Συμβάσεις για 6 έργα στην Αρκαδία, προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας & Άλλα νέα

0
Συμβάσεις για 6 έργα στην Αρκαδία, προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

 

Posted: 25 Jun 2021 01:47 PM PDT

Συμβάσεις για 6 έργα στην Αρκαδία, με συνολικό προϋπολογισμό 1.540.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Παρασκευή 25 Ιουνίου.

Οι συμβάσεις αφορούν σε, α) τεχνικά έργα και ασφαλτόστρωση στον δρόμο προς Μονή Καλαμίου, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ, β) αποκατάσταση βατότητας στον επαρχιακό δρόμο Καστρί – Ωριά – Καράτουλα – Περδικόβρυση – Στόλος, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ, γ) συντήρηση και βελτίωση της εθνικής οδού Τρίπολης – Αργους, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ, δ) αποκατάσταση βατότητας στον δρόμο από διασταύρωση Βλαχέρνας – Χωτούσα – Λίμνη, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ, ε) ασφαλτόστρωση στον δρόμο Λεωνίδιο – Τσιτάλια, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ και στ) συντήρηση του Κτηνιατρείου με προϋπολογισμό 190.000 ευρώ.

Καταγράφηκαν 12 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 25 Ιουνίου

Posted: 25 Jun 2021 01:51 PM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 25 Ιουνίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 395.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 25 Ιουνίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 25 Ιουνίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 395, εκ των οποίων κανένα δεν εντοπίστηκε κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 420.295 (ημερήσια μεταβολή +0,1%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 38 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 578 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 239 (65,3% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.649 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 53 (ημερήσια μεταβολή -18,46%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 58 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 21, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.634 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 25 Ιουνίου καταγράφηκαν 12 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 11.097.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 4, στην Π.Ε. Αρκαδίας 0, στην Π.Ε. Κορινθίας 5, στην Π.Ε. Λακωνίας 2 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 1.

Πίστωση από το ΠΔΕ για την μαρίνα Μονεμβασιάς και το αθλητικό κέντρο Κυπαρισσίας

 

Posted: 25 Jun 2021 01:50 PM PDT

Πίστωση 2.852.590,46 ευρώ για 7 φετινά έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου εγγράφεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με σχετική απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Τσακίρη.

Στα εν λόγω έργα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η ολοκλήρωση των εσωτερικών κρηπιδωμάτων και του ακρομώλιου στον προσήνεμο μώλο της μαρίνας Μονεμβασιάς (1.800.000 ευρώ), η δημιουργία αθλητικού κέντρου στην Κυπαρισσία (317.407,32 ευρώ) και η συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου από την διασταύρωση της επαρχιακής οδού Νεάπολη – Βελανίδια προς Αγιο Νικόλαο, στον Δήμο Μονεμβασιάς.

Η συνολική πίστωση, στην εν λόγω απόφαση -η οποία αφορά σε δέκα έργα- ανέρχεται σε 6.376.590,46 ευρώ.

Σύσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα με κυβερνητικά στελέχη για αντιπλημμυρικά στα πυρόπληκτα Γεράνεια

 

Posted: 25 Jun 2021 01:49 PM PDT

Η αντιμετώπιση των κινδύνων που προκύπτουν μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές στα Γεράνεια αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης με κυβερνητικά στελέχη στην οποία μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Παρασκευή 25 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα στην σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, οι υφυπουργοί Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και στελέχη από τα υπουργεία και τις δύο Περιφέρειες, εξετάστηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει και καταγράφηκε η κατάσταση, όπως και οι απόψεις όλων των πλευρών.

Σε νέα σύσκεψη, που προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις και επιμερισμός ενεργειών και δράσεων για να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα και πιο αποτελεσματικά το πρόβλημα στην πυρόπληκτη περιοχή.

 
Μνημόνιο Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Μεγαλόπολης, ΑΜΟΤΟΕ και Αναπτυξιακής Αρκαδίας για τον διεθνή αγώνα motocross στη Μεγαλόπολη

Posted: 25 Jun 2021 01:44 PM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε σήμερα Παρασκευή 25 Ιουνίου, στην Τρίπολη -ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας- μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Μεγαλόπολης, την ΑΜΟΤΟΕ (Aθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας) και την Αναπτυξιακή Αρκαδία Α.Ε. ΑΟΤΑ, με θέμα την διεξαγωγή στη Μεγαλόπολη, το τριήμερο 30 Ιουλίου έως και 1η Αυγούστου, της παγκόσμιας αθλητικής διοργάνωσης Junior Motocross World Championship 2021.

Από την πλευρά του δήμου υπέγραψε ο δήμαρχος Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, της ΑΜΟΤΟΕ η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μαρία Τσεσμελή και εκ μέρους της Αναπτυξιακής Αρκαδίας ο πρόεδρός της Παναγιώτης Μπούρας.

Το μνημόνιο μπορείτε να δείτε εδώ.

Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης

Posted: 25 Jun 2021 01:42 PM PDT

Υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 25 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν περιλαμβάνεται και η προγραμματική σύμβαση για την αγορά οικοπέδου στην περιοχή της Βυτίνας, όπου η Περιφέρεια θα κατασκευάσει το Αθλητικό Κέντρο Γορτυνίας.

Ορισμός υπηρεσίας διαχείρισης Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης Πελοποννήσου 2021 – 2025

Posted: 25 Jun 2021 01:40 PM PDT

Με σχετική απόφασή του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προέβη στον ορισμό της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας, ως Υπηρεσίας Διαχείρισης του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης Πελοποννήσου 2021 – 2025.

Στην ίδια απόφαση επισημαίνεται ότι για τη χρηστή διαχείριση του προγράμματος και τη διάκριση των αρμοδιοτήτων, οι αρμοδιότητες διαχείρισης του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης Πελοποννήσου κατανέμονται στις οργανικές μονάδες της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ως εξής:

Α. Τμήμα Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής: Αρμόδια οργανική μονάδα για την άσκηση των αρμοδιοτήτων Προγραμματισμού και Αξιολόγησης του Προγράμματος η οποία στο εξής για τις ανάγκες του ΠΠΑ.Περιφέρειας Πελοποννήσου 2021 – 2025 (Μονάδα Α)

Β. Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων και Εργων: Αρμόδια οργανική μονάδα για την άσκηση των αρμοδιοτήτων διαχείρισης των Πράξεων του Προγράμματος η οποία στο εξής για τις ανάγκες του ΠΠΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου 2021 – 2025 (Μονάδα B)

Γ. Τμήμα Τεκμηρίωσης: Αρμόδια οργανική μονάδα για την άσκηση των αρμοδιοτήτων Οργάνωσης — Υποστήριξης του Προγράμματος η οποία στο εξής για τις ανάγκες του ΠΠΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου 2021 – 2025 (Μονάδα Γ).

Την σχετική απόφαση του περιφερειάρχη μπορείτε να δείτε εδώ.

Πίστωση 11,5 εκ για την επαγγελματική εκπαίδευση με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 25 Jun 2021 01:38 PM PDT

Η προϋπολογισμού 11.579.305 ευρώ πράξη “Αναβάθμιση των υποδομών δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης – εξοπλισμός” εντάχθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με δικαιούχο το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η πράξη αφορά  στην ενίσχυση των εργαστηριακών υποδομών στην επαγγελματική εκπαίδευση και επιπλέον, επιδιώκεται η δημιουργία θετικών συνθηκών και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών από όλους όσοι μετέχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Συνοπτικά, η εν λόγω πράξη προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση εργαστηριακού εξοπλισμού σε πιο κάτω 17 σχολικές μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

α) 1ο Ε.Κ. Καλαμάτας, β) 2ο Ε.Κ. Μεσσηνίας, γ) Ημερήσιο ΕΠΑΛ Γυθείου, δ) ΕΠΑΛ Μεσσήνης, ε) 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Νεμέας, στ) 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Βοιών, ζ) 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Μολάων, η) 1ο Ε.Κ. Αργους, θ) 1ο Ε.Κ.  Σπάρτης, ι) 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης, ια) 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αστρους, ιβ) 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Ναυπλίου, ιγ) ΕΠΑΛ Λεωνιδίου, ιδ) 1ο Ε.Κ.  Λουτρακίου, ιε) 1ο Ε.Κ. Κιάτου, ιστ) 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Κρανιδίου και ιζ) 1ο Ε.Κ. Τρίπολης.

Το ενδεικτικό χρονικό διάστημα υλοποίησης της πράξης είναι από τον Ιούνιο του 2022 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2023.

Την απόφαση του περιφερειάρχη μπορείτε να την δείτε εδώ.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον Γ. Τράγκα

 

Posted: 25 Jun 2021 01:35 PM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας δέχθηκε σήμερα Παρασκευή 25 Ιουνίου, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, τον πρόεδρο του νεοσύστατου κόμματος “Ελεύθεροι Ανθρωποι” Γιώργο Τράγκα.

Ο Γ. Τράγκας επισκέφθηκε την Τρίπολη στο πλαίσιο περιοδειών που πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here