Σκούρα τα πράγματα: Επανέρχεται από σήμερα η καθημερινή ενημέρωση για κορονοϊό

0

Αλλάζουν τα δεδομένα και πλέον επανέρχεται ξανά η καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό στην Ελλάδα από σήμερα Δευτέρα 8/6. Κάθε απόγευμα πάλι, η γραπτή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Κορονοϊός Ελλάδα: Καθημερινή θα είναι από σήμερα, Δευτέρα 8/6, η γραπτή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2».

Προειδοποίηση για τοπικά lockdown λόγω κορονοϊού

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι έχουν χτυπήσει το καμπανάκι για τα φαινόμενα συνωστισμού-συγχρωτισμού που παρατηρήθηκαν στη Μύκονο -όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε υπαίθριο μπαρ, αψηφώντας τις συστάσεις των ειδικών για αποφυγή του συνωστισμού λόγω κορωνοϊού – αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Κυβερνητικά χείλη και λοιμωξιολόγοι επισημαίνουν πως τέτοιες εικόνες ενδέχεται να προκαλέσουν νέα εξάπλωση του ιού, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση επανεμφάνισης πολλών κρουσμάτων δεν αποκλείονται τοπικά lockdowns σε νησιά ή περιοχές. Το ότι υπάρχει σχέδιο για τοπικό lockdown σε περίπτωση αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε κάποια δομή, σχολείο ή και ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές, όπως νομούς ή νησιά, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.«Δεν έχει φύγει ο κορωνοϊός. Μη χαλαρώνουμε», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Χαρδαλιάς: Καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία

«Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία, οι κανόνες είναι αδιαπραγμάτευτοι», τόνισε από την πλευρά του και ο Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στα φαινόμενα συνωστισμού στη Μύκονο.

«Δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν ότι είναι εκτός νόμου ή εκτός διαδικασιών. Αυτό δεν είναι επιτρεπτό, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία και το βασικότερο από όλα είναι ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε άπαντες ότι οι νόμοι, οι κανόνες, οι οδηγίες είναι για να τους ακολουθούμε όλοι», είπε ο υφυπουργός και συνέχισε: «Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι οι επιχειρηματίες ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μην τηρηθούν πρωτόκολλα, να μην τηρηθούν διαδικασίες και να έχουμε προβλήματα. Αυτό θα είναι σε κάθε περίπτωση εις βάρος της ίδιας της αγοράς. Άρα, όλοι ακολουθούμε πρωτόκολλα, κανόνες και δεν υπάρχει κανένας ο οποίος να εξαιρείται από αυτό».

Δείτε τι δήλωνε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην τελευταία ενημέρωση για τον κορονοϊό στους δημοσιογράφους στις 26/5:

Διαβάστε επίσης:

Σχέδιο για τοπικά lockdown έχει η κυβέρνηση – Η προειδοποίηση για τη Μύκονο

Χαρδαλιάς για Μύκονο: Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στη δημόσια Υγεία

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here