Συνάντηση Παπαηλιού με Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης &την την ΕΛΜΕ Αρκαδίας…

0

  Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας   Γιώργος Η. Παπαηλιού

Συναντήθηκε στην Τρίπολη και ενημερώθηκε για την κατάσταση προετοιμασίας των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως επίσης και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του διδακτικού προσωπικού, την ΕΛΜΕ Αρκαδίας και το Σύλλογο  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αρκαδίας.

Ο  Γ. Παπαηλιού αφού επεσήμανε ότι η κυβέρνηση άφησε να περάσει άπρακτο το διάστημα της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, χωρίς την παραμικρή προεργασία για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, υπογράμμισε ότι προέχει η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών, των καθηγητών, των δασκάλων, των εργαζομένων στα σχολεία και των οικογενειών τους. Η διενέργεια τεστ, η παροχή υπηρεσιών απολύμανσης και καθαριότητας, η τήρηση των αποστάσεων, η χρήση μάσκας, η διάθεση των υπολοίπων μέσων προστασίας,  αποτελούν το προστατευτικό πλαίσιο, όπως συστήνουν οι ειδικοί.

Όμως αυτά δεν φαίνεται να μπορούν να  υλοποιηθούν.  Δυστυχώς, οι μαθητές θα στοιβάζονται στις αίθουσες διδασκαλίας χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις, αφού δεν έχει προβλεφθεί η προσθήκη ή η αναδιαμόρφωσή τους (των αιθουσών διδασκαλίας), ώστε οι μαθητές ανά τμήμα να μην υπερβαίνουν τους 15, οι μάσκες και τα υπόλοιπα μέσα προστασίας δεν «έχουν φθάσει» στα σχολεία, τουλάχιστον μέχρι τώρα, οι καθαριστές-στριες  δεν έχουν ακόμη προσληφθεί και αναλάβει καθήκοντα, διορισμοί μόνιμων καθηγητών και δασκάλων δεν έχουν σχεδιαστεί, προσλήψεις επαρκούς αριθμού αναπληρωτών δεν έχουν γίνει και πάντως επιπλέον αριθμός δεν έχει προβλεφθεί που να καλύπτει τις πρόσθετες ανάγκες.

Επιπλέον είναι ακόμη «ανοιχτά» τα ζητήματα της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών και της μετακίνησης των αναπληρωτών από σχολείο σε σχολείο για την κάλυψη του ωραρίου τους.     

Κατά συνέπεια, η λειτουργία των σχολείων επαφίεται στον «πατριωτισμό», των εκπαιδευτικών, αφού η κυβέρνηση άφησε τα πράγματα στην τύχη τους, μη διαθέτοντας επιπλέον πόρους, πιστή στην απέχθειά της προς το δημόσιο σχολείο. Ο Γ. Παπαηλιού συμμερίζεται την αγωνία τόσο των διευθυντών της εκπαίδευσης όσο και των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών για το γεγονός ότι ακόμη και οι ανεπαρκέστατες κυβερνητικές εξαγγελίες, είναι αμφίβολο αν μπορούν να εφαρμοστούν υπό τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here