«ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στα κοινά, καταθέτουμε τις προτάσεις μας»…Έλα και εσύ! στην εκπομπή «Εσύ έχεις τον λόγο!»

1

Αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες του τοπικού ιστότοπου astros-kynourianews.gr.

Συνδημότες και συνδημότισσες,

Μπορούμε όλοι να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ καθημερινά στα κοινά, ο καθένας από τη δική του σκοπιά και με τον δικό του τρόπο, έχοντας όμως ένα κοινό γνώμονα, την ανάδειξη του τόπου μας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, καθώς και των συμπολιτών μας.

Το astros-kynourianews.gr, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε δηλώσει, δημιουργήθηκε για να δώσει βήμα ελεύθερης έκφρασης σε όλους εσάς για να εκφράζετε δημοκρατικά τις απόψεις σας, είτε μέσα από άρθρα, είτε μέσα από  εκπομπές που οργανώνουμε, πάντα μέσα  στους κανόνες δεοντολογίας και ευπρέπειας με τους συνομιλητές μας.

Συνεχίζουμε δυναμικά την «Αντικειμενική και Ανεξάρτητη Ενημέρωση» πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, μη δημοσιεύοντας   ανώνυμα σχόλια,  που σκοπό έχουνε να αφήσουν εντυπώσεις , με γρίφους και υπονοούμενα, ευτελίζοντας πρόσωπα ,ή δημιουργώντας κλίμα υπέρ ή κατά κάποιου ,σπιλώνοντας πρόσωπα με πιθανές ανακρίβειες και ανταλλάγματα, κρυμμένοι πίσω από την «κουκούλα» της ανωνυμίας.

Εμείς  αντιθέτως , όλα αυτά τα χρόνια, ποτέ δεν φιμώσαμε  κανένα και ποτέ δεν κάναμε  μοντάζ  ,στα λεγόμενα των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δ/σ, και δημοτών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, θα συνεχίσουμε να  εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας και να κάνουμε τις προτάσεις μας για το καλό του τόπου μας ,καθώς και να μεταφέρουμε και τις δικές σας σκέψεις –προτάσεις- ανησυχίες και τα προβλήματα της καθημερινότητας που μας στέλνετε, κάνοντας πράξη την «Αντικειμενική και Ανεξάρτητη Ενημέρωση» των πολιτών.

Είμαστε έτοιμοι από  αυτό τον μήνα ,να ξεκινήσουμε  την καθιερωμένη εκπομπή «Εσύ έχεις τον λόγο!» που έχουμε καθιερώσει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στο Astros-kynourianews  

Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση  προς όλους ,για να οργανώσουμε ενημερωτικές  εκπομπές…

Προς: 1.Τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Καμπύλη για την « Ώρα του Δημάρχου»  να κάνει πράξη  «την νέα αρχή για τον δήμο μας ,γυρίζοντας σελίδα», να ενημερώνει κάθε μήνα τους δημότες για τα τρέχοντα θέματα, καθώς και να απαντάει σε ερωτήματα που θα συγκεντρώνουμε το προηγούμενο διάστημα, από τους δημότες και τις δημότισσες.

2.Τους κ.κ Αντιδημάρχους, Δ.Κατσή, Γ.Γαρδικίωτη,Γ.Σαμαρτζή και Ι.Καμπύλη, να ενημερώνουν τους πολίτες και να απαντούν σε ερωτήματα αρμοδιότητας τους.

3.Στους επικεφαλής και εκπροσώπους της Ελάσσονος  και Μείζονος αντιπολίτευσης, να καταθέτουν προτάσεις και τις διαφωνίες τους και να απαντούν σε ερωτήματα ,καθώς να οργανώσουμε και κατά αντιπαράθεση εκπομπές σε συγκεκριμένα θέματα, αν το επιθυμούν όλες οι πλευρές.

4.Προς τον πρόεδρο του Δ.Σ & τους δημοτικούς συμβούλους, καθώς και τους εντεταλμένους προέδρους επιτροπών και νομικών προσώπων.

5.Προς τον πρόεδρο και τα μέλη  της τ/κ Άστρους και  προς όλους τους προέδρους  των τ/κ του δήμου μας

6.Προς όλους τους  Συλλόγους, Αθλητικά Σωματεία και Φορείς της περιοχής…

7.Προς τους ενεργούς πολίτες  να καταθέσουν τις προτάσεις τους

8. Απευθύνουμε πρόσκληση και προς τους βουλευτές του νομού μας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το astros-kynourianews.gr επί της ουσίας ανήκει σε όλους όσους θέλουν να προβάλλουν και να προωθήσουν την ΘΕΤΙΚΗ πληροφορία για το καλό του τόπου μας , για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

 Θα ακολουθήσουν και άλλες εκπομπές, με εξαίρετους καλεσμένους …

Κατά την διάρκεια του μήνα, θα δίνετε  η δυνατότητα στους  πολίτες ,να εκφράσουν απορίες, απόψεις, προτάσεις  και παράπονα, στο email:  info@astros-kynourianews.gr  τα οποία θα μεταφέρουμε και θα απαντούν οι καλεσμένοι μας, στην ανάλογη εκπομπή…

Πιστεύουμε ότι δίνοντας βήμα σε όλους ,θα βοηθήσουμε θετικά με τις εκπομπές αυτές και την αρθρογραφία, καθώς θα ακούγονται ελεύθερα  όλες  οι απόψεις πάντα επώνυμα, δίνοντας το μήνυμα «στους γνωστούς- αγνώστους ανώνυμους & παπαγαλάκια» ότι θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε τον τόπο μας, όχι όμως για τους λίγους, αλλά για τους πολλούς!

Στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα, την αειφόρο ανάπτυξη με  επιχειρηματικά σχεδία και καινοτόμες ιδέες, για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Καθώς και την σωστή τουριστική προβολή του τόπου μας, με σχέδιο από ειδικό συνεργάτη Manager ,με στόχο την ανάδειξη και άλλων μορφών τουρισμού, όπως ο εναλλακτικός, θρησκευτικός, αθλητικός, ιατρικός τουρισμός, με απώτερο στόχο την παράταση της τουριστικής περιόδου ,για όλες τις εποχές του χρόνου.

Μόνο έτσι θα κρατήσουμε τους νέους μας στην περιοχή μας και να έχουν ένα καλύτερο αύριο στον τόπο που γεννήθηκαν.

Για αυτό τον λόγο επιλέξαμε και  τον τίτλο της εκπομπής

“Εσύ έχεις τον λόγο!”

ΓΙΑΤΙ

ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΛΟΓΟ! Πες μας τι προτείνεις! Η Γνώμη σου μετράει!

Για την διαχειριστική ομάδα του Astroskynourianews

 Της Κοιν.Σ.Επ. «Promo Kynouria»

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος την Δ.Ε

Φώτης Τζιβελόπουλος

 

 Εμείς σας παραθέτουμε τις παρακάτω προτάσεις που είχαμε κάνει, μαζί με αυτές των δημοτών,τις οποίες  είχαμε συγκεντρώσει προεκλογικά και  είχαμε αναφέρει σε άρθρο μας.

Θα θέλαμε σήμερα δημόσια να ακούσουμε, τις απόψεις τις νέας δημοτικής αρχής ,καθώς και της αντιπολίτευσης, μέσα από την εκπομπή “Εσύ έχεις τον λόγο!”για τις προθέσεις τους στα σημαντικά αυτά θέματα,για την σωστή ενημέρωση των πολιτών.

Εμείς διεκδικούμε για τον τόπο μας ως ενεργοί πολίτες τα παρακάτω :

 • Όραμα από την δημοτική αρχή και στρατηγικό σχέδιο, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τα προβλήματά του.
 • Η νέα δημοτική αρχή να βρίσκεται καθημερινά δίπλα στον πολίτη και κοντά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας, οργανώνοντας δράσεις που ενισχύουν την τοπική αγορά, φροντίζοντας παράλληλα  για την σωστή τουριστική προβολή και την επέκταση της τουριστικής περιόδου, καθ όλη της διάρκεια του έτους, με διάφορες μορφές τουρισμού, τον  εναλλακτικό και θρησκευτικό τουρισμό.
 • Άμεσο άνοιγμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους, ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Εύας, καθώς και όλων των άλλων μνημείων της περιοχής μας.
 • Μείωση  της γραφειοκρατίας, με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης από τον δήμο και εισπράττοντας λογικά δημοτικά τέλη….
 • Ολοκληρωμένη πολιτική αλληλεγγύης και την συγκρότηση ενός ισχυρού δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης ,με επέκταση και ανάπτυξη μόνιμων δημοτικών υποδομών για όσους χρειάζονται βοήθεια και την άμεση κατασκευή του Γηροκομείου.
 • Αναπτυξιακά έργα που θα αναβαθμίσουν την περιοχή και θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας για να κρατηθούν οι νέοι στον τόπο μας..
 • Να ξεκινήσουν άμεσα οι συνδέσεις του βιολογικού καθαρισμού με χαμηλές χρεώσεις και πολλές δόσεις των τελών σύνδεσης.
 • Έγκαιρη ,σωστή και ολοκληρωμένη συντήρηση  σε όλα τα  σχολεία , παιδικούς σταθμούς. και αθλητικούς χώρους…
 • Θέλουμε ένα καθαρό και φωτεινό δήμο, με αναπλάσεις και  φωτισμό των εισόδων αρχικά της έδρας του δήμου μας και στην συνέχεια σε όλα τα χωριά.
 • Ασφάλεια και αστυνόμευση   της περιοχής, ασφάλεια στους δρόμους και στα πεζοδρόμια! Κυκλοφοριακή ρύθμιση, άμεση εφαρμογή αποσυμφόρησης του κέντρου του Άστρους.
 • Ανακύκλωση στην πηγή ,που ενισχύει και καθιστά αποδοτικότερη την ανακύκλωση, που συνεπάγεται μείωση των δημοτικών τελών.
 • Σεβασμός των δημόσιων χώρων και τα δικαιωμάτων των πεζών, των ΑΜΕΑ κλπ .Εξασφάλιση ασφαλών  και πιστοποιημένων παιδικών χαρών.
 • Διαφάνεια στην λειτουργία του Δήμου και έντιμη διαχείριση των οικονομικών του.
 • Καλή συνεργασία δημοτικής αρχής και εργαζομένων, την πρόσληψη νέου προσωπικού, την ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου και υπηρεσίες «έξυπνης» πόλης….
 • Αξιοποίηση όλων των έντιμων και δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας μας…

Παρακαλούμε, στείλτε μας και τις δικές σας προτάσεις για να μας απαντήσουν  οι καλεσμένοι μας.

Επικοινωνία: info@astros-kynourianews.gr

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Προτείνουμε δύο θέματα για δημόσια συζήτηση

  1)Ο «Ιερός Χώρος » της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και η Σχολή Καρυτσιώτη του Αγιάννη και του παραρτήματος της στο Άστρος , που ήταν πριν διακόσια χρόνια κάτι σαν πανεπιστήμιο με τα σημερινά δεδομένα (δεν εννοούμε το Μουσείο που είναι άλλο πράγμα) είναι τα δύο σπουδαιότερα μνημεία που αναμφισβήτητα έχουμε στο δήμο μας, που παράξενα τα κρύβουμε από στραβομάρα μας μέχρι σήμερα, φαίνεται δεν μας ενδιαφέρει “η καλύβα μας”. Για τους φίλους συμπολίτες μας θέλουμε να τονίσουμε ότι ο «Ιερός Χώρος » και το αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους δεν είναι το ίδιο……
  Για περισσότερα δείτε τον συνδεσμο.
  https://www.astros-kynourianews.gr/%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8e%cf%82-%ce%ae%ce%bb%ce%b8%ce%b1%cf%84%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ac%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%80/

  2)Είναι ντροπή όλων μας ακόμα σήμερα να αναφέρονται στην ιστοσελίδα του δήμου μας Discover ΚΥΝΟΥΡΙΑ ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΣ ΓΗ αυτά που αναφέρονται στη σελίδα για Αξιοθέατα /Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία
  http://www.discoverkynouria.gr/el/sights/archaiological-sights-museums
  Archaiological Sights & Museums
  (Υπάρχουν φωτογραφίες και αναφορά μόνο για για τα παρακάτω: Αξιοθέατα /Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία )
  Ελληνικό (ή Τειχιό),Ίδρυμα Μνήμη «Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη»,Βίλα Ηρώδη Αττικού,Λιμάνι Αγίου Ανδρέα,Κάστρο Παραλίου Άστρους
  Δεν έχουμε σχόλια……….

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here