«Στο 59,2% η απορρόφηση για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου» & Αθλητικό κέντρο Νεάπολης…

0

ΔΤ: «Στο 59,2% η απορρόφηση για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Σε διευκρίνιση δημοσιεύματος της έγκριτης εφημερίδας «Θάρρος», σχετικά με την πορεία των εκχωρημένων κονδυλίων του ΠΑΑ στις Περιφέρειες, για την καλύτερη κατανόηση των αναγνωστών, διευκρινίζουμε τα εξής.

Η πρόοδος υλοποίησης των εκχωρηθέντων κονδυλίων από το ΥΠΑΑΤ στις Περιφέρειες δεν φαίνεται από τα στοιχεία του συγκεκριμένου πίνακα. Τα στοιχεία του πίνακα δείχνουν την συμμετοχή κάθε Περιφέρειας στην υλοποίηση του συνόλου των εκχωρηθέντων κονδυλίων σε όλες τις περιφέρειες

Τα εκχωρηθέντα κονδύλια ανά περιφέρεια διαφοροποιούνται σημαντικά με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που τέθηκαν το 2015.  Έτσι, τα ποσοστά υλοποίησης που αναφέρονται στον πίνακα, δεν εκφράζουν την αποτελεσματικότητα της κάθε περιφέρειας ως προς την υλοποίηση των εκχωρηθέντων. Εκφράζουν όμως την απορρόφηση σε σχέση με τις εντάξεις κάθε περιφέρειας και το ποσοστό αυτό για την περιφέρεια Πελοποννήσου είναι 59,2% (145,98: 246,75), ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό, που την κατατάσσει στην 5η θέση ανάμεσα στις 13 περιφέρειες.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, στο πλαίσιο της ΕΝΠΕ, έχει επιχειρηματολογήσει πολλάκις σχετικά με την ανάγκη ύπαρξης θεσμικού πλαισίου που θα εξασφαλίζει την υλοποίηση των εκχωρηθέντων αποκλειστικά από τις περιφέρειες, χωρίς την επιπλέον γραφειοκρατία του ΥΠΑΑΤ

 

Δ.Τ. Με υπογραφή Τατούλη γίνεται πραγματικότητα το σπουδαίο έργο του αθλητικού κέντρου Νεάπολης

Την προγραμματική σύμβαση για την ανέγερση του αθλητικού Κέντρου Νεάπολης, προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Δήμαρχος Μονεβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019.

«Ένα ακόμα σπουδαίο έργο για τη Λακωνία γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε «εξασφαλίσαμε την αναγκαία χρηματοδότηση και όλες τις προϋποθέσεις και το έργο πρόκειται άμεσα να δημοπρατηθεί. Η επιτυχία αυτή αποτελεί προϊόν της αγαστής, μεθοδικής και υπεύθυνης συνεργασίας μας με τη Δημοτική αρχή και θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες της Νεάπολης και της ευρύτερης περιοχής».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here