Στην εκπομπή «Εσύ έχεις τον λόγο!» καλεσμένοι εκπρόσωποι του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Μελιγού”

3

Στην εκπομπή «Εσύ έχεις τον λόγο!» οι  σημερινοί καλεσμένοι του Φώτη Τζιβελόπουλου ήταν εκπρόσωποι του συνδυασμού “Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Μελιγού” .Οι υποψήφιοι σύμβουλοι για τ/κ Μελιγούς, κυρία Αδάμη Αικατερίνη και οι κ.κ Καμπύλης Παναγιώτης & Σκαρπέλος Παναγιώτης.

Δείτε παρακάτω τις απαντήσεις που έδωσαν τόσο για την δημιουργία του  συνδυασμού ,καθώς και τί θα κάνουν την επόμενη ημέρα αν εκλεγούν…

Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία με όλους,ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Δείτε παρακάτω όλους τους υποψηφίους καθώς και τις προτάσεις του συνδυασμού.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΓΟΥ

 1. Αδάμη Αικατερίνη του Δημητρίου (Καθηγήτρια Φυσικομαθηματικής – Πληροφορικής)
 2. Γκικοπούλου Σακελλαρίου Γεωργίτσα του Δημητρίου (Πρώην κοινοτική σύμβουλος)
 3. Καμπύλης Παναγιώτης του Δημητρίου (Ελεύθερος επαγγελματίας)
 4. Ράλλιος Γεώργιος του Δημητρίου (Εργοδηγός ναυπηγείων)
 5. Σκαρπέλος Παναγιώτης του Γεωργίου (Δάσκαλος)

Αγαπητές Μελιγιώτισες και Μελιγιώτες ,

Ο συνδυασμός μας αποτελείται από ανθρώπους  που αγαπούν το χωριό μας , τη Μελιγού, και νοιάζονται για την πρόοδο των ανθρώπων της και την προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου της.

Σκοπός μας είναι: να εργασθούμε με ήθος και διαφάνεια, επιμένοντας στην διεκδίκηση και παραγωγή των πόρων που δικαιούμαστε για την πρόοδο των κατοίκων και το καλό του χωριού μας. Είμαστε μεγάλο χωριό,μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες του Δήμου μας με επιφάνεια 25.000 στρ και ενιαίο γεωγραφικό χώρο Ορεινής (600μ.υψόμετρο)και Χειμερινής Μελιγούς (50μ. υψόμετρο), το οποίο είναι προικισμένο με πολλές φυσικές ομορφιές που χρειάζονται προστασία και φροντίδα. Διαθέτει πλούσιο πολιτιστικό ιστορικό, το οποίο στοχεύουμε να αναδείξουμε με τη συμμετοχή κάθε συμπολίτη μας.

Έχουμε τη διάθεση :

-Να διεκδικήσουμε πόρους και προγράμματα για το καλό του τόπου μας, σύμφωνα με προτεραιότητες που θα συνδιαμορφώνουμε με τους συμπολίτες μας .

-Να δίνουμε λύση στα καθημερινά προβλήματα του χωριού (καθαριότητα, αποχετεύσεις, ηλεκτροδότηση, ύδρευση, ασφάλεια έναντι φυσικών φαινομένων κ.ο.κ).

-Nα ενισχύουμε και να στηρίζουμε την αλληλεγγύη μας ως κοινωνία και να ενδυναμώνουμε την αυτοπεποίθηση των συμπολιτών μας.

– Να συνδράμουμε τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς του χωριού μας σε όλες τις νόμιμες επιδιώξεις τους και σε κάθε αντιξοότητα που παρουσιάζεται σε κάθε έναν.

-Να ενισχύουμε με κάθε μέσον την συνεκτικότητα των κατοίκων χωρίς αποκλεισμούς αποκρούοντας διχαστικές απόπειρες, οι οποίες είναι ξένες προς την ιδιοσυγκρασία κάθε Μελιγιώτη.

– Να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους πολιτιστικούς/αθλητικούς φορείς της Μελιγούς, να συνεργαζόμαστε μαζί τους, να αναγνωρίζουμε την προσφορά τους και να βοηθούμε τα έργα τους.

– Να εμπνέουμε τη νεολαία, να στηρίζουμε ηθικά και υλικά τους νέους μας στην προσπάθειά τους να χτίσουν το μέλλον τους, είτε επαγγελματικό είτε επιστημονικό.

– Να επιδιώκουμε την επικοινωνία και επανασύνδεση των απόδημων Μελιγιωτών με το χωριό της καταγωγής τους και την κατά το δυνατόν συνδρομή τους στους στόχους μας.

– Να αξιώσουμε από τη Δημοτική Αρχή την εκχώρηση αποφασιστικών αρμοδιοτήτων ώστε να μην είμαστε απλώς εισηγητές των έργων της Κοινότητάς μας, ούτε να κρυβόμαστε πίσω από το
“εμείς θέλουμε αλλά δε μας αφήνει ο Δήμος”.

 • Να κάνουμε τη Μελιγού Κοινότητα πρότυπο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Μια σειρά έργων που έχουμε κατά νου να διεκδικήσουμε άμεσα και να υλοποιήσουμε είναι:

 1. Ασχολία με την καθημερινότητα – καθαριότητα του χωριού.
 2. Σήμανση οδικού δικτύου Μελιγούς-Δημιουργία κόμβου σύνδεσης στην είσοδο γεφύρι πλακούλα του χωριού.
 3. Συντήρηση και επέκταση υδρευτικού – αδρευτικού δικτύου.
 4. Ανάπλαση του προαυλίου Προδρόμου και ανάδειξή του ως ιστορικής και κεντρικής Πλατείας της Κάτω Μελιγούς.
 5. Ανάπλαση του παλαιού νεκροταφείου με τρόπο που αρμόζει στην ιδιότητά του και στις μνήμες των κατοίκων. Συναφώς επέκταση του λειτουργούντος νεκροταφείου.
 6. Φροντίδα για τον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων της Κάτω ή Χειμερινής – Πάνω ή Ορεινής Μελιγούς.
 7. Διαπλάτυνση με κανόνες ασφαλείας της γέφυρας που οδηγεί στην είσοδο του χωριού από το Άστρος (πάρδουκα Γιοτσαλίτη).
 8. Αναπαλαίωση-αναστήλωση Παλαιού Υδραύλακα (Σούγελου) της Μελιγούς. Το ίδιο για το Μυλοβάγενο στον Αγιώργη και τα κτίσματα στο Καστράκι.
 9. Αναστήλωση του γκρεμισμένου παλαιού/βαυαρικού αποστραγκιστικού καναλιού Πόρτες Μελιγούς .
 10. Αποπεράτωση ανάπλασης του χώρου στον Άγιο Νικόλαο Κάτω Μελιγούς.
 11. Φροντίδα για την Ορεινή Μελιγού. Ενδεικτικά α) Η Είσοδος στο Χωριό, β) Η Διάνοιξη – συντήρηση μονοπατιών και χρήση τους για πεζοπορίες ή περιπάτους/εκδρομές, γ) Η συντήρηση και προβολή του Δημοτικού Σχολείου, δ) Η αποκάλυψη ερειπίων ιστορικού/αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
 12. Ασχολία με την υπάρχουσα μελέτη ανάπλασης αγροκηπίου.
 13. Ενασχόληση με την προστασία του χώρου στις Πόρτες Μελιγούς – όπου φύεται ο κρίνος της άμμου (προστατευόμενο διεθνώς είδος φυτού) και δημιουργία περιβαλλοντικού χώρου αναψυχής και επαφής με τη φύση ,τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.
 14. Προσπάθεια δημιουργίας λαογραφικού μουσείου (παλαιών αντικειμένων) και βιβλιοθήκης.

Είναι αυτονόητο αλλά πρέπει να επισημανθεί ότι είμαστε πρόθυμοι να συλλέγουμε τα προβλήματα των συγχωριανών μας και να τα προωθούμε για να λύνονται με τη συνεργασία Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Γνωρίζουμε ότι έργα σαν τα ανωτέρω για να γίνουν απαιτούν τη συμβολή του Δήμου, της Περιφέρειας και Κρατικών Υπηρεσιών. Είμαστε έτοιμοι να τα επιδιώξουμε και είμαστε βέβαιοι ότι πολλοί συμπατριώτες μας από το Δήμο μας θα συμπαρασταθούν στο έργο μας.

Τέλος, για να προωθήσουμε τη λύση των θεμάτων της Μελιγούς και των κατοίκων της χρειαζόμαστε και ζητούμε τη  στήριξή σας  στο συνδυασμό μας :

Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Μελιγού , στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Για του λόγου το αληθές για τις ομορφιές του τόπου μας και για κάποια απ’ τα προβλήματα που απαιτούν λύση, παραθέτουμε κολάζ φωτογραφιών  από το χωριό μας.

Μετά τιμής οι υποψήφιοι.

 

 

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θετική είναι η καταγραφή ζητημάτων που αφορούν στη Μελιγού και οποιαδήποτε πρόταση για το χωριό μας προς συζήτηση και προώθησή της προς υλοποίηση είναι ευπρόσδεκτη και δημιουργεί ελπίδα για το καλύτερο.

  Μεταξύ άλλων, στα σημεία 3 και 5 της ενότητας “Έχουμε τη διάθεση:” διαβάζουμε:
  “Nα ενισχύουμε και να στηρίζουμε την αλληλεγγύη μας ως κοινωνία και να ενδυναμώνουμε την αυτοπεποίθηση των συμπολιτών μας.”, και
  “Να ενισχύουμε με κάθε μέσον την συνεκτικότητα των κατοίκων χωρίς αποκλεισμούς αποκρούοντας διχαστικές απόπειρες, οι οποίες είναι ξένες προς την ιδιοσυγκρασία κάθε Μελιγιώτη.”

  Πώς θα υλοποιηθούν, θα αναρωτηθώ φωναχτά, τα διάφορα ζητήματα της Μελιγούς που έθεσε η εν λόγω ομάδα υποψηφίων συμβούλων, για τα οποία απαιτείται συλλογική-κοινωνική υποστήριξη και συνοχή επιδίωξης του στόχου, όταν δύο από τα μέλη της καθώς και συγγενείς δύο άλλων μελών της, έχουν στραφεί εναντίον οικογενειών στη Μελιγού (και σε δικαστικό επίπεδο) τροφοδοτώντας διχόνοιες και εμφυλίους στο χωριό; Σε ποιό “ήθος και διαφάνεια” αναφέρεται ο συνδυασμός “Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Μελιγού”;

  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

 2. Ο κ. Λάϊος στην τρίτη παράγραφο του σχολίου του, ανακατεύει τα προσωπικά του συμφέροντα με την επιθυμία ολόκληρου του χωριού να ενισχύεται η κοινωνία (αλληλεγγύη, συνεκτικότητα) και να τηρείται η νομιμότητα. Είμαι σταθερή στην ανάγκη συνεννόησης για όλα και λυπάμαι όταν κατασκευάζονται εχθροί εκεί που δεν υπάρχουν. Εμείς υποστηρίζουμε το συμφέρον του χωριού, όπως το εκφράζει η πλειοψηφία των κατοίκων. Δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε συνήγοροι σε κανένα ατομικό συμφέρον. Η Μελιγού δεν είναι χτεσινό χωριό, εκφράζεται με την ιστορία της στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι μνήμες της πλειοψηφίας των ανθρώπων που μαρτυρούν όσα βίωσαν.

 3. Από πότε κ.Αδάμη οι όποιες πλειοψηφούσες γνώμες κι απόψεις υποκαθιστούν ή αντικαταστούν νόμους της Ελληνικής πολιτείας,ή αποφάσεις εξ ολοκλήρου δεσμευτικές του ΕΔΑΔ ή δημόσια έγγραφα νομίμως υπογεγραμμένα και σφραγισμένα; Ξεχνάτε ότι στο χωριό σας υπάρχουν δυστυχώς ακόμη και σήμερα άτομα κι ομαδούλες που επιβιώνουν αυτοπροβαλόμενα ως σωτήρες και τιμητές της νομιμότητας και της ηθικής αλλά όταν αποδεικνύεται το άδικο της θέσης τους και το ματαιόδοξο των επεμβάσεων τους κι αφού έχουν προκαλέσει τόσα όσα προβλήματα και διχοστασίες τεχνιοντως εξαφανίζονται;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here