Στην Τρίπολη τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας & Άλλα νέα

0
Στην Τρίπολη τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 26 Mar 2021 01:43 AM PDT

Στην εκδήλωση που έγινε χθες Πέμπτη 25 Μαρτίου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, για την εθνική επέτειο της έναρξης της Επανάστασης του 1821, παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Μετά την δοξολογία στον ναό του Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου και την εκφώνηση του πανηγυρικού από τον Θανάση Χρήστου, καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμα, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού Κώστας Βλάσης, οι βουλευτές Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Σκαντζός, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεωργία Παναγοπούλου, όπως επίσης εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σε μια λιτή εκδήλωση στην έδρα της Περιφέρειας παρουσιάστηκαν οι προσωπογραφίες των 15 Μοραϊτών ηρώων της Επανάστασης του 1821

Posted: 26 Mar 2021 01:45 AM PDT

Οι δεκαπέντε πίνακες με προσωπογραφίες Μωραϊτών ηρώων της Επανάστασης του 1821 που έχουν αναρτηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, παρουσιάστηκαν χθες Πέμπτη 25 Μαρτίου από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, σε μια λιτή -λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό- εκδήλωση, μετά τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην αρκαδική πρωτεύουσα για την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας.

“Πατριωτισμός είναι η γνώση της ιστορίας, η αγάπη στην πατρίδα και η διάθεσή μας να υπηρετήσουμε αυτό τον τόπο” σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι σταδιακά θα αρχίσει να “ξεδιπλώνονται” οι δράσεις που έχει σχεδιάσει η Περιφέρεια για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, αναδεικνύοντας τον κεντρικό ρόλο του Μοριά στην εξέλιξη της εθνικής μας υπόθεσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και έκαναν δηλώσεις, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, οι βουλευτές Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος -αντιπρόεδρος της Βουλής- και Γιώργος Παπαηλιού, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο καθηγητής της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάσης Χρήστου,

Τους πίνακες φιλοτέχνησε η -παρούσα επίσης στην εκδήλωση- καταξιωμένη εικαστικός Μαριλύ Ξαγά για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των ευρύτερων δράσεων που έχουν σχεδιαστεί εκ μέρους της για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821.

Από την πλευρά του, ο ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη σε θέματα πολιτισμού, οικονομολόγος – συγγραφέας, Πέτρος Σαραντάκης αναφέρθηκε δι’ ολίγων στο βιογραφικό καθενός από τους ήρωες στις προσωπογραφίες, δηλαδή των Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Παπαφλέσσα, Νικηταρά, Μητροπέτροβα, Παναγιώτη Γιατράκου, Παναγιώτη Κεφάλα, Κανέλλου Δεληγιάννη, Πλαπούτα, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, Ιωάννη Νοταρά, Ηλία Μαυρομιχάλη ή Μπεζαντέ, Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, Στάικου Σταϊκόπουλου και Δημήτριου Τσώκρη.

Δελτίο πιστοποίησης τιμών υγρών καυσίμων από 23/03/2021 έως 25/03/2021 ανά περιοχή Π.Ε. Αρκαδίας

Posted: 26 Mar 2021 08:45 AM PDT

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ

Posted: 26 Mar 2021 06:29 AM PDT

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ

Με την υπ’αριθμ. Φ26.2/78901/24-03-2021 (ΑΔΑ: ΨΞΜΧ7Λ1-35Σ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας (Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Αρκαδίας), χορηγήθηκε άδεια διανομής εμφιαλωμένου υγραερίου στον Επαμεινώνδα Τρυφωνόπουλο του Γεωργίου, με έδρα στο 2ο χλμ. Ε.Ο.Τρίπολης – Πύργου σε εκτός ορίων οικισμού θέση της Τ.Κ.Μερκοβουνίου Δ.Ε.Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης Νομού Αρκαδίας.

Η παραπάνω άδεια χορηγήθηκε στα πλαίσια των διατάξεων του Ν.3054/2002 όπως ισχύει, σε συνδυασμό με αυτές της Υ.Α.Δ2/16570/2005 (ΦΕΚ 1306 Β’) όπως ισχύει, με την επιφύλαξη της τήρησης των ειδικών όρων του άρθρου 22 και των γενικών όρων του άρθρου 18 αυτής .

Με την παρούσα δημοσιοποίηση θεωρείται ότι έλαβε γνώση κάθε ενδιαφερόμενος, ο οποίος, εφόσον δικαιολογεί έννομο συμφέρον, έχει τη δυνατότητα άσκησης διοικητικής προσφυγής κατά της παραπάνω απόφασης, η οποία ασκείται ενώπιον του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης.

Πρόσκληση υποβολής προσφορών για Τεχνικό Έλεγχο Οχημάτων της Π.Ε.Κορινθίας

Posted: 26 Mar 2021 05:12 AM PDT

Σας γνωρίζουμε ότι η Π.Ε. Κορινθίας προτίθεται να αναθέσει τον τεχνικό έλεγχο οχημάτων της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού με τη διαδικασία απ΄ ευθείας ανάθεσης. Για το λόγο αυτό καλούμε τα ενδιαφερόμενα ιδιωτικά ΚΤΕΟ του Ν. Κορινθίας να υποβάλλουν έντυπες πρωτότυπες προσφορές για τους κάτωθι αναφερόμενους ελέγχους έως τις 01-04-2021 και ώρα 14: 30 μ.μ. στο ( γραφείο 22).
1. Περιοδικός έλεγχος για 2 ( δύο ) επιβατικά αυτοκίνητα.
2. Κάρτα Καυσαερίων για 3( τρία ) επιβατικά αυτοκίνητα.
3. Κάρτα Καυσαερίων για 1 ( ένα ) επιβατικό αυτοκίνητο τύπου τζιπ.
4. Περιοδικό έλεγχο για 1 ( ένα ) αγροτικό αυτοκίνητο.
5. Κάρτα Καυσαερίων για ( 1 ) αγροτικό αυτοκίνητο.

Δείτε την ανακοίνωση

Ανακοίνωση υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1/2021 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Π.Ε. Αργολίδας

Posted: 26 Mar 2021 05:09 AM PDT

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δείτε την Ανακοίνωση

Δείτε το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΣΟΧ 02.12.2019

Δείτε το ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 26-03-2021

Posted: 26 Mar 2021 02:13 AM PDT

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 26-03-2021

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Περίληψη διακήρυξης διαγωνισμού για την ανάθεση υλοποίησης του έργου: «Παροχή υπηρεσιών για τον έλεγχο έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2021 στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας», ποσού των 66.289,31 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 13 % (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: 58.663,11 € ).

Posted: 26 Mar 2021 12:46 AM PDT

Περίληψη Διακήρυξης Ηλεκτρονικού ανοικτού άνω των ορίων Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για το έργο «Ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους ψεκασμό ελαιοδένδρων στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2021 της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας

Posted: 26 Mar 2021 12:42 AM PDT

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here