Σκουρλέτης: Ανακοίνωσε νέα ημερομηνία για νέο Καλλικράτη -Πότε θα γίνουν εκλογές & Προκήρυξη 3Κ/2018: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα αποτελέσματα

0

Μετά το Πάσχα τελικά θα κατατεθεί το ν/σ για τις αλλαγές στον Καλλικράτη, όπως διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης με συνέντευξη του, στο ραδιόφωνο 24/7.

Ωστόσο ο ίδιος σε παλαιότερες δηλώσεις του (Φεβρουάριο) είχε προαναγγείλει ότι το επόμενο δίμηνο (δηλαδή αρχές Απριλίου) θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Πλέον, όπως τόνισε, αυτό θα γίνει μετά το Πάσχα.

Πάντως στις 12 Μαρτίου 2018, είχε ανακοινώσει ότι σε δύο μήνες θα κατατεθεί στην τελική μορφή του, το νομοσχέδιο για το «νέο Καλλικράτη», μεταθέτοντας ουσιαστικά τη διαδικασία για τον Μάη.

Λίγες μέρες αργότερα ο κ. Σκουρλέτης, με νεότερες δηλώσεις του, στις 18 Μαρτίου 2018, είχε προαναγγείλει ότι το νομοσχέδιο για το νέο «Καλλικράτη» θα παρουσιαστεί μέχρι τέλος Μαρτίου και ότι μετά το Πάσχα θα ψηφιστεί. «Τέλη του μήνα θα έχουμε το νομοσχέδιο των θεσμικών αλλαγών ώστε μετά το Πάσχα να το ψηφίσουμε», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Τώρα έρχεται και δίνει νέο χρονοδιάγραμμα και υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί μετά το Πάσχα, χωρίς να ορίζει το χρόνο κατάθεσης του, φανερώνοντας ότι στους κόλπους του υπουργείου υπάρχει «αδυναμία» κατάρτισης της τελικής μορφής του νομοσχεδίου και κυρίως καθορισμού συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την κατάθεση και ψήφιση του.

Παράλληλα, ο υπ. Εσωτερικών, στην σημερινή συνέντευξη του, αναφέρθηκε και στην μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν αυτές θα γίνουν δηλαδή τον Νοέμβριο του 2019 απάντησε ότι αυτό που προέχει είναι να αποσυνδεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών με αυτές των ευρωεκλογών. «Η ταύτισή τους χρονικά αλλοιώνει το χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Άρα είναι εύλογο να μετατεθούν», είπε ο κ. Σκουρλέτης. Ο υπ.  Εσωτερικών αναφέρθηκε επίσης  στην σημαντικότητα της απλής αναλογικής, περιγράφοντας τη διαδικασία εκλογής των δημοτικών Αρχών.

Σκουρλέτης -Προκήρυξη 3Κ/2018: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα αποτελέσματα

Την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων και πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, προέβλεψε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «news 247», όπου τοποθετήθηκε για όλα τα καυτά θέματα του ΥΠΕΣ (Καλλικράτης, χρόνος εκλογών κ.α). 

Ο κ. Σκουρλέτης, επιβεβαίωσε επί της ουσίας, τον ΓΓ του ΥΠΕΣ, Κ. Πουλάκη που χτες ανακοίνωσε στη διάρκεια συνάντησης του με συμβασιούχους, ότι τα προσωρινά αποτελέσματα θα εκδοθούν μέχρι την Παρασκευή.

Ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών, αυτή τη φορά απέφυγε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «πρέπει» ως προς το χρόνο έκδοσης των προσωρινών πινάκων, αφού παρόμοια πρόσφατη αναφορά του, είχε εκληφθεί ως «υπόδειξη» προς το ΑΣΕΠ και έμμεση παρέμβαση στις διαδικασίες μιας Ανεξάρτητης Αρχής.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρχουν αποτελέσματα ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν και οι διαδικασίες των μόνιμων προσλήψεων που θα δώσουν τέλος και στην αγωνία των 71.012 υποψηφίων της προκήρυξης 3Κ/2018.

aftodioikisi.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here