ΑΕΙ της μεγαλονήσου. Κι αυτό βέβαια, παράλληλα με τη συνεργασία μας και με άλλα Πανεπιστήμια, όπως αυτό της Πελοποννήσου” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα -που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, σήμερα 10 Ιουλίου- περιελάμβανε σεμινάρια σχετικά με την εφαρμογή των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω κορονοϊού, τα οποία είχαν ως στόχο την εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο και τον εφοδιασμό τους με τις κατάλληλες γνώσεις, δεξιότητες και συμπεριφορές για την ανάσχεση της πανδημίας και την συνέχιση της υγειονομικά άριστης διαχείρισης που παρουσίασε η Πελοπόννησος.

Στην ενημέρωση – εκπαίδευση έλαβαν μέρος περί τους 5.000 εργαζόμενους από την Περιφέρεια, από πάνω από 1.500 επιχειρήσεις, με τους συμμετέχοντες να προέρχονται όχι μόνον από ξενοδοχεία, καταλύματα, ενοικιαζόμενα, camping αλλά και από επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, ταχυφαγεία, catering κ.λπ.), προσθέτοντας σε όλους αυτούς και ειδικότητες όπως οδηγοί λεωφορείων, οδηγοί ταξί, εργαζόμενοι σε Σπα, ξεναγοί και εργαζόμενοι σε τουριστικά πρακτορεία.

Υπενθυμίζεται ότι η εκπαίδευση υλοποιήθηκε εξ αποστάσεως διαμέσου μια υπερσύγχρονης και δυναμικής ειδικής εκπαιδευτικής διαδικτυακής πλατφόρμας, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσφέρθηκε δωρεάν σε όλους τους επαγγελματίες τουρισμού, ώστε να θωρακιστούν με σημαντικές γνώσεις αλλά και με πιστοποίηση πάνω στο σημαντικό θέμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Επικίνδυνος ιός για τομάτες και πιπεριές εντοπίστηκε στην Π.Ε. Κορινθίας

Posted: 10 Jul 2020 11:40 AM PDT

Με εξαιρετικά επείγουσα ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Κορινθίας, ενημερώνει για την εμφάνιση τoυ ιού της καστανής ρυτίδωσης των καρπών τομάτας, σε δείγμα καλλιέργειας τομάτας θερμοκηπίου.

Οπως σημειώνεται, ειδικότερα, ο ιός διαπιστώθηκε πρόσφατα (Σεπτέμβριος 2019) για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Κρήτη) σε θερμοκηπιακή καλλιέργεια τομάτας και από τότε έχει εντοπιστεί και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Πρόκειται για νεοφανή επιβλαβή οργανισμό καραντίνας εξαιρετικής επικινδυνότητας για τις καλλιέργειες της τομάτας (Solanum lycopersicum) και της πιπεριάς (Capsicum spp.).

Στην ανακοίνωση, την οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά στον σύνδεσμο, κάτω από το εν λόγω κείμενο, αναφέρονται τα συμπτώματα, καθώς και οι μέθοδοι προστασίας των καλλιεργειών.

Τονίζεται, τέλος, ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα την ΔΑΟΚ στην περίπτωση που διαπιστωθούν ύποπτα συμπτώματα σε καλλιέργειες τομάτας ή πιπεριάς που προσομοιάζουν με αυτά που προκαλεί ο Ιός ToBRFV, στα τηλέφωνα της υπηρεσίας (274 13 63332, 274 13 63330).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Κορινθίας αναφέρει τα εξής:

Ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Κορινθίας

Νέα πυρκαγιά στην Π.Ε. Κορινθίας, στην περιοχή της Περαχώρας

Posted: 10 Jul 2020 11:38 AM PDT

Σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι αργά το απόγευμα σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου, πυρκαγιά στην Περαχώρα Κορινθίας. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη και στην περιοχή επεμβαίνουν 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα, 2 ελικόπτερα, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα.

Ανταποκρίθηκαν επίσης και ιδιωτικές υδροφόρες, καθώς και οι εθελοντικές ομάδες Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και Γαλατακίου.

Παρόντες από την πρώτη στιγμή και ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής, μαζί με τον δήμαρχο Γιώργο Γκιωνη και στελέχη των υπηρεσιών της Π.Ε. Κορινθίας και του Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόσκληση για χρηματοδότηση υποδομών αλιευτικών λιμένων κ.α.

Posted: 10 Jul 2020 11:38 AM PDT

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δημοσιοποιεί την τρίτη πρόσκληση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Αλιεία και Θάλασσα” -το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας-, για την υποβολή προτάσεων αναφορικά με τη βελτίωση υποδομών που αφορούν αλιευτικούς λιμένες, τόπους εκφόρτωσης, ιχθυόσκαλες και καταφύγια για έργα με προπαρασκευαστικές ενέργειες.

Η πρόσκληση -η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την οποία ανέρχεται σε 3.199.085 ευρώ- απευθύνεται στις Περιφέρειες της χώρας, τους δήμους, τα Λιμενικά Ταμεία και τους Οργανισμούς Λιμένων.

Οι δράσεις που χρηματοδοτούνται είναι:

1) Επενδύσεις για τη βελτίωση των υποδομών στους αλιευτικούς λιμένες, στις ιχθυόσκαλες, στους τόπους εκφόρτωσης και στα καταφύγια, περιλαμβανομένων των επενδύσεων σε εγκαταστάσεις για τα απόβλητα και τη συλλογή θαλάσσιων απορριμμάτων (για σκοπούς βελτίωσης της ποιότητας, του ελέγχου και της ιχνηλασιμότητας ων προϊόντων που εκφορτώνονται, αύξησης της ενεργειακής απόδοσης, συμβολής στην προστασία του περιβάλλοντος και βελτίωσης της ασφάλειας και των συνθηκών εργασίας).

2) Επενδύσεις για την κατασκευή ή τον εκσυγχρονισμό αλιευτικών καταφυγίων προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια των αλιέων.

3) Η κοινοτική στήριξη μπορεί να δοθεί για αντίστοιχες υποδομές στην αλιεία εσωτερικών υδάτων.

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ έως και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι.

 

Την πλήρη πρόσκληση μπορείτε να δείτε εδώ:

 ΨΠΔ44653ΠΓ-7ΟΥ

Συνεδρίαση γνωμοδοτικής επιτροπής για τον εορτασμό της επετείου του 1821

Posted: 10 Jul 2020 11:24 AM PDT

Συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 10 Ιουλίου η γνωμοδοτική επιτροπή για τις εκδηλώσεις που θα οργανώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η επιτροπή, στη σημερινή της συνεδρίαση, γνωμοδότησε θετικά ως προς την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και της Πελοπόννησος Α.Ε.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνάντηση στην Πάτρα για την Xyllela

Posted: 10 Jul 2020 11:22 AM PDT

Στην πρώτη συνάντηση αντιπεριφερειαρχών Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία έλαβε χώρα στην Πάτρα χθες, Πέμπτη 9 Ιουλίου, παρευρέθηκαν -εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου- οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Νίκωνας Τζινιέρης.

από τον.

Θέμα της συνάντησης, -η οποία διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρο Βασιλόπουλο- ήταν “Ο επιβλαβής οργανισμός Xyllela Fastidiosa στην καλλιέργεια της ελιάς, υπάρχουσα κατάσταση και τρόποι αντιμετώπισης”.

Εισηγήσεις για την εν λόγω ασθένεια η οποία έχει εξαπλωθεί σε ελαιώνες στη νότια Ιταλία έγιναν από στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Μπενάκειου Ινστιτούτου, του ΕΛΓΟ Δήμητρα, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και από τον Διευθυντή της ΔΑΟΚ Αργολίδας Δημήτρη Δήμου.

Πριν από την συνάντηση, έγινε επίσκεψη – ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας και μετά την λήξη της ξενάγηση στον ιστορικό χώρο της Αchaia Claus.

Κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 10 Jul 2020 11:20 AM PDT

Δεν αναφέρθηκε κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία ο αριθμός των προσβληθέντων παραμένει αμετάβλητος, ανερχόμενος σε 202 άτομα.

Ειδικότερα, στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Πέμπτη 9 Ιουλίου η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής:

“Δεν αναφέρονται νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρεια μας σε διακόσιους δύο (202)

και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: έξι (6) και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: εκατόν εξήντα οκτώ (168)  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία + ένα (3) + (1) – ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου

ΠΕ Κορινθίας: δεκαέξι (16)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1) εισαγόμενο σε πύλη εισόδου

ΠΕ Μεσσηνίας: δεκατέσσερα (14)**  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν δέκα άνδρες (110) και ενενήντα δύο γυναίκες (92).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων δώδεκα (12) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε (27). Τρεις εκ των νοσηλευόμενων εξήλθαν από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 09/07/2020 ώρα 15:00) και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ:

Ανακοίνωση 10-07-2020

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με Καρυτινούς

Posted: 10 Jul 2020 11:18 AM PDT

Η πορεία της επισκευής του Κάστρου και άλλων μνημείων της Καρύταινας, καθώς και η υλοποίηση εκδηλώσεων στην ιστορική αυτή αρκαδική κωμόπολη -στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από το 1821- συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Καρυτινών Αθήνας – Πειραιά.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε προς τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Αδαμόπουλο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού για την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών στα μνημεία της Καρύταινας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here