Στο 2ο Ελληνο – Ρωσικό Φόρουμ στην Χαλκιδική η Περιφέρεια Πελοποννήσου

0

Στο 2ο Ελληνο- Ρωσικό Φόρουμ συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που έλαβε χώρα στις 10-11 Ιουνίου στη Χαλκιδική και είναι ενταγμένο στις δράσεις του Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας 2018.

Στο Φόρουμ απεύθυνε χαιρετισμό η Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά  και ο Αναπληρωτής Επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού Ρωσίας Rostourism, κ. Sergey Korneev.  Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Ελληνικών Περιφερειών, εκπρόσωποι 12 Ρωσικών Ομοσπονδιών κυρίως Υπουργοί και Υφυπουργοί, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της Ρωσικής τουριστικής βιομηχανίας όπως επίσης και ο Πρόεδρος της Mouzenidis Group κ. Μπόρις Μουζενίδης. Eκπρόσωποι Ρωσικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και η Πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων της Αγίας Πετρούπολης κάλυψαν το σημαντικό γεγονός.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα. Νικολάκου παρουσιάζοντας τον προορισμό «Πελοπόννησος» έδωσε έμφαση στα ιστορικά και πολιτιστικά γεγονότα και πρόσωπα που συνδέουν τη Ρωσία με την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα τη Ναυμαχία του Ναυαρίνο με το Ναύαρχο Χέυδεν, τον Ιωάννη Καποδίστρια και το Ναύπλιο και τη κοινή θρησκευτική βυζαντινή κληρονομιά, με ειδική αναφορά στην καστροπολιτεία του Μυστρά, στα ασκηταριά και τα μοναστήρια της Αρκαδίας καθώς και τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Κορινθία. Στη συνέχεια ο επιστημονικός συνεργάτης Βαρελάς Σωτήρης ανέπτυξε συγκεκριμένα εμπειρικά προϊόντα όπως ο προσκυνηματικός, ο ιατρικός- ιαματικός, ο αθλητικός και ο σχολικός τουρισμός στην Πελοπόννησο για τα οποία η Ρωσική πλευρά έχει εκφράσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι b2b συναντήσεις με εκπροσώπους των Ρωσικών Περιφερειών που ακολούθησαν, όπου συζητήθηκε η δυνατότητα συνέργειας και συνεργασίας στους κρίσιμους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού- αθλητισμού και της ενέργειας. Στόχος των συναντήσεων ήταν η ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων και η υπογραφή συγκεκριμένων Μνημονίων Συνεργασίας προς όφελος των Περιφερειών σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας.

Η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει δυναμικά την προσπάθεια της για την ανάπτυξη νέων συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο συμμετέχοντας ουσιαστικά σε όλα τα διεθνή φόρα με στόχο τη δημιουργία δικτύων προς όφελος του προορισμού Πελοπόννησος.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here