Σε 88 Δήμους 20 εκατομμύρια από τους ΚΑΠ – 265.600,00 στον δήμο μας…

0

Εκδόθηκε και φέτος Απόφαση  του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατανομή χρηματοδότησης ειδικά σε μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους.

Υπογραμμίζεται (ενόψει εκλογών και επειδή για το θέμα γίνεται κάθε χρόνο επαναλαμβανόμενη αναφορά σε πλήθος ομιλιών πολιτικών) ότι – βάσει όσων ρητά αναγράφει η ίδια η Απόφαση – το ποσό προέρχεται και αφαιρείται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων.

ΔΕΝ πρόκειται για έκτακτη, επιπλέον, πρόσθετη επιχορήγηση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Της Απόφασης του ΥΠΕΣ προηγήθηκε Απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ την 28η Φεβρουαρίου για την κατανομή ποσού σε μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους.

Όσον αφορά τα κριτήρια κατανομής των 20.597.000,00 ευρώ, αυτά προσδιορίζονται ως εξής:

Α) Δικαιούχοι είναι:

(α) οι Δήμοι νησιών με πληθυσμό έως 3.500 κατοίκους, σύμφωνα με τα στοιχεία πραγματικού πληθυσμού της τελευταίας απογραφής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής,

(β) οι Δήμοι που ορίζονται ως ορεινοί στο αρ.2B του Καλλικράτη όπως αυτό τροποποιήθηκε με το αρ.3 του Κλεισθένη, με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκους.

Β) Από το συνολικό ποσό κατανομής:

(α) 14.960.000,00 € κατανέμονται ισόποσα σε κάθε δικαιούχο Δήμο,

(β) 5.637.000,00 € κατανέμονται σύμφωνα με τα στοιχεία πραγματικού πληθυσμού της τελευταίας απογραφής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη είτε λειτουργικών τους δαπανών είτε για επενδυτικές τους δραστηριότητες και έργα.

Δείτε το ακριβές ποσό που θα λάβει έκαστος Δήμος:

airetos.gr/s

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here