Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη & Άλλα νέα

0
Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη

Posted: 11 Dec 2020 01:00 PM PST

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Αρκάδα στην καταγωγή υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Κατά την συνάντηση, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υφυπουργό σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην Περιφέρεια, προσθέτοντας ότι αυτή έχει διαθέσει μέχρι τώρα περί τα 24 εκατομμύρια ευρώ για να συνδράμει τον τομέα της υγείας στην Πελοπόννησο, στον αγώνα που δίνει εναντίον του κορονοϊού covid-19.

Ο Π. Νίκας εξέφρασε την θέση ότι μετά την πανδημία θα πρέπει να επανεξεταστεί ο υγειονομικός χάρτης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου η κατάσταση -όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο περιφερειάρχης- “δεν είναι ούτε απλή, ούτε ρόδινη”.

Παράλληλα, μετέφερε και προς τον υφυπουργό το κύριο αίτημα της Περιφέρειας -προς τα υπουργεία Υποδομών και Υγείας-, το οποίο είναι η κατασκευή και λειτουργία σύγχρονου νοσοκομείου στην Αργολίδα, μεταξύ Ναυπλίου και Αργους, ένα έργο με προϋπολογισμό 50.000.000 ευρώ.

Δεν παρέλειψε ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, να επαναλάβει στον Β. Κοντοζαμάνη ότι θεωρεί “απαράδεκτο που η αυτοδιοίκηση, Περιφέρειες και δήμοι, δεν εκπροσωπούνται στα Δ.Σ. των νοσοκομείων, με συνέπεια η αυτοδιοίκηση να μην έχει γνώση σε πρώτο χρόνο των προβλημάτων που υπάρχουν κατά τόπους”.

Πρόσθεσε δε, ότι κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει πως “θα πρέπει να αποχωρήσουν από τα Δ.Σ. των νοσοκομείων αυτοί που έχουν απλώς οριστεί ως μέλη, χωρίς να εκπροσωπούν τίποτα, και να αντικατασταθούν με εκπροσώπους των Δημοτικών Συμβουλίων των πρωτευουσών και του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να έχουν λόγο στα θέματα της υγείας στην περιοχή τους”.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι “στην διάρκεια της πανδημίας καταδείχθηκε ότι το μείζον πρόβλημα αποτελεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη” και επανέλαβε ότι συμφωνεί με την πρόταση που κατατέθηκε, από το υπουργείο Εσωτερικώ,ν να αναληφθεί από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση η εν λόγω βαθμίδα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι όσα επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου προβληματίζουν και την κυβέρνηση, αλλά θα εξεταστούν όταν παρέλθει η έκτακτη ανάγκη που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Καταγράφηκαν 12 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

Posted: 11 Dec 2020 01:03 PM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 1.395.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 11 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 1.395 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 122.648, εκ των οποίων το 52,6% άνδρες.

5.076 (4,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 34.774 (28,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

583 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 169 (29,0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76,7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 711 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 102 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.472 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.392 (40,1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 12, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.069

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 6, στην Π.Ε. Αρκαδίας 4, στην Π.Ε. Κορινθίας 0, στην Π.Ε. Λακωνίας 1 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 1.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διεκδικεί επιστροφή συνολικού ποσού 1,3 εκ ευρώ από την “Πελοπόννησος” Α.Ε. ως “αχρεωστήτως καταβληθέντος”

Posted: 11 Dec 2020 01:03 PM PST

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, διεκδικεί από την “Πελοπόννησος” Α.Ε. την επιστροφή ποσού συνολικού ύψους 1.308.840,19 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στην σχετική απόφαση του περιφερειάρχη, η Περιφέρεια ζητεί την “επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσὠν από πλεονασματικές προγραµµατικές συμβάσεις που υλοποιήθηκαν για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τον φορέα υλοποίησης µε την επωνυμία Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ «Πελοπόννησος» Α.Ε.”.

Στο σκεπτικό της εν λόγω απόφασης επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, και “απόσπασμα από το Πρακτικό 13/5-10- 2020 του βιβλίου πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Ανώνυµης Εταιρείας ΟΤΑ «Πελοπόννησος» Α.Ε. σχετικά µε την ομόφωνη έγκριση των χρηματοοικονοµικών καταστάσεων της έκθεσης Διαχείρισης του Διοικητικού Συµβουλίου της χρήσης που έληξε την 31/12/2019 και των παρατηρήσεων” των ορκωτών λογιστών.

Συγκεκριμένα, από την “Πελοπόννησος” Α.Ε. διεκδικείται:

– Επιστροφή ποσού 300.077,79 ευρώ, ως αχρεωστήτως καταβληθέν, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Διεύθυνσης Οικονομικού αρμόδιας υπηρεσίας για την υλοποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις πλεονασματικές συμβάσεις που αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1. Η Δ/νση Οικονομικού οφείλει να γνωστοποιήσει στην εταιρεία σχετικό λογαριασμό.

– Επιστροφή ποσού των 898.396,62 ευρώ, ως αχρεωστήτως καταβληθέν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δια του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης υπολόγου διαχείρισης του Προγράµµατος Δημοσίων Επενδύσεων για τις πλεονασματικές συμβάσεις που αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2. Το Περιφερειακό Ταμείο οφείλει να φροντίσει για το θέµα αυτό και να γνωστοποιήσει στην Πελοπόννησος Α.Ε. Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ τις σχετικές ενέργειες και να ενημερώσει την Διεύθυνση Οικονομικού της Περιφέρειας για την επιστροφή του ποσού σε λογαριασµό που θα του υποδείξει η αναφερόμενη Διεύθυνση

-Επιστροφή ποσού των 110.365,76 ευρώ, ως αχρεωστήτως καταβληθέν, στο

Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης το οποίο οφείλει να φροντίσει για το θέµα αυτό και να γνὠστοποιήσει στην Πελοπόννησος Α.Ε. Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ τις σχετικές ενέργειες.

Την σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Π. Νίκα μπορείτε να την δείτε εδώ.

Υπογραφή του περιφερειάρχη Π. Νίκα στη σύμβαση για την συγκρότηση φακέλου δημιουργίας υδατοδρομίου στην Τάκα

Posted: 11 Dec 2020 12:59 PM PST

Υπογράφηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα η σύμβαση για την συγκρότηση του φακέλου δημιουργίας υδατοδρομίου στην λίμνη Τάκα, με δαπάνη περί τις 20.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η εν λόγω υποδομή να αποτελέσει το κεντρικό υδατοδρόμιο της Περιφέρειας, καθώς -όπως γνωστοποιήθηκε- σύμφωνα με την Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο ζήτημα στην χωροθέτηση του υδατοδρομίου.

Οι γραμμές που κατ’ αρχάς προτείνεται να λειτουργήσουν είναι Τρίπολη – Κυκλάδες (με διάρκεια πτήσης 55 λεπτά και τιμή εισιτηρίου περί τα 60 με 70 ευρώ) και Τρίπολη – Πειραιάς (με διάρκεια πτήσης 35 λεπτά).

“Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την υλοποίηση αυτού του έργου, το οποίο θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά και στην περαιτέρω εξωστρέφεια, της Περιφέρειας” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Παρεμβάσεις του περιφερειάρχη Π. Νίκα στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ

Posted: 11 Dec 2020 12:58 PM PST

Στην μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας), σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Αναφερόμενος -και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της ΕΝΠΕ- στο θέμα της τροποποίησης στον νόμο 4412/2016 (για τις Δημόσιες Συμβάσεις Εργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών), ο Π. Νίκας εκτίμησε ότι αυτό που επιχειρεί η κυβέρνηση κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, σημειώνοντας ότι οι πάνω από 400 τροποποιήσεις στον απερχόμενο νόμο, τον έχουν καταστήσει ιδιαίτερα προβληματικό όσον αφορά στην παραγωγή έργων.

Ο περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε επίσης σε παρεμβάσεις και σε ζητήματα που δεν προβλέπει ο νομοθέτης, παρατηρώντας ότι κρίνει θετικά την πρόταση να είναι οι τεχνικοί από τον φορέα υλοποίησης του έργου κι όχι από άλλους φορείς, όπως και αυτή που αφορά την αύξηση των ορίων αναθέσεων -σε 30.000 ευρώ για τις συμβάσεις προμηθειών και γενικών υπηρεσιών και σε 60.000 ευρώ για τις συμβάσεις έργων και μελετών.

Παρατήρησε επίσης ότι εισάγεται ο ψηφιακός τρόπος παρακολούθησης των έργων, καθώς και ότι πλέον δίνεται η δυνατότητα στους ιδιώτες να εμπλέκονται ουσιαστικά στην εποπτεία των έργων.

ΟΙ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ

Εξ άλλου, ο Π. Νίκας σε παρέμβασή του ως προς την πρόταση κατανομής των πόρων του ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων, εξέφρασε την εκτίμηση ότι “θα ήταν προτιμότερο να καταθέσει το υπουργείο τον σχεδιασμό του και επ’ αυτού να γίνουν ακολούθως παρατηρήσεις”, σημειώνοντας:

“Δεν θα πρέπει να φοβόμαστε να επαναπροσεγγίσουμε το συγκεκριμένο θέμα, με έμφαση στην υποστήριξη Περιφερειών που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, όπως αυτά καταδεικνύονται από τους αριθμούς”.

Επισήμανε, ωστόσο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ότι θα πρέπει σοβαρά να εξεταστεί “το μεγάλο πρόβλημα που είναι ο υδροκεφαλισμός και η απορρόφηση μεγάλου ποσοστού των διατιθέμενων πόρων από την Αττική”.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Τέλος, ο περιφερειάρχης σε τοποθέτησή του στο θέμα σχετικά με την πανδημία της covid-19, δήλωσε ότι “αμέσως μετά την παρέλευσή της θα πρέπει να γίνει μια ευρεία σύσκεψη 2 – 3 ημερών ή ένα συνέδριο στο οποίο η κάθε Περιφέρεια θα καταθέσει τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της.

Αυτό είναι απολύτως αναγκαίο να γίνει, δεδομένου ότι στην διάρκεια της πανδημίας καταδείχθηκαν πολλά ζητήματα, τα οποία επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν” κατέληξε ο Π. Νίκας.

Συναντήσεις με φορείς είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας χθες στην Κόρινθο

Posted: 11 Dec 2020 12:56 PM PST

Συναντήσεις εργασίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με εκπροσώπους φορέων της Κορινθίας, κατά την μετάβασή του -το απόγευμα, χθες Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου- στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο.

Συγκεκριμένα, ο Π. Νίκας συναντήθηκε με την Αργυρή Νικολοπούλου, πρόεδρο του κοινωνικού χαρακτήρα φορέα “Ευθύμειου Κέντρου”, η οποία του μετέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο, με τον περιφερειάρχη να δεσμεύεται ότι θα υπάρξει στήριξη εκ μέρους της Περιφέρειας.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Λουτρακιωτών “Ο Ιβυκος”, κατά την οποία ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του εν λόγω φορέα -Γιάννης Κακούρος και Γιούλη Σεραφείμ αντίστοιχα- ζήτησαν τη συνεργασία για την έκδοση εκ μέρους του συνδέσμου λευκώματος με θέμα την ανάδειξη της πολιτιστικής παρακαταθήκης της περιοχής, με τον περιφερειάρχη από την πλευρά του να δηλώνει ότι η Περιφέρεια προτίθεται να έχει συνεργασία σε πολιτιστικού χαρακτήρα δραστηριότητες.

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Διασωστικού Σώματος Κορίνθου Χρήστο Παπαθανασόπουλο και Δημήτρη Λέκκα, οι οποίοι εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης τους κάλεσε να έρθουν σε επαφή με τον συντονιστή πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Βασίλη Χαντζή και να τον ενημερώσουν σχετικά, ενώ επισήμανε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι η αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας.

Ο περιφερειάρχης, αμέσως μετά, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Κρυονερίου Κωνσταντίνο Ραφτόπουλο, στη διάρκεια της οποίας είχε και τηλεφωνική επικοινωνία µε τον δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταµατόπουλο, προκειμένου στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης Περιφέρειας και δήμου να γίνει εκπόνηση μελέτης για δημιουργία λιμνοδεξαμενής στο Κρυονέρι, με στόχο το εν λόγω έργο να ενταχθεί στο πρόγραµµα “Αντώνης Τρίτσης

Στη συνάντησή του, στη συνέχεια, με την διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου Μαρία Μέξα, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην πίστωση του 1.270.000 ευρώ που διέθεσε η Περιφέρεια, μέσω του ΕΣΠΑ, για την ανακαίνιση του χώρου του μουσείου. Συζητήθηκε, επίσης η δυνατότητα συνεργασίας, μέσα από προγραμματική σύμβαση μεταξύ του μουσείου, της Περιφέρειας, του Δήμου Κορίνθου και του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι συναντήσεις του περιφερειάρχη Π. Νίκα, χθες το βράδυ, στην Κόρινθο, ολοκληρώθηκαν με τον πρόεδρο της ανοιχτής δομής μεταναστών Κορίνθου, δικηγόρου Αγγελου Καραφωτιά, ο οποίος διατύπωσε το αίτημα συνδρομής της Περιφέρειας για την στέγαση 27 παιδιών νηπιαγωγείου στην ανοιχτή δοµή, η οποία αριθμεί περί τα 700 άτομα συνολικά.

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης, χθες στην Κόρινθο, επανέλαβε ότι η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη να προχωρήσει, με δικές της δαπάνες, στην περίφραξη της δύο πλευρών της διώρυγας του Ισθμού, προκειμένου να καταστεί ασφαλής η εν λόγω περιοχή.

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίσεις για διαδικασίες έργων στις Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 11 Dec 2020 12:54 PM PST

Αποφάσεις για μια σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε το έργο προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, που αφορά την συντήρηση και σήμανση της εθνικής οδού 86 στη Λακωνία, δηλαδή του δρόμου Κροκεές – Μολάοι – Μονεμβασιά.

Επίσης, η Επιτροπή ενέκρινε την δημοπράτηση του προϋπολογισμού 600.000 ευρώ έργου βελτίωσης και συντήρησης του δρόμου Νέδοντας – Ασπρόχωμα – κόμβος Μορέα (όσον αφορά το τμήμα Ασπρόχωμα – κόμβος Μορέα) στη Μεσσηνία.

Ακόμα, προέβη στην έγκριση του πρακτικού ανάδειξης μειοδότη για το προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργο συντήρησης και σήμανσης της εθνικής οδού Τρίπολης – Σπάρτης, στο τμήμα που υπάγεται στα διοικητικά όρια της Π.Ε. Αρκαδίας.

Ενέκρινε, εξ άλλου, την διενέργεια ηλεκτρονικών διαγωνισμών, αφ΄ενός για το έργο βελτίωσης, συντήρησης και αναβάθμισης της ασφάλειας της εθνικής οδού Τρίπολης – Πύργου κατά τμήματα (από Τρίπολη έως Λευκοχώρι), με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ και αφ’ ετέρου για το το έργο συντήρησης και άρσης της επικινδυνότητας στην εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου, στο τμήμα Καρκαλού έως Σταυροδρόμι, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή προέβη, εξ άλλου, στην έγκριση επικαιροποιημένων τευχών δημοπράτησης της εγκατάστασης ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο Λεβιδίου, καθώς επίσης και στην έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης δαπάνης 73.160 ευρώ μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Αθλητισμού – Τουρισμού (ΔΟΠΠΑΤ) του Δήμου Ναυπλιέων και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προμήθεια θερμομονωτικού καλύματος για την κολυμβητική δεξαμενή του δημοτικού κολυμβητηρίου Ναυπλίου και μηχανισμών περιτύλιξης.

Στο ΠΕΠ Πελοποννήσου με 5 εκ ευρώ το αντιπλημμυρικό της Τρίπολης, στην περιοχή Ζευγολατιού – Νεοχωρίου

Posted: 11 Dec 2020 12:53 PM PST

Το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Τρίπολης, στην περιοχή Ζευγολατιού – Νεοχωρίου, συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, εντάχθηκε στο ΕΠ “Πελοπόννησος 2014 – 2020” με σχετική απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Το εν λόγω έργο, όπως σημειώνεται στην απόφαση, περιλαμβάνει την κατασκευή υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Ζευγολατιού και του Νεοχωρίου Αρκαδίας και ειδικότερα την κατασκευή του συνόλου των τάφρων ώστε να οδηγείται κατά το δυνατόν η πλημμυρική απορροή στον βασικό αποδέκτη που είναι το ρέμα Οφις.

Οι συγκεκριμένες υποδομές θα συμβάλουν στην βελτίωση των συνθηκών ροής των υδάτων, στη μείωση του κινδύνου από πλημμύρες και στον έλεγχο των διαβρώσεων καθώς και των αποθεμάτων των φερτών υλικών.

Την απόφαση του περιφερειάρχη Π. Νίκα μπορείτε να την δείτε εδώ.

Αφιέρωμα από τον “Ελεύθερο Τύπο” στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ηλεκτροκίνηση των οχημάτων της

Posted: 11 Dec 2020 12:51 PM PST

Αφιέρωμα στις ενέργειες που κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ηλεκτροκίνηση, με την προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τις υπηρεσίες της, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here