Στα έργα πολιτισμού δε χωρούν (οικονομικά και πολιτικά) παιχνίδια κύριε Νίκα

2

“Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί: Κύριε Νίκα.

Η ψευδολογία, η συκοφαντία, και η προπαγάνδα ταυτίζεται αποκλειστικά με τη δική σας παρουσία, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Λυπόμαστε γιατί συνεχίζετε την ιδία απαράδεκτη πολιτική σας συμπεριφορά και μετεκλογικά.

Σε ότι αφόρα τη δημόσια συνάντησή σας με τον κύριο Μπένο και τη δημόσια άποψή σας για την ΜΚΟ “ΔΙΑΖΩΜΑ”, όπου με περίσσιο πολιτικό θράσος αναφέρετε ότι δεν είχε οικονομικό αντικείμενο, σας υπενθυμίζουμε ότι (όπως πολύ καλά άλλωστε γνωρίζετε), η συνεργασία του Διαζώματος με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος έχουν αναφορά σε εκατομμύρια ευρώ στα αντίστοιχα  ΠΕΠ του ΕΣΠΑ των δύο περιφερειών.

Η προκλητική, και εχθρική σας στάση απέναντι στο σύνολο των αρχαιολόγων και του υπουργείου πολιτισμού αποδεικνύει την πλήρη αγνοία σας σε σχέση με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την διαχείριση του πολίστικου μας αποθέματος.

Οφειλετε επίσης να γνωρίζετε κ. Νίκα ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία, θεσμικού επιπέδου, με το υπουργείο πολιτισμού και τις αρμόδιες εφορείες αρχαιοτήτων της Πελοποννήσου υλοποιεί έργο άνω των 55 εκατομμυρίων ευρώ, για την προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος, χωρίς την διαμεσολάβηση οποιασδήποτε ΜΚΟ, με εξαιρετικά αποτελέσματα, προκειμένου να μην κατασπαταλώνται ευρωπαϊκοί πόροι και να υπάρχει πάντα η εποπτεία και η σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων θεσμικών παραγόντων.

Σας συνιστούμε να είστε περισσότερο προσεκτικός όταν αναφέρεστε σε τόσο σημαντικά  θέματα.

Σε ότι αφορά τους ατυχείς σας υπαινιγμούς για τους “Δρόμους Πολιτισμού Αργολίδος”, εκτιμούμε ότι θα έχετε ενημερωθεί σχετικά από τον εμπνευστή και υπεύθυνο για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, σύμφωνα με τα όσα εσείς δημοσιοποιήσατε από την πρόσφατη συνάντησή σας”.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κύριε Περιφερειάρχα έχετε καιρό ακόμα, από σας εξαρτάται , σας παρακαλούμε ανοίξτε οριστικά και αμετάκλητα το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους, η πρόφαση της ρωγμής φτιάχτηκε το 2015, και επιτέλους ανοίξτε τον ταλαίπωρο “Ιερό Χώρο” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων , που ειχε κλειδοαμπαρωθεί αναιτιολόγητα χωρίς απόφαση για δέκα χρόνια από το ΥΠΠΟΑ .

    Πρόσφατα με απόφαση της ΕΦΑΑΡΚ, δελτίου τύπου της 23ης Μαίου 2019, για στάχτη στα μάτια άνοιξαν προσωρινά ο “Αύλειος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους (Σχολή Καρυτσιώτη) και χώρος της Β΄ Εθνοσυνέλευσης, έως 31-12-2019.” Κάλλιο αργά παρά ποτέ, χαιρόμαστε σήμερα που το ΥΠΠΟΑ με τη πρόσφατη παραπάνω απόφαση ύστερα απο 4 χρόνια αναθεώρησε την αναιτιολόγητη δικαιολογία του και τελικά συμφώνησε με τον κοινό νου ο χώρος δεν είναι πια “ενιαίος “.

    Ο κοινός νους τελικά θα επικρατήσει ….Μην αφίσετε τον κ. Νίκα να ανοίξει τους χώρους……….

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here