Συνεδρίασε το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αρκαδίας & Άλλα νέα…

0

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αρκαδίας

Posted: 07 Oct 2021 10:07 AM PDT

Συνεδρίασε το μεσημέρι σήμερα, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Αρκαδίας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων.

97 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, μειώθηκαν σε 93 οι νοσηλείες αλλά αυξάνονται αυτές στις ΜΕΘ

Posted: 07 Oct 2021 10:19 AM PDT

Σε 97 ανήλθαν τα συνολικά κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Παραμένει για δεύτερη ημέρα διψήφιος ο αριθμός των νοσηλειών, ωστόσο παρατηρείται αύξηση αυτών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων Κορίνθου και Καλαμάτας.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.249.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 7  Οκτωβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 7 Οκτωβρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.249, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 671.040 (ημερήσια μεταβολή +0,3%), εκ των οποίων 50,9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 114 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.126 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 335 (61,5% άνδρες) με διάμεση ηλικία 66 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 294 (87,76%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 41 (12,24%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.202 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 206 (ημερήσια μεταβολή +6,19%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 167 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.042 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 7 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 97 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 23.592.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 28, στην Π.Ε. Αρκαδίας 10, στην Π.Ε. Κορινθίας 13, στην Π.Ε. Λακωνίας 8 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 38.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 93 άτομα (τα 9 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 6, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 3, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 11, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 21 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 13 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 39 (τα 3 στη ΜΕΘ).

Σύσκεψη στην Τρίπολη αύριο Παρασκευή για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων παραγωγών και κτηνοτρόφων στις Π.Ε. Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας

Posted: 07 Oct 2021 10:18 AM PDT

Οι αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου παραγωγών και κτηνοτρόφων των Π.Ε. Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας θα αποτελέσουν το θέμα σύσκεψης που προγραμματίζεται στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, αύριο Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Στη σύσκεψη, που θα γίνει δια ζώσης με τη συμμετοχή κυβερνητικών παραγόντων και του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου, θα μετάσχουν και οι επιτροπές αρωγής από τις πιο πάνω Περιφερειακές Ενότητες.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στόχος είναι να πιστωθούν μέσα στον ερχόμενο Νοέμβριο οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πληγέντων παραγωγών και κτηνοτρόφων με τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Συνεδριάσεις των ΣΟΠΠ σε Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία

Posted: 07 Oct 2021 10:16 AM PDT

Η έντονη κακοκαιρία που αναμένεται απόψε Πέμπτη 7 Οκτωβρίου και αύριο Παρασκευή 8 του μήνα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αποτέλεσε αντικείμενο των συνεδριάσεων των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) στις πυρόπληκτες Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σήμερα Πέμτπη 7 Οκτωβρίου.

Στις εν λόγω συνεδριάσεις εξετάστηκε η πορεία των ήδη εκτελούμενων εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας στις πιο πάνω Π.Ε. καθώς και ο προγραμματισμός ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων έκτακτων καταστάσεων.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την διευθύντρια της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας

Posted: 07 Oct 2021 10:15 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με την διευθύντρια της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας Σοφία Ταγκαλάκη.

Στη συνάντηση, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που παράγεται στην σχολή -στην οποία φοιτούν 40 εκπαιδευόμενοι και διδάσκουν 10 εκπαιδευτές-, μεταφέροντας προς την διευθύντρια τις εξαιρετικές εντυπώσεις που απέσπασαν τα αντίγραφα των σφραγίδων της Επανάστασης του 1821, τα οποία προσφέρθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς διάφορες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τα εν λόγω αντίγραφα αποτέλεσαν έργα των μαθητών της Σχολής, η οποία -όπως διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας την διευθύντρια- θα συνεχίσει να έχει αμέριστη συμπαράσταση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ

Posted: 07 Oct 2021 10:13 AM PDT

Σε τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας) συμμετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 7 Οκτωβρίου.

Τη σημερινή συνεδρίαση απασχόλησαν, ως επί το πλείστον, θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα.

Συνεχής η βελτίωση του οδικού δικτύου στην Π.Ε. Αρκαδίας

Posted: 07 Oct 2021 10:12 AM PDT

Συνεχής είναι η βελτίωση της οριζόντιας διαγράμμισης στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Αρκαδίας με την εκτέλεση σχετικών εργολαβιών. Μεταξύ άλλων, ολοκληρώθηκε πρόσφατα η επαναδιαγράμμιση τμημάτων του οδικού δικτύου στα διοικητικά όρια του Δήμου Νότιας Κυνουρίας με ανακλαστική βαφή και η τοποθέτηση μεταλλικού μόνιμου ανακλαστήρα οδοστρώματος, με κορμό έμπηξης, με δύο ανακλαστικές επιφάνειες.

Σκοπός είναι η καθοδήγηση και προειδοποίηση των οδηγών- ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας ή κατά την εκδήλωση δυσμενών καιρικών συνθηκών- σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Αρκαδίας.

Εντατικοί καθαρισμοί ρεμάτων στα πυρόπληκτα της Αρκαδίας

Posted: 07 Oct 2021 10:11 AM PDT

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι καθαρισμοί ποταμών και υδατορεμάτων καθώς και τάφρων, πρανών και τεχνικών έργων (οχετοί και σωληνωτά) του οδικού δικτύου σε πυρόπληκτες περιοχές της Αρκαδίας.

Οι δράσεις υλοποιούνται τόσο μέσω εργολαβιών, όσο και μέσω μίσθωσης μηχανημάτων έργου, με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αποκατάσταση των βλαβών στις πληγείσες από τις δασικές πυρκαγιές περιοχές.

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Μεσσηνίας

Posted: 07 Oct 2021 10:08 AM PDT

Το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, στο διοικητήριο της Π.Ε., στην Καλαμάτα.

Στη συνεδρίαση, συζητήθηκε η ετοιμότητα των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, η διασφάλιση της επικοινωνίας και ο συντονισμός δράσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και η λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης, ετοιμότητας και καταστολής, για την αντιμετώπιση κινδύνων από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρικών και έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Αναστασόπουλος αφού παρουσίασε τις πραγματοποιηθείσες παρεμβάσεις σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που αφορούν στις πυρόπληκτες περιοχές της Μεσσηνίας, αναφέρθηκε σε ανάλογα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον υπόλοιπο νομό, καθώς και στην κατάσταση του οδικού δικτύου και των τεχνικών έργων απορροής των ομβρίων.

Οι εκπρόσωποι των δήμων από την πλευρά τους, επισήμαναν ζητήματα στις περιοχές ευθύνης τους αναφορικά με εργασίες συντήρησης αντιπλημμυρικών έργων, ζητήματα κατολισθήσεων, έργα καθαρισμού ρεμάτων κ.α.

Από τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και των Ενόπλων Δυνάμεων έγινε εκτενής αναφορά στις δράσεις πρόληψης, αντιμετώπισης και διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.

Στη σημερινή συνεδρίαση, εξ άλλου, συζητήθηκαν και ζητήματα αξιοποίησης των εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας για την διαχείριση και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διατυπώθηκε η ανάγκη περαιτέρω εξοπλισμού τους για τις ανάγκες εκπλήρωσης του έργου τους. Τέλος συζητήθηκε και το θέμα της αναβάθμισης του δικτύου ΓΟΕΒ Παμίσου καθώς και τα απαιτούμενα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Μεσσηνίας από το Τμήμα Πολιτικής Προστασία και τις Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων, Υγείας, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Δασών, υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς επίσης εκπρόσωποι των δήμων της Μεσσηνίας, άλλων εμπλεκομένων φορέων (ΓΟΕΒ, Μορέας) και εθελοντικών οργανώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here