Συμφωνία EE – Pfizer/BioNTech για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίου

0

Συμφωνία για την προμήθεια 1,8 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου των Pfizer – BioNTech πρόκειται να κλείσει τις επόμενες μέρες η Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Εργαζόμαστε μαζί με τις Biontech/Pfizer  επί νέου συμβολαίου», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν. «Αυτό θα εξασφαλίσει 1,8 δισεκατομμύριο δόσεις για την περίοδο 2021-2023. Θα το κλείσουμε τις προσεχείς ημέρες. Θα διασφαλίσει τις αναγκαίες δόσεις για την χορήγηση ενισχυτικών δόσεων που θα αυξήσουν την ανοσία».

Παράλληλα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε την έγκριση της αύξησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της μονάδας παραγωγής εμβολίων  των Pfizer/BioNtech στην Πουρς του Βελγίου.

Η πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι η ΕΕ θα διαθέτει επαρκείς δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης από το Ιούλιο. Μέχρι σήμερα, ο στόχος που είχε ορισθεί από την Ενωση για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού ήταν το τέλος του καλοκαιριού

tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here