Συμβασιούχοι-«Βοήθεια» στο σπίτι: Στους θεσμούς προσκρούει η μονιμοποίησή τους (φωτο)

0

Της κατάληψης προηγήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των συμβασιούχων με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Ιωάννης Αθανασίου, οι συμβασιούχοι προχώρησαν σε αυτή την κίνηση όταν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό, έφτασε πληροφορία από το υπουργείο Εργασίας ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων του προγράμματος από 1η Απριλίου 2018 αντί για 1η Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να μένουν μισθολογικά «ακάλυπτοι» για το πρώτο τρίμηνο του έτουςΣκουρλέτης: Επεξεργαζόμαστε σχέδιο για μετά το μνημόνιο

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης αποτελεί η μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, καθώς απασχολούνται στην ίδια θέση επί 15 έτη. Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται πρόταση για αποκατάσταση της εργασιακής σχέσης των συγκεκριμένων συμβασιούχων προκειμένου να κατατεθεί στους θεσμούς τον προσεχή Αύγουστο και με την προοπτική τυχόν μονιμοποίησή τους να μην θεωρηθει ότι είναι νέες προσλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι χθες με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο 247 ο κ. Σκουρλέτης είχε τονίσει ότι «Αναζητούμε τον κατάλληλο χρόνο και τρόπο για να αποκαταστήσουμε τον πραγματικό χαρακτήρα της εργασιακής τους σχέσης. Διότι όταν ένα εργάζται για 10-15 χρόνια δεν είναι συμβασιούχος.». Ειχε ωστόσο προσθέσει ότι αυτό «προσκρούει στη διάθεση των θεσμών να θεωρηθούν νέες προσλήψεις άρα δεν θα μπορείς να κάνεις προσλήψεις σε άλλους τομείς».

Να σημειωθεί ότι με δημοσίευμά της τον περασμένο Δεκέμβριο η aftodioikisi.gr είχε αποκαλύψει ότι η μονιμοποίηση έως 30.000 συμβασιούχων που εργάζονται επί σειρά ετών στο Δημόσιο θα επιχειρηθεί να προχωρήσει μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και με ορίζοντα το 2019

ΥΠΕΣ: Νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα

Σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών προαναγγέλει και νέα συνάντηση με τους εργαζόμενους την ερχόμενη εβδομάδα. Αναλυτικά: «Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, με τους εκπροσώπους  των Συλλόγων και των Σωματείων των συμβασιούχων εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, καθώς επίσης και εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ. Στη συνάντηση τέθηκαν από την πλευρά των εργαζομένων ζητήματα σχετικά με τους όρους και τις  συνθήκες απασχόλησής τους, με κύριο θέμα την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας.  Ο Υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι πρόκειται για ένα άδικο καθεστώς απασχόλησης το οποίο πρέπει να τερματιστεί. Συμφωνήθηκε να ακολουθήσει νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα, με τα συναρμόδια υπουργεία, τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ, προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα και να αποτιμηθούν οι υφιστάμενες επιλογές», καταλήγει το ΥΠΕΣ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της χεθσινής συενδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ ο Γ. Πατούλης υποστήριξε ότι «είναι παράλογο να μην έχουν μονιμοποιήθει άνθρωποι που εργάζονται 10 ή 15 χρόνια και να εργάζονται συνεχώς υπό καθεστώς ανασφάλειας, την ίδια ώρα μάλιστα που μονιμοποιούνται εργαζόμενοι που πέρασαν για μικρό διάστημα από τους δήμους».

aftodioikisi.gr/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here