Στον Ακάθιστο Ύμνο, στην μητρόπολη Αθηνών, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας & Άλλα νέα…

0
Στον Ακάθιστο Υμνο, στην μητρόπολη Αθηνών, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 24 Jul 2020 01:17 PM PDT

Στην ακολουθία του Ακάθιστου Υμνου που εψάλη απόψε στην Μητρόπολη της Αθήνας, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η ακολουθία -στην οποία συγχοροστάτησαν οι επίσκοποι Ευρίπου Χρυσόστομος και Ωρεών Φιλόθεος, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, συμπροσευχόμενου του μητροπολίτη Λαοδικείας Θεοδώρητου- αποτέλεσε ένδειξη πένθους για την Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη, η οποία από σήμερα λειτουργεί ως τζαμί.

Ο Ακάθιστος Υμνος εψάλη απόψε σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας, οι καμπάνες των οποίων χτυπούσαν πένθιμα.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, νωρίτερα σήμερα, η Αρχιεπισκοπή, χαρακτήριζε την σημερινή ημέρα ως “ημέρα πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό”.

Ξεκίνησε η καταγραφή στην πυρόπληκτη ανατολική Κορινθία

Posted: 24 Jul 2020 11:23 AM PDT

Επιτροπή την οποία όρισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου αρχίζει ήδη την καταγραφή στην ανατολική Κορινθία των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά, σε κάθε επίπεδο, τόσο για την αποζημίωση ιδιωτών, όσο και για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

Η καταγραφή στην ανατολική Κορινθία, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με εισήγηση της Περιφέρειας, εκτιμάται -όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας- να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, όταν και αναμένεται να παραδοθεί στον περιφερειάρχη το σχετικό πόρισμα.

Οσον αφορά το μέτωπο της πυρκαγιάς, η κατάσταση σήμερα Παρασκευή 24 Ιουλίου, θεωρείται ότι βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο, καθώς δεν υφίστανται πλέον ισχυροί άνεμοι που καθιστούσαν ακόμα δυσχερέστερο το έργο της πυρόσβεσης.

 

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΓΕΙΣΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

 

Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) ενεργοποίησε ως Εθνικό Σημείο Επαφής την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή των Κεγχρεών στην Κορινθία.

Η διαδικασία, μετά από σχετική εντολή του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, εφαρμόζεται στην περιοχή της Κορινθίας που επλήγη από την πρόσφατη δασική πυρκαγιά και στόχο έχει την υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΠΠ “το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ενωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους”.

Διαφωνεί με τις ανεμογεννήτριες στη Ζήρεια ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 24 Jul 2020 11:23 AM PDT

“Τασσόμαστε ως Περιφέρεια στο πλευρό τους και -στον βαθμό που μπορούμε να επηρεάσουμε τα πράγματα- δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον συγκεκριμένο χώρο”.

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που σήμερα Παρασκευή 24 Ιουλίου, είχε στην Τρίπολη, με επιτροπή από την περιοχή της Ζήρειας στην Κορινθία, τα μέλη της οποίας του μετέφεραν τις ενστάσεις τους ως προς την ενδεχόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην εν λόγω περιοχή.

Τα μέλη της επιτροπής, τα οποία συνόδευε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Δέδες, επικεφαλής του συνδυασμού της ελάσσονος αντιπολίτευσης “Νέοι Δρόμο για την Πελοπόννησο”, εξήγησαν ότι ο χώρος που προορίζεται για εγκατάσταση ανεμογεννητριών περιλαμβάνεται σε περιοχή Natura, ενώ παράλληλα διαθέτει εξαιρετική τουριστική προοπτική.

“Συμφώνησα μαζί τους ότι η περιοχή τους έχει τουριστική κατεύθυνση με προοπτικές που εξελίσσονται πολύ καλά. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να υπάρξει καμία βλαπτική προς το περιβάλλον ενέργεια” τόνισε ο περιφερειάρχης και υπογράμμισε:

“Η χώρα μας έχει πολλά βουνά στα οποία δεν προκύπτουν ανάλογες προοπτικές και ως εκ τούτου προσφέρονται περισσότερο για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, τις οποίες θα πρέπει να αποφεύγουμε να εγκαθιστούμε εκεί που αναμένουμε εισοδήματα και θέσεις εργασίες από άλλη πηγή”.

Στήριξη της Περιφέρειας στην γιορτή σύκου στον Πολύλοφο

Posted: 24 Jul 2020 11:21 AM PDT

Η γιορτή του σύκου, η οποία πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο στον Πολύλοφο της Μεσσηνίας, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε στην Τρίπολη -σήμερα Παρασκευή 24 Ιουλίου-, με τον πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου του εν λόγω χωριού Θανάση Αναστασόπουλο.

Σημειώνεται ότι η φετινή εκδήλωση, λόγω των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού θα γίνει διαφορετικά.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η εν λόγω εκδήλωση, “έχει και θα έχει την διαρκή υποστήριξη της Περιφέρειας, καθώς προβάλει ένα δυναμικό προϊόν τόσο για τη Μεσσηνία, όσο και για τη Λακωνία”.

Παράταση προθεσμίας για τις προτάσεις που αφορούν δημιουργία ΣΥΔ (Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης)

Posted: 24 Jul 2020 11:19 AM PDT

Παρατάθηκε μέχρι τις 28 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή από ενδιαφερόμενους προτάσεων για “Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ)”, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΠΕΛ86 που εκδόθηκε στο πλαίσιο του Ε.Π. Πελοποννήσου 2014 – 2020.

Η πλήρης ανακοίνωση για την παράταση δημοσιοποιείται εδώ.

Συναντήσεις στην Π.Ε. Αργολίδας σχετικά με τις εκδηλώσεις της Περιφέρειας για την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821

Posted: 24 Jul 2020 11:15 AM PDT

Στo πλαίσιo της προετοιμασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις εκδηλώσεις της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου -πρόεδρος της Επιτροπής για τις εν λόγω εκδηλώσεις-, μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα και τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Χάρη Βυτινιώτη, επισκέφθηκαν σήμερα. Παρασκευή 24 Ιουλίου, την Π.Ε. Αργολίδας.

Από κοινού με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο -μέλος, επίσης της Επιτροπής για τις εκδηλώσεις- και τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη συνοδευόμενοι και από τον κοινωνιολόγο Γιώργο Κόνδη, μέλος της Επιτροπής, είχαν συναντήσεις με φορείς της Αργολίδας.

Συγκεκριμένα, έγιναν επισκέψεις:

α) Στην Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας και Πολιτισμού, όπου ο αντιπρόεδρος Τάσος Τσάγκος ενημέρωσε για τις δραστηρίοτητες της βιβλιοθήκης και ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες συνεργασίας για την ανάδειξη της συμμετοχής της Αργολίδας στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα.

β) Στο εργαστήριο κατασκευής ενδυμάτων “Αριστοτέχνημα” στο Αργος, όπου ο δημιουργός και σχεδιαστής Αριστείδης Τζονευράκης –οποίος προβαίνει στην παραγωγή παραδοσιακών φορεσιών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας- ενημέρωσε για την τέχνη και την τεχνική του “Ελληνοράπτη”.

γ) Στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα, όπου οι υπεύθυνοι ξενάγησαν τα μέλη της ομάδας στις εκτιθέμενες συλλογές και ιδιαίτερα σε ό,τι έχει σχέση με τις ενδυμασίες της εποχής της Επανάστασης και γενικά του 19ου αιώνα. Ακολούθησε συζήτηση με την δημιουργό του Ιδρύματος Ιωάννα Παπαντωνίου, στο Κέντρο Ερευνας του ΠΛΙ, κατά την οποία εξετάστηκε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την Περιφέρεια για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Επανάσταση, ενώ ζητήθηκε από το εν λόγω ίδρυμα να συνδράμει στην έναρξη των εκδηλώσεων, η οποία θα σηματοδοτηθεί μέσω του περιπτέρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

δ) Στο παράρτημα Ναυπλίου της Εθνικής Πινακοθήκης, όπου η υπεύθυνη Λαμπρινή Καρακούρτη ενημέρωσε σχετικά με τις επετειακές δράσεις της Πινακοθήκης, εξαιρετικά πολυποίκιλες και σημαντικές για την Αργολίδα, αλλά και όλη την Πελοπόννησο.

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των συναντήσεων, η πρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτα Σπυριδάκου εξέφρασε ενθουσιασμό “από την προθυμία όλων να συνδράμουν την προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην διοργάνωση των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης”.

Στα 206 παραμένουν τα κρούσματα του κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 24 Jul 2020 11:10 AM PDT

Δεν αναφέρθηκε κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού, χθες Πέμπτη 23 Ιουλίου, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία ο αριθμός των προσβληθέντων παραμένει 206.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής:

“Δεν αναφέρονται νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, παραμένει στην Περιφέρεια μας διακόσιοι έξι (206) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: έξι (6) + ένα (1) εισαγόμενο: (7)* και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο εκατόν εξήντα εννέα (169) αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2) και δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3) + ένα (1) – ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου

ΠΕ Κορινθίας: δεκαεπτά (17)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)** αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1) εισαγόμενο σε πύλη εισόδου και δεν

προσμετρούνται άλλα δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου**

ΠΕ Μεσσηνίας: δεκατέσσερα (14)*** + δύο (2) εισαγόμενα: σύνολο δεκαέξι (16) αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)***

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν δώδεκα άνδρες (112) και ενενήντα τέσσερις γυναίκες (94).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων δεκατέσσερα (14) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε είκοσι επτά (27). Τρεις εκ των νοσηλευόμενων εξήλθαν από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 23/07/2020 ώρα 15:00) και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

 

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

 

Την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας

Posted: 24 Jul 2020 11:08 AM PDT

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, η στελέχωση συνολικά των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 24 Ιουλίου, ήταν η εξής:

Σε σύνολο 803 υπαλλήλων, απουσίασαν 186 λόγω αδειών.

 

Αναλυτικά, την στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας σήμερα, ανά Περιφερειακή Ενότητα, μπορείτε να δείτε εδώ:

Δελτίο παρουσίας υπαλλήλων 24 Ιουλίου 2020

Υπογραφή σύμβασης για το Σπάρτη – Πλατάνα – Σκούρα

Posted: 24 Jul 2020 11:06 AM PDT

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουλίου, στην Τρίπολη, η σύμβαση για το έργο παραλλαγής της επαρχιακής οδού Σπάρτη – Πλατάνα – Σκούρα.

Ο προϋπολογισμός του έργου, στην υπογραφή της σύμβασης για το οποίο ήταν παρών και ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here