Σημαντικά έργα στην Αρκαδία & Μεσσηνία από την Περιφέρεια & Εγκαινιάστηκε η πρώτη πτήση της SWISS από Γενεύη- Καλαμάτα

0

Δ.Τ. Πέτρος Τατούλης: Εργασίες αποκατάστασης στην Αρκαδία

Τη διακήρυξη δημοπρασίας του έργου «Εργασίες συντηρήσεων αποκατάστασης τοπικών βλαβών σε τάπητες, πρανή και τεχνικά έργα για την οδική ασφάλεια κατά τμήματα στο εθνικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας», προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Δ.Τ. Περιφέρεια Πελοποννήσου: Εγκαινιάστηκε η πρώτη πτήση της SWISS από Γενεύη- Καλαμάτα

Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 η πρώτη εμπορική απευθείας πτήση της SWISS από το Διεθνές Αεροδρόμιο Γενεύης προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Την πρώτη πτήση της SWISS LX 2358 με Bombardier CS300που προσγειώθηκε στις 09:55 τοπικής ώρας υποδέχθηκαν οχήματα της πυροσβεστικής δημιουργώντας υδάτινη αψίδα, όπως είθισται.

Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου μαζί με την Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Μπούζα Αντωνία υποδέχθηκαν το πλήρωμα και τους επιβάτες της πτήσης καλωσορίζοντας τους στη Μυθική Πελοπόννησο.

Την πτήση συνόδευσε ο διευθυντής προγραμμάτων της SWISS κ. Joël Dubuis, ο οποίος μετέβη με την πτήση της SWISS στην Καλαμάτα προκειμένου να εγκαινιάσει το δρομολόγιο και να συναντηθεί με την Αντιπεριφερειάρχη κα. Νικολάκου και να την ευχαριστήσει για τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Πελοπόννησος Α.Ε στην έναρξη των απευθείας πτήσεων για την ενίσχυση του προορισμού.

Η πτήση αυτή έρχεται να προστεθεί στις πτήσεις από Βρυξέλλες, Βιέννη Λονδίνο, Μόναχο κλπ, ενώ υπάρχουν δρομολόγια με πόλεις της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, Ιταλίας από συνολικά 26 διεθνείς προορισμούς.

Η απευθείας σύνδεση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με τη Γενεύη είναι το αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών και συνεργειών της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ιδιωτικές επιχειρήσεις και την ΤΕΜΕΣ, στην προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου να προσελκύσει ολοένα αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών από την Ευρώπη και όχι μόνο.

 

Δ.Τ. Πέτρος Τατούλης: Δύο σημαντικά έργα για τη Μεσσηνία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δύο σημαντικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την προκήρυξη σύμβασης του έργου «Συντήρηση-Οδική Ασφάλεια-Αποκατάσταση Κατολισθήσεων στην 82η Εθνική Οδό της ΠΕ Μεσσηνίας (τμήμα Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη) προϋπολογισμού 660.000,00 ευρώ και του έργου «Συντήρηση-Οδική Ασφάλεια στην 82η Εθνική Οδό της ΠΕ Μεσσηνίας (τμήμα Γιάλοβα-Ρωμανού), προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here