Συνεδρίασε η Επιτροπή της Περιφέρειας για τα 200 χρόνια από το 1821 & Άλλα νέα της Περιφέρειας

0
Υπογράφηκε στη Σπάρτη από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα η σύμβαση ανάθεσης της μελέτης για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

Posted: 16 Jun 2020 10:57 AM PDT

Ενα εξαιρετικά σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση ενός έργου που η Σπάρτη και ολόκληρη η Λακωνία περίμεναν για πάρα πολλά χρόνια, έγινε το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου, με την υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον εκπρόσωπο του ανάδοχου μελετητικού γραφείου.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στη Σπάρτη, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, παρουσία -μεταξύ άλλων- του αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Βερούτη, του δημάρχου Σπαρτιατών Πέτρου Δούκα, καθώς και εκπροσώπων διάφορων φορέων της λακωνικής πρωτεύουσας και η προβλεπόμενη από τη σύμβαση δαπάνη ανέρχεται σε 2.133.995,72 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ.

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης θα ανεγερθεί σε χώρο ιδιοκτησίας του υπουργείου Πολιτισμού, βόρεια της Ακρόπολης της αρχαίας Σπάρτης.

Συναντήσεις του περιφερειάρχη στη Σπάρτη με φορείς της Λακωνίας

Posted: 16 Jun 2020 10:54 AM PDT

Σειρά συναντήσεων έχει απόψε Τρίτη 16 Ιουνίου στην Σπάρτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με εκπροσώπους φορέων της Λακωνίας.

Μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με την Αναστασία Κανελλοπούλου πρόεδρο του Ινστιτούτου Σπάρτης και αντιπρόεδρο του Σωματείου Φίλων του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, με μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας, τους προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης Παναγιώτη Φλώρο και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Σπάρτης  Βασίλη Τσαρούχα, καθώς επίσης και με τον δήμαρχο Ευρώτα Δήμο Βέρδο.

Υπογράφηκε σύμβαση 1 εκ. ευρώ για τον δρόμο Κιάτο – Σούλι – Καστανιά – Γκούρα

Posted: 16 Jun 2020 09:52 AM PDT

Η σύμβαση για το έργο βελτίωσης και συντήρησης του δρόμου Κιάτο – Σούλι – Καστανιά – Γκούρα, συνολικής δαπάνης 1.055.305,10 ευρώ, υπογράφηκε σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου στην Τρίπολη, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου -ο προϋπολογισμός μελέτης του οποίου ήταν 2.300.000 ευρώ- είναι 12 μήνες.

Σειρά συναντήσεων με φορείς της Μεσσηνίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας χθες Δευτέρα, στην Καλαμάτα

Posted: 16 Jun 2020 09:49 AM PDT

Σειρά συναντήσεων στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, είχε αργά το απόγευμα χθες Δευτέρα 15 Ιουνίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με εκπροσώπους των δομών των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα (Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης) και συζήτησε θέματα σχετικά με τις υποδομές τους στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η προοπτική προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να γίνει δυνατή η χρηματοδότηση των επισκευών στο κτήριο που ο δήμος -επί δημαρχοντίας του νυν περιφερειάρχη- είχε παραχωρήσει στις εν λόγω δομές.

Παράλληλα εκφράστηκε η επιθυμία, εκ μέρους των εκπροσώπων των εν πιο πάνω δομών, η διάρκεια της παραχώρησης του εν λόγω χώρου να επεκταθεί σε 40 χρόνια, από 20 που είναι τώρα.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με εκπροσώπους του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας, στον οποίον η Ομοσπονδία Μικρασιατικών Συλλόγων Ελλάδος έχει αναθέσει την διοργάνωση στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα του 3ου Πανελληνίου Συναπαντήματος Μικρασιατικών Συλλόγων. Η εν λόγω εκδήλωση, πριν ενσκήψει η πανδημία του κορονοϊού είχε προγραμματιστεί για το διήμερο 4 και 5 του ερχόμενου Ιουλίου.

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε συνάντηση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη με τον οποίον συζήτησε θέματα σχετικά με τον χώρο του πολιτισμού.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πρόσφατη συνάντηση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ) στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λακωνίας στο Γύθειο, στην οποία εξετάστηκαν οι προοπτικές που δίνει η επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος, ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με στελέχη της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, σχετικά τα προγραμματιζόμενα έργα και δράσεις.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον δήμαρχο Επιδαύρου

Posted: 16 Jun 2020 09:39 AM PDT

Θέματα που απασχολούν τον Δήμο Επιδαύρου συζητήθηκαν στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου, στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο Τάσο Χρονά.

Μεταξύ των αντικειμένων που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν οι φετινές εκδηλώσεις στην Επίδαυρο, καθώς και το πρόβλημα που υφίσταται με την υποβόσκουσα φωτιά στον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ της περιοχής του δήμου.

Συνεδρίασε η Επιτροπή της Περιφέρειας για τα 200 χρόνια από το 1821

Posted: 16 Jun 2020 09:38 AM PDT

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου, στην Τρίπολη, η γνωμοδοτική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με τον εορτασμό, τον επόμενο χρόνο, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στη σημερινή, υπό την Μαργαρίτα Σπυριδάκου, συνεδρίαση της επιτροπής, συζητήθηκαν η δημιουργία λογοτύπου, ενώ παρουσιάστηκαν και προτάσεις για κατασκευή ιστοσελίδας.

Επίσης, η επιτροπή επεξεργάστηκε διάφορες προτάσεις που έχουν υποβληθεί προς αυτή, προέβη δε και στον προγραμματισμό επισκέψεων μαθητών των σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ιστορικούς τόπους που σχετίζονται με την επανάσταση του 1821.

Εκταμιεύσεις 129.359,92 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 16 Jun 2020 09:36 AM PDT

Εντολή εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 129.359,92 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η δαπάνη αυτή προορίζεται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Εργασίες συντήρησης στην εθνική οδό Κορίνθου – Αργους, παρά τον Αγιο Βασίλειο

Posted: 16 Jun 2020 09:35 AM PDT

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη συντήρηση της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Αργους, η εργολαβία της οποίας προβλέπει κυρίως ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις και κλαδοκοπές.

Σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής πραγματοποίησε αυτοψία στο πιο πάνω έργο, συνοδευόμενος από τον διευθυντή Τεχνικών Εργων Π.Ε. Κορινθίας Νίκο Λούτα και τον πρόεδρο του Αγιου Βασιλείου Κώστα Παπαχαραλάμπους -από το χωριού του οποίου διέρχεται ο εν λόγω δρόμος- ο οποίος ευχαρίστησε την περιφερειακή Αρχή για τις εργασίες, καθώς όπως τόνισε ο συγκεκριμένος δρόμος “είχε πολλά χρόνια να συντηρηθεί”.

Ο προγραμματισμός διανομών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

Posted: 16 Jun 2020 08:56 AM PDT

Γνωστοποιήθηκε ο προγραμματισμός των διανομών τροφίμων και άλλων ειδών προς τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις Π.Ε. Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Η επόμενη διανομή είναι προγραμματισμένη για το διάστημα από τις 8 μέχρι και τις 20 του ερχόμενου Ιουλίου.

Τα αναλυτικά στοιχεία μπορείτε να τα δείτε εδώ:

Προγραμματισμός διανομών Τ.Ε.Β.Α. 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here