Στην εκπομπή “Εσύ έχεις το λόγο! στην “Ώρα του Δημάρχου” ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Καμπύλης, ενημερώνει για τα έργα σε εξέλιξη & την υποβολή 7 νέων φακέλων

0

Κατά την χθεσινή ενημερωτική εκπομπή “Εσύ έχεις το λόγο! “του Φώτη Τζιβελόπουλου στην ”Ώρα του Δημάρχου”, του υποβάλαμε τα παρακάτω ερωτήματα :

  • Αναπτυξιακά έργα  & έργα σε εξέλιξη…
  • Θέλω να μας κάνετε μια σύντομη αναδρομή σε έργα που είναι σε εξέλιξη, ποιά από αυτά παραλάβατε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και τα ολοκληρώνετε και ποιά από αυτά είναι δικά σας και ολοκληρώθηκαν στην χρονιά που διοικείτε τον Δήμο ή είναι σε εξέλιξη.?
  • Τελικά υπάρχει ο Φιλόδημος?
  • Πείτε μας τί γίνεται με την πλατεία Αγ.Ανδρέα; Τι γίνεται με τα άλλα έργα;(γήπεδα- σχολείο Μελιγούς- ανάπλαση Καλίτση, λιμάνι Αγ.Ανδρέα;)
  • Οι ζημιές που επέφερε ο Ζορμπάς έχουν αποκατασταθεί στα χωριά με την σχετική χρηματοδότηση που έχει δοθεί  για αυτόν τον σκοπό ;
  • Τι ενέργειες έχετε κάνει σχετικά με την γέφυρα του Τάνου και τις ζημιές που έχει υποστεί έχοντας αναδείξει το συγκεκριμένο πρόβλημα επανειλημμένα;
  • Θέλω να μου πείτε ,πόσους νέους φακέλους για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα έχετε υποβάλει από τον χρόνο που αναλάβατε και τι αφορούν.

Ο κ. Δήμαρχος απαντώντας στα παραπάνω ερωτήματα αναφέρθηκε σε ορισμένους φακέλους τους οποίους παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι είχαν ελλιπή στοιχεία για να υποβληθούν για χρηματοδότηση και για αυτό βγήκαν εκτός προθεσμίας.

Στην συνέχεια επισήμανε, ότι, με τον αρμόδιο δήμαρχο κ. Γ. Σαμαρτζή, η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει στις αναγκαίες διορθώσεις των φακέλων π.χ (Ανάπλαση Β’ Εθνοσυνέλευσης, ακτή Καλλίτση κ.α) και πως  περιμένουν την επόμενη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα  ”Αντώνης Τρίτσης” το οποίο έχει αντικαταστήσει τον «Φιλόδημο»

Αναφέρθηκε στην πλατεία του Αγ.Ανδρέα και είπε πως απορεί γιατί οι άνθρωποι οι οποίοι ψήφισαν την συγκεκριμένη μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας, σήμερα λένε άλλα! Ακόμη, δήλωσε πως είναι ανοικτός για διάλογο με την τοπική κοινωνία ,μετά από τις αναγκαίες κυκλοφοριακές αλλαγές που υπολείπονται για την υλοποίηση του έργου και για όποιες παρεμβάσεις προβλέπει το πρόγραμμα ότι μπορεί να γίνουν.

Σχετικά με το λιμάνι του Αγ.Ανδρέα τόνισε ,ότι τα ποσά που είχαν αναφερθεί από τον τότε γενικό γραμματέα στην προηγούμενη δημοτική αρχή είναι ανύπαρκτα γιατί αφορούσαν όλα τα λιμάνια της Β.Κυνουρίας και του Κιβερίου. Επιπλέον ανακοίνωσε ,ότι η δημοτική αρχή έχει ήδη εξασφαλίσει ένα ποσό το οποίο θα διατεθεί για όλα τα λιμάνια της περιοχής. Επίσης δήλωσε ότι με την περιφέρεια θα υπάρξει χρηματοδότηση για υποθαλάσσιο φωτισμό του  λιμανιού του Π.Άστρους.

Για τις ζημιές του Ζορμπά είπε, ότι προχωρούν κανονικά και για την γέφυρα του Τάνου, ότι είναι σε συνεννόηση με την Περιφέρεια…

Ακόμα αναφέρθηκε σε εκκρεμότητες που αφορούσαν το κτηματολόγιο το οποίο τακτοποιήθηκε για να προχωρήσει στην επόμενη φάση καθώς έκανε και αναφορά για χρηματοδότηση 7 νέων φακέλων για έργα όπως φωτοβολταϊκά  πάρκα που θα εξασφαλίζουν επάρκεια για τον δημοτικό φωτισμό κ.α.

Για περαιτέρω λεπτομέρειες δείτε τα παρακάτω βίντεο

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής “Εσύ έχεις τον λόγο” : Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo kynouria

”Έργα σε εξέλιξη Νο 1

Πλατεία & Λιμάνι Αγ. Ανδρέα & άλλα λιμάνια

”Έργα σε εξέλιξη Νο 2

Λιμάνι Π.Άστρους- έργο Καλίτση-κτηματολόγιο κ.λ

Υποβολή 7 φακέλων για νέα έργα

Θα ακολουθήσουν  αύριο οι παρακάτω κατηγορίες

Αποκομιδή απορριμμάτων-Βιολογικός-πρωτογενής Τομέας-τουρισμός-πολιτισμός-αθλητικά-προβλήματα καθημερινότητας & κοινωνική πολιτική

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ